Toplum Gönüllüleri Vakfı gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlıyor. 2003 yılından bugüne hem maddi desteğe ihtiyacı olan gençlerimize eğitim bursu sağlıyor; hem de onların gönüllük temelinde sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarına katkıda bulunuyor.
Toplum Gönüllüleri Vakfı bugüne kadar; 85 kurumsal ve 842 bireysel destekçi aracılığıyla, 6.903 öğrenciye burs olanağı sağladı. 2018-2019 akademik yılında ise 1.111 öğrenciye burs desteği verdi.
BURS PROGRAMLARI
Gençlik Bursları:
Bu burs fonuna Türkiye’deki üniversitelerin lisans/önlisans seviyelerinde öğrenim gören öğrencileri başvuru yapabilir. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler, dikey geçiş yapanlar ve hazırlığı bitirip 1.sınıfa başlayacak öğrenciler “yeni sınıf” kapsamındadır. 2.sınıf, 3.sınıf, 4.sınıf ve üzeri sınıfları okuyacak öğrenciler “ara sınıf” kapsamındadır. Yeni ve ara sınıflar için iki ayrı form vardır. Yeni sınıf ya da ara sınıf olma durumunuza göre Gençlik Ara Sınıf ya da Gençlik Yeni Sınıf burslarına başvuru yapabilirsiniz.
Öğretmen Çocuğu Bursları:
Bu bursa anne ya da babası (veya ikisi de) öğretmen olan Türkiye’deki üniversitelerin lisans/önlisans seviyelerinde öğrenim gören öğrencileri başvuru yapabilir. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler, dikey geçiş yapanlar ve hazırlığı bitirip 1.sınıfa başlayacak öğrenciler “yeni sınıf” kapsamındadır. 2.sınıf, 3.sınıf, 4.sınıf ve üzeri sınıfları okuyacak öğrenciler “ara sınıf” kapsamındadır. Yeni ve ara sınıflar için iki ayrı form vardır. Yeni sınıf ya da ara sınıf olma durumunuza göre Gençlik Ara Sınıf ya da Gençlik Yeni Sınıf burslarına başvuru yapabilirsiniz.
Başvuru formunu doldururken anne/baba meslek sorularında anne/babanızın öğretmen olduğunu lütfen belirtiniz. Başvuru formunda eklenmesi gereken belgeler kısmında anne veya babanızın (ya da her ikisinin) öğretmen olduğunu gösterir belgeyi eklemeyi unutmayınız. Aksi takdirde bu burs fonuna yaptığınız başvuru geçersiz sayılacaktır.
Forma eklemeniz gereken dökümanlar:
- Ara Sınıflar için: 2018 – 2019 yıl sonu transkripti (e-devletten veya okul sisteminden alınabilir)
- Yeni Sınıflar için: ÖSYM Sonuç belgesi (e-devletten veya ÖSYM sayfasından alınabilir)
- Tüm Başvuranlar için: Tüm aile fertlerinin gösterildiği Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( e-devletten alınabilir)
- Tüm Başvuranlar için: Anne ve babanın gelir durumunu gösteren belgeler ( İşyerinden onaylı maaş bordrosu, emekliler için emekli aylığını gösterir emekli cüzdanı fotokopisi veya aylığı gösterir hesap ekstresi, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi, geliri olmayanlar ise SGK Müdürlüğü’nden gelirsizlik belgesi ve e-devletten gelir gösterir belge alınabilir)
- Öğretmen Çocuğu Bursu’na Başvuracaklar için: Anne/babanın öğretmen olduğunu gösterir belge (İlgili kurumdan alınabilir)
Bu belgelerin tamamını başvuru esnasında online olarak forma eklemeniz gerekmektedir. Eklenmemesi durumunda başvurunuz geçersiz sayılacaktır.
2019-2020 dönemi burs başvuruları 2 Eylül 2019 itibariyle başladı. 2 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında 1 ay boyunca başvurular kabul edilecektir. Başvurular tamamlandıktan sonra ihtiyaç, akademik başarı, sosyal başarı ve gönüllülük kriterleri doğrultusunda formlar sistem tarafından puanlandırılarak oluşacak sıralama sonrasında bursiyer adayları mülakata davet edilecektir.
Burs başvurunuzu http://burs.tog.gen.tr/ linkinden yapabilir ve burslarla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Sorularınız için [email protected]adresine mail göndererek ulaşabilirsiniz.
1 comment
Anne ve babası öğretmen olanların mı bursa ihtiyacı var yoksa bir geliri olmayan aile çocuklarınınmı daha çok bursa ihtitacı var diye bir soru sormak gerekli bence Türkiyede şimdiye kadar adaletsiz düzenin farkındayız zaten ama o ilahi adaletin zaman aşımının olmadığının da farkındayız
Bu bağlamda bırakın öğretmen çocuklarına burs vermeyide ve birde öğretmen çocuklarının puan hesaplaması tam puanın yası nı alsa yetiyo burs için sizce bu mu adalet düzeni benim kızım 2017 8.sınıfta 635.83 puanla verilmedi