Umudun Yeri Şehirler Projesi kapsamında Yeşil Avrupa Vakfı (GEF) tarafından Yeşil Düşünce Derneği’nin ve Avrupa Parlamentosu’nun Yeşil Avrupa Vakfına finansal desteği ile düzenlenen “İklim Krizi Bağlamında Dayanıklı Şehirler” webinarı 28 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te çevrim içi olarak Zoom platformunda gerçekleşecek.
Krizlerin oldukça yaygınlaştığı bugünlerde Avrupa genelinde ilerici şehirler dönüştürücü politikalar uygulamaya devam ediyorlar. Bu şehirler sosyal ve ekolojik sorunların farkında olarak sağlık, gıda, barınma ve ulaşım gibi alanlarda cesur alternatifler inşa etmeye çalışıyorlar. Bu çalışmalar doğrultusunda tabandan gelişen pozitif bir geleceği hep birlikte inşa edebiliriz. Bu etkinlikte; şehirlerdeki yeşil politikacıları, akademisyenleri ve kent aktörlerini bir araya getirerek iklim krizi ve diğer riskler karşısında şehirlerin dayanıklılığının artması için gerekli olan bilgi kapasitesini güçlendirecek ve ilham veren hikayeleri yaygınlaştıracağız.
*Webinarda eş zamanlı tercüme desteği sağlanacaktır.
Kayıt olmak için tıklayın.
Bağlam:
Bu etkinlik Yeşil Avrupa Vakfı tarafından Yeşil Düşünce Derneği’nin desteği ve Avrupa Parlamentosu’nun Yeşil Avrupa Vakfına sağladığı finansal destek ile kapsamında organize edilmiştir.
Etkinlik Umudun Yeri Şehirler Projesi’nin (the Cities as Places of Hope Project) bir parçasıdır.
Bu proje; Yeşil Avrupa Vakfı tarafından Oikos, Institute for Political Ecology, Transición Verde, Fundacio Nous Horitzons, ASSED Sunrise, Wetenschappelijk Bureau GroenLinks ve Yeşil Düşünce Derneği’nin desteği ve Avrupa Parlamentosu’nun Yeşil Avrupa Vakfına finansal desteğiyle organize edilmektedir. Avrupa’nın geleceği hakkında olumlu bir anlatının geliştirilmesinde kilit bir faktör olan ilerici şehir ağlarına odaklanan bu proje 2019 yılında başlatılmıştır. Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ile ilerici ve dönüştürücü yerel ve uluslararası şehir ağlarını bir araya getirmek, iş birlikleri için alan sağlamak, bilgi alışverişini kolaylaştırmak, iyi örnekleri görünürleştirmek ve sonuç olarak Avrupa’nın geleceği hakkında olumlu bir anlatının oluşturulmasına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. 2022 yılında proje için “dayanıklı şehirler” temel odak olarak belirlenmiştir.
Etkinlik Programı🌻
14:00 – 14:05 Açılış Konuşması 14:05 – 14:30 Kentsel Dayanıklılığın Derinlemesine Analizi – Konuşmacı: Dr. Zeynep Deniz Yaman Galantini 14:30 – 14:50 Topluluk Temelli Refah Oluşturma ve Amsterdam Simit Ekonomisi – Konuşmacı: Imane Nadif – Amsterdam Yeşil Belediye Meclisi Üyesi 14:50 – 15:05 Soru & Cevap 15:05 – 15:15 Ara (Video gösterimi) 15:15 – 15:45 Ara Oturum – İyi Uygulamalara Dair Paylaşımlar (Zoom – Eş zamanlı 2 Breakout Room) Ara Oturumun; İlk 15 dakikasında – İyi örneğe dair kısa bir sunum İkinci 15 dakikasında – Soru & Cevap ve ağ oluşturma (networking) yapılacaktır. İyi Uygulamalar: Bediz Yılmaz – Solinova Kooperatifi Kent Tarımı Uygulamaları – Solinova, Mezitli Kadın Üretici Kooperatifi Tepebaşı Belediyesi Sürdürülebilirlik Merkezi – Tepebaşı Belediyesi’nden İyi Uygulamalar |