STGM’nin yürütücüsü olduğu, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen STÖ Kaynak Merkezi Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan “STÖ’ler İçin Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm” eğitimi için başvurular açıldı.
Eğitim, STÖ’lere dijital dönüşümde gerekli temel becerileri kazandırmayı ve dijital dünyaya uyum için yol haritası sunmayı hedefliyor. İki gün sürecek eğitimlerde bulut tabanlı ofis uygulamaları, intranet, bulut e-posta servisleri, veri güvenliği, dijital güvenlik, proje süreç ve vaka yönetimi için dijital araçlar, iş planlaması ve bütçe takibi için dijital çözümler ve bu uygulamalara geçiş süreci ele alınacak.
“STÖ’ler İçin Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm” eğitimi aynı içerikle hafta sonu ve hafta içi olmak üzere iki kez düzenlenecek. İlk eğitim 19-20 Mayıs tarihlerinde Cumartesi-Pazar günleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.
Hafta sonu eğitime katılma olanağı olmayan STÖ temsilcileri için ise aynı eğitim 24-25 Mayıs 2018 tarihlerinde Perşembe-Cuma günleri arasında Ankara’da tekrarlanacak.
Eğitimlerin birinci gününde, bulut bilişim ve dijital dönüşüm üzerine sunumlar gerçekleştirilecek. Katılımcıların iş süreçlerinin dijitalleşmesine odaklanılacak ve Google’ın bulut bilişim servisi olan G-Suite ile Microsoft’un bulut servisi Microsoft Office 365 uygulamalı olarak ele alınacak.
İkinci gün eğitiminde ise proje, süreç, vaka takip sürecinde bulut yazılımlardan nasıl yararlanılabileceği hakkında bilgi aktarılacak. Ayrıca dijital güvenlik ve veri güvenliği üzerine atölye düzenlenecek. İki günlük eğitim sonunda STÖ’lerin dijital dönüşüm planları uzmanlarla birlikte hazırlanacak.
Eğitimlere, hak temelli* çalışma yürüten ve çalışmalarını dijitalleştirmek isteyen, küçük ve orta büyüklükteki STÖ’lerden katılım beklenmektedir. Eğitime her bir örgütü temsilen 2 kişi kabul edilecektir. Bu nedenle eğitime başvuracak her iki STÖ temsilcisinin başvuru formunu birlikte doldurması zorunludur. Değerlendirme sonrasında katılımcı değişikliği kabul edilmeyecektir.
Eğitime katılacak STÖ’lerin kendi dernek alan adları altında ücretsiz dijital servislerden yararlanabilmesi ve eğitimi takip edebilmesi için TechSoup Türkiye Yazılım Bağış Programı’na kaydolması tavsiye edilmektedir. Kayıt konusunda daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Eğitime Ankara dışından katılacakların konaklama ve ulaşım masrafları STGM tarafından karşılanacaktır. Eğitime katılmak isteyen STÖ’lerin 29 Nisan Pazar günü saat 17.00’ye kadar başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Eğitim sonuçları 7 Mayıs Pazartesi günü e-posta yoluyla açıklanacaktır.
Sorularınız için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
*”Hak temelli yaklaşım, bireyleri hak sahibi özneler olarak tanımlarken, devlet ya da devlet dışı kurumları ise yükümlülük sahipleri olarak belirler. Dayanağını insan hakları ilkeleri ve standartlarından alan hak temelli yaklaşım, bireyleri haklarını talep edebilmeleri ve savunmaları için, kurumları ise haklarla bağlantılı yükümlülüklerini yerine getirmeleri için güçlendirmeyi hedefler.”