Normal koşullarda dahi oldukça zor, zahmetli olan yaşam acil ve afet durumlarına maruz kalmış, ya da savaş nedeniyle yerinden edilmiş kadın ve kız çocuklar için tarif edilemez zorluktadır. Söz konusu durumlardan herhangi biri nedeniyle evini, sevdiklerini, yakınlarını ve alışık olduğu yaşam alanını terk etmek zorunda kalmak, kadının yaşamını daha ağır koşullarda ve bir kez daha olumsuzluklara maruz kalarak sürdürmeye çalışmasına neden olmaktadır. Bu durum güçlenme sürecini de olumsuz etkilemektedir.
Göçmen kadınların toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ile baş etme konusunda daha etkin olmaları için özel çaba gereklidir
Güçlenme; kişilerin söz konusu mücadeleyi verebilmesi için ihtiyaçlarını karşılama, problemlerini çözme ve gerekli kaynakları harekete geçirme yeteneklerinin, duygularının, bilgilerinin ve deneyimlerinin tanındığı ve geliştirildiği sosyal ve devamlı bir süreçtir (Gibson, 1991; Akt. Hughes & Caliandro, 2000)
Bu süreçte birey bir değişime uğrar. En basit şekliyle güçlenme, bireyin ‘ben bunu yapamam’dan ’bunu yapabilirim’ aşamasına geçişidir.
Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği olarak Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Güçlenme Danışmanı Gül Erdost ile “ Kadın, Göç ve Güçlenme” konu başlıklı webinar programı gerçekleştirilecektir.
Tarih: 31 Ekim 2022 Pazartesi
Saat: 20.00- 21.00
Yer: Çevrimiçi (Zoom)
Toplantı Kimliği: 878 3707 6452
Parola: 106486
Kayıt formu için tıklayın.