Siber Şiddete Karşı Kadınların ve LGBTİ+’ların Güçlenmesi Projesi Eğitmen Eğitimi Çağrısı

Sivil Toplum Araştırmaları Derneği farklı sivil toplum kuruluşlarında çalışan profesyonel ve gönüllülerin bir araya gelerek oluşturdukları, hak temelli alanda çalışan yerel sivil toplum örgütlerinin kapasitesini geliştirmeyi ve güçlendirmeyi amaçlayan bir dernektir.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın destekleriyle hazırladığımız Siber Şiddete Karşı Kadınların ve LGBTİ+’ların Güçlenmesi Projesi ile kadınların ve LGBTİ+’ların dijital mecralardaki ifade özgürlüğü ihlali ve nefret söylemine karşı mücadele pratiklerini geliştirebilmeyi ve bahsedilen alanlarda kapasitelerini arttırabilmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle dijitalleşmenin artması yüzünden sürekli saldırı altında olan kadınlar ve LGBTİ+’lar kendilerini ifade etme, haklarına sahip çıkma ve koruma yetisine sahip olacaklardır. Proje ile, ifade özgürlüğü, dijital haklar, siber şiddet kavramı ve siber şiddetle mücadele yöntemleri uzmanlar tarafından katılımcı gruplarla yaygın eğitim yöntemleri ile aktarılacaktır.

Proje çerçevesinde Türkiye’nin 7 bölgesinden 3 genç kadın ve/veya LGBTİ+’nın katılımı ile toplamda 21 katılımcı Eğitmen Eğitimi’ne dahil olacak.

Ocak 2022-Mart 2022 ayları arasında üç ay sürecek Çevrimiçi Eğitmen Eğitimi’nde* uzmanlarca katılımcı yöntemlerle hazırlanmış 7 ayrı modül gerçekleştirilecek. Haftanın belirli gün ve saatlerinde sırayla verilecek modüller sayesinde Eğitmen Eğitimi’ne katılan 21** katılımcı siber şiddetle mücadele ve dijital haklar konusunda uzmanlaşacaklar.

Eğitmen Eğitimi’ni tamamlayan katılımcılardan öğrendikleri ve edindikleri donanımı, yaygın eğitim metotları ile projenin sonraki aşamasında yerel çevrimiçi atölyeler yoluyla yaygınlaştırması beklenecektir.

Planlanan modüller sırasıyla şu şekildedir:

  1. Modül 1/ 1 Gün: Açılış ve Takım Kurma
  2. Modül 2/ 2 Gün: Siber Şiddete Giriş
  3. Modül 3/ 2 Gün: Dijital Haklar ve Savunuculuk
  4. Modül 4/ 2 Gün: Aktivizm ve Dijital Araçlar
  5. Modül 5/ 1 Gün: Yaygın Eğitim Metotları
  6. Modül 6/ 5 Gün: Yarı-yapılandırılmış Eğitim Simülasyonları
  7. Modül 7/ 1 Gün: Kapanış Etkinliği & Eğitmen Eğitimi Değerlendirmesi

Katılımcılarımızdan öncelikli beklentimiz Eğitmen Eğitimi’ndeki tüm modülleri eksiksiz bir biçimde tamamlamaları (Eğitmen Eğitimi’ne %80 katılım zorunluluğu bulunmaktadır) ve Eğitmen Eğitimi sonrasında ikişerli ekipler halinde kendi yerellerinde en az 10 kişilik gruplarla çevrimiçi atölyeler gerçekleştirmeleridir. Böylelikle 7 bölgeden yaklaşık 100 genç kadın ve LGBTİ+ ile siber şiddetle mücadele ve dijital haklar konusunda bir araya gelerek kapasitelerini güçlendirmiş olacağız.

Eğer 18-30 yaş arasında genç bir kadın ve/veya LGBTİ+ hakları savunucusu isen ve siber şiddetle mücadele, dijital haklar aktivizmi alanında gönüllü eğitmen olmak istiyorsan bizimle öğrenme dolu bir yolculuğa çıkmaya ne dersin?

Projemize dahil olmak için buraya tıklayarak başvuru formunu 24 Aralık 2021 Cuma günü saat 17:00’a kadar doldurabilirsin.

*Eğitimler her hafta 1 gün 3’er saat olarak planlanmıştır. Katılımcıların ve uzmanların takvimlerine göre değişiklik gösterebilir.

**STAD Proje Ekibi, başvuru formlarını bölgesel dağılım kriteri üzerinden eşitlik sağlama ilkeleriyle değerlendirecektir.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı Sosyal Girişimcilerin Başvurularını Bekliyor!

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı Sosyal Girişimcilerin Başvurularını Bekliyor!
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı Sosyal Girişimcilerin Başvurularını Bekliyor!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler