STGM’nin yürütücüsü olduğu ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen STÖ Kaynak Merkezi Projesi dijital kapasite güçlendirme eğitimleri kapsamında Ekim ve Kasım aylarında “STÖ’ler için Dijital İletişim ve Yönetişim” eğitimi düzenleyecek. Eğitimler 15-19 Ekim 2018 ve 31 Ekim- 04 Kasım 2018 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek. Eğitimlere 23 Eylül Pazar günü saat 17.00’ye kadar başvuru yapılabilecek.
Dijital iletişim teknolojilerindeki gelişmeler var olan geleneksel yönetim, organizasyon ve iletişim şekillerinde büyük değişimlere sebep olurken, STÖ’ler için Dijital İletişim ve Yönetişim Eğitimi hak temelli* çalışan STÖ’lerin, dijital teknolojilerin etkisiyle iletişim ve yönetişim yöntemleri üzerindeki farkındalığını arttırmak ve dijital iletişim araçlarıyla ilgili bilgi ve yeteneklerini güçlendirmeyi hedefliyor.
Dijital araçların, organizasyonların yönetim ve iletişim süreçlerine etkisinin konuşulacağı eğitimlerde, verimlilik, sürdürülebilirlik ve kaynak geliştirme alanlarında dijital araçların nasıl kullanılabileceği ve bunların STÖ kampanyalarıyla nasıl ilişkilendirilebileceği eğitimin ana eksenini oluşturmaktadır. Eğitim kapsamında teorik oturumlar, grup çalışmaları, atölyeler ve bilgisayarda uygulamalar gerçekleştirilecektir.
Aynı içerikle iki ayrı tarihte düzenlenecek olan “STÖ’ler İçin Dijital İletişim ve Yönetişim Eğitimi”nin ilki 15-19 Ekim 2018, ikincisi ise 31 Ekim – 04 Kasım 2018 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek.
Başvuru Koşulları
- Eğitimlere, hak temelli* çalışma yürüten ve çalışmalarını dijitalleştirmek isteyen, küçük ve orta büyüklükteki STÖ’lerden katılım beklenmektedir.
- Eğitim programı, yerel ve ulusal düzeyde savunuculuk aktiviteleri ve kampanyaları yürüten ya da bu faaliyetleri çalışma takvimine dahil etmiş hak temelli STÖ’lere yöneliktir.
- Eğitime her bir örgütü temsilen en fazla 2 kişi kabul edilecektir. Bu nedenle eğitime başvuracak her iki STÖ temsilcisinin başvuru formunu birlikte doldurması zorunludur. Değerlendirme sonrasında katılımcı değişikliği kabul edilmeyecektir.
- Başvuran STÖ’lerin sosyal medyada hesaplarının olması ve eğitime başvuran kişilerin bu hesaplara yönetici düzeyinde erişimi gerekmektedir.
- Eğitimlere tam katılım beklenirken, gün sonunda verilen çalışmaların yapılması ise zorunludur.
- Katılımcılardan en az birinin yönetim kurulu üyesi veya eşdeğer bir pozisyonda olması gereklidir.
- Katılan her STÖ’nün en az bir bilgisayarı olması gereklidir. Her katılımcının bilgisayarı olması önerilir.
Eğitime katılacakların konaklama ve şehirlerarası ulaşım masrafları STGM tarafından karşılanacaktır. Eğitime katılmak isteyen STÖ’lerin 23 Eylül Pazar günü saat 17.00’ye kadar başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Eğitim sonuçları 28 Eylül Cuma günü e-posta yoluyla açıklanacaktır.
Başvuru Formu İçin Tıklayınız.Sorularınız için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
*”Hak temelli yaklaşım, bireyleri hak sahibi özneler olarak tanımlarken, devlet ya da devlet dışı kurumları ise yükümlülük sahipleri olarak belirler. Dayanağını insan hakları ilkeleri ve standartlarından alan hak temelli yaklaşım, bireyleri haklarını talep edebilmeleri ve savunmaları için, kurumları ise haklarla bağlantılı yükümlülüklerini yerine getirmeleri için güçlendirmeyi hedefler.”