Türkiye Kardeşleri Yurt İçi Değişim Programı 2020 Bahar Dönemi, Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenleri 17-18 Nisan 2020’de Aydın’da düzenlenecek Öğretmenler için Kültürlerarası Öğrenme Atölyesi’nde bir araya getiriyor!
İki gün sürecek atölyenin non-formal eğitim metotlarıyla geliştirilen oturumlarında katılımcılar kültürlerarası öğrenme alanında bilgi edinecek ve farkındalıklarını artıracak, aynı konulara ilgi duyan meslektaşlarıyla tanışma ve beraber çalışma şansı elde edecek ve kendi sınıflarına uygulayabilecekleri örnek eğitsel uygulamaları öğreneceklerdir. Aynı zamanda öğretmenler, Türkiye Kardeşleri’ni sahada gözlemleyerek, programın gençlere kazandırdığı yetkinlikleri keşfedebilecek ve programın güçlenmesi ve etkisinin yaygınlaşması için yeni kapılar aralayabilecek.
Türkiye Kardeşleri dahilinde gerçekleştirilecek atölyede, öğretmenlerin iki gecelik konaklama ve yeme-içme masrafları program bütçesinden karşılanacaktır. 17 Nisan Cuma günü başlaması ve 18 Nisan Cumartesi günü bitmesi planlanan atölye için katılımcıların ulaşımlarını kendilerinin organize etmesi beklenmektedir. Talep bildirilmesi durumunda, programda hedeflenen öğrenci sayısına ulaşılmasının ardından bütçe yeterliliği göz önünde bulundurularak, öğretmenlere ulaşım desteği de sunulabilecektir. Başvurularının ardından başvuru sahipleriyle iletişime geçilerek diğer detaylar hakkında bilgilendirme yapılacaktır.
Başvuru Formuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
http://bit.ly/TK20ogretmen
Son başvuru tarih: 29 Mart 2020 – 23:59
Atölye ile ilgili tüm sorularınız için:
Yusuf Bahar
Türkiye Kardeşleri Program Koordinatörü
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!
TÜRKİYE KARDEŞLERİ YURT İÇİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Türkiye Kardeşleri, Türkiye’nin genç insanlarına ülkemizdeki farklı yaşamları tanıtmak, küresel ve kültürlerarası yetkinlikler geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla, AFS Gönüllüleri Derneği ve Türk Kültür Vakfı işbirliğiyle altı yıldır yürütülüyor. Programdan yararlanan öğrenciler, hafta boyunca ev sahibi ailelerin yanında konaklıyor ve konuk edildikleri okulda derslere girip, öğleden sonra kendilerine sunulan programda eğitsel, kültürel ve sosyal çalışmalara katılıyor. Program sonunda ise tüm katılımcılar Gençlik Zirvesi’nde bir araya gelerek gönüllü eğitmenlerin desteği ile yaşadıkları deneyimlerini paylaşıyor, kaynaştırıcı ve yetkinlik arttırıcı çeşitli atölye çalışmalarına katılarak programı tamamlıyorlar. Öğretmenler için Kültürlerarası Öğrenme Atölyesi de zirve kapsamında misafirlerini bekliyor.
TÜRK KÜLTÜR VAKFI
1974’ten beri yurt dışı ve yurt içinde kültürlerarası iletişim programları, projeleri ve eğitim faaliyetleri gerçekleştiren Türk Kültür Vakfı’nın İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’de ofisleri bulunuyor. Vakıf, 18 yaş altı için düzenlediği AFS Kültürlerarası Programları başta olmak üzere, AFS 18 yaş üstü programlarını, 35 yaş üstü aktif gönüllüler için de EVA ve ADAM Programları’nı yürütüyor, kültürlerarası iletişim ve öğrenme alanında topluma hizmet ediyor. Avrupa’daki AFS Organizasyonları ile birlikte kültürlerarası öğrenmenin ve küresel eğitimin dünya üzerinde yaygınlaşmasını amaçlayan Avrupa Kültürlerarası Eğitim Federasyonu’nun (EFIL) da kurucu üyesidir. www.turkkulturvakfi.org.tr adresinden Vakıf’la ilgili ayrıntılı bilgiye erişebilirsiniz.
AFS GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ
AFS Gönüllüleri Derneği büyük bir kısmı AFS Kültürlerarası Programları’na katılmış gönüllüler tarafından, toplumda kültürlerarası anlayışı ve aktif yurttaşlık bilincini güçlendirmek amacıyla 1999 yılında kuruldu. Dernek, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana’daki yerel birimleriyle AFS Kültürlerarası Programları’nın Türkiye’deki saha çalışmalarını sürdürüyor, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı gençlerin bu programlardan daha fazla yararlanabilmeleri için burs olanakları sunuyor, kültürlerarası etkileşime olanak sağlayan gençlik değişimleri, projeler ve etkinlikler yürütüyor ve her yaştan bireyin küresel yeterliliklerini arttırmak amacıyla formal olmayan eğitsel faaliyetler düzenliyor. Dernek hakkında daha fazla bilgiye www.afsgonulluleri.org adresinden erişebilirsiniz.