Sivil Düşün’den Deprem Sonrası Toparlanma Sürecinde Hakları Gözeten Destek: Gayret için Başvurular Açıldı!

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, depremin yaralarını sarmak için seferber edilen gayretlerin merkezine hakları aldığı özel desteğini duyuruyor. Sivil Düşün 30 Mart – 9 Haziran 2023 arasında başvuruya açılan gayret özel desteği ile deprem ertesi toparlanma sürecinde hakların korunup gözetilmesi için yapılan çalışmalara destek oluyor.

İçinde yaşadığımız coğrafyada, son yüzyılın en sarsıcı hadiselerinden birine tanıklık ettik. Depremin sonuçlarını onarmak için birçok çaba ortak bir amaçla hayata geçiyor: İyileşmek. Tüm gayretlerin kalbinde iyileşmek duruyor. İyileşme ihtiyacına kan verecek ana damar ise haklar.

Sivil Düşün, hakları yaşatan çabalara destek vererek hayat bulan bir program olarak, depremin etkiledikleri için seferber edilen gayretlerin merkezine hakları alıyor. Bu anlayışla, deprem sonrası toparlanma sürecinde hakların korunup gözetilmesine katkı sunmak, iyileşme sürecinin bir eşlikçisi olmak, hepsi birbirinden değerli tüm çabalara mütevazi bir güç aktarmak ümidiyle gayret özel desteğini hayata geçiriyor.

30 Mart saat 12.00’den 9 Haziran saat 16.00’ya kadar açık olacak Gayret özel desteği 6 ay içinde tamamlanabilecek çalışmalar için en fazla 5 bin Euro ayni katkı ve 3 ila 5 günlük uzman desteği sağlıyor.

Kimler, ne için başvurabilir?

Gayret özel desteğine bireysel ya da örgütlü olarak başvuru yapılabiliyor. Aktivistler, sivil toplum örgütleri, topluluklar ve depreme yanıt olarak ortaya çıkan yeni girişimler aşağıdaki hak odaklı çalışmaları için destek talep edebiliyor:

  • Çevre, sağlık, eğitim, barınma, hijyen, güvenlik, ekonomi, hukuk gibi gerekli alanlarda iş ve çözüm üretmek, yenilikçi girişimlerde bulunmak
  • Farklı taraflar arasında iletişim, bilgi alışverişi ve iş birliğini kolaylaştırmak
  • İhtiyaç duyulan uzmanlık bilgisi, araç, birikim ve hizmetleri karşılamak
  • Güvenilir bilgiyi üretmek, bir araya getirmek, yaygınlaştırmak

Nasıl başvurulur?

Öncelikle www.sivildusun.net adresinde yer alan gayret özel desteğine ilişkin bilgileri detaylıca incelemek gerekiyor. Daha sonra www.sivildusun.net web sayfasında sağ üstte bulunan Bilgi Sistemi butonuna tıklayıp kayıt olunması gerekiyor.

Kayıt sonrasında size iletilen hesap bilgilerinizle tekrar Bilgi Sistemine girerek başvuru yapılıyor. Desteklere başvururken öncelikle; etkile, güçlen, duyur ve geliştir kategorilerinden birini; ikinci adımda ise çalışmanızı hayata geçirmek için ihtiyaç duyduğunuz imkanlar, yani harcama kalemleri seçiliyor.

Sivil Düşün desteği nedir?

Sivil Düşün, sivil toplum için destek ve rehberlik sunan bir Avrupa Birliği programı. Program, hakları koruyup yaşatan çalışmalar için hızlı çalışan, esnek şartlara sahip, kolayca başvurulup faydalanabilen küçük ama etkili ayni katkı ile uzmanlık desteği sunar. Sivil Düşün, destek faydalanıcılarına herhangi bir nakit transferi yapmaz; seçilen harcamaların karşılığı olan mal ve hizmetleri tedarik eden taraflara ödemede bulunur.

Nasıl bilgi alınır?

Sivil Düşün gayret özel desteğine dair tüm soruları yanıtlamak için bilgilendirme buluşmaları düzenliyor. 4 Nisan Salı günü ve 11 Mayıs Perşembe günü 14.00- 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek bilgilendirme buluşmasına kayıt olmak için tıklayınız.

 

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler