Eğitime katkı sağlayabiliyor olmak kurumlar, dernekler, vakıflar ve benzeri için büyük bir meziyettir. Bugün Türkiye’de burs veren pek çok isim var. Bunların en bilinenlerini sizlerle paylaşıyoruz. Böylece süresi dolmadan siz de başvuru yapabilir ve eğitim yaşamınıza destek olacak bir burs alabilirsiniz.
Bu şansa sahip olmak için başvuru yaparak işe başlayın…
- Girişimcilik Vakfı
Türkiye’nin tüm üniversiteleri ve bölümlerinden başvuru aldığı Fellow Programı ile hayatta kendi yolundan giderek iz bırakmaya çalışan gençlerin fikirlerine değil potansiyellerine yatırım yapıyor. Fellow Programına, Türkiye’de ikamet edip TC Vatandaşı olan, bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış, üniversitelerin 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan 17 – 24 yaşları arasındaki tüm gençler katılabilir. Fellowlar zorlu bir seçim süreci sonrasında binlerce kişiyi arkalarında bırakarak fellow olmaya hak kazanıyorlar.Beş adımdan oluşan seçim süreci ile, gençlerin içindeki girişimcilik potansiyelini belirlemeyi hedefliyorlar. www.girisimcilikvakfi.org
Daha Fazla Burs İlanı İçin Telegram Kanalımıza Katılın!Toplum Gönüllüleri Vakfı: TOG bursu olarak ifade edilen Toplum Gönüllüleri Vakfı burslarında 4 kriter ön plana çıkmaktadır. İhtiyaç durumu, gönüllülük, akademik başarı ve de sosyal başarının dikkate alındığı bu süreçte Gençlik bursları ve Öğretmen çocuğu bursları adı altında 220 TL, Kardelen bursları olarak da 255 TL destek sağlanmaktadır.
Toplum Gönüllüleri Vakfı Burs Programları Ayrıntıları İçin TIklayınız!
Sabancı Vakfı: Bugüne kadar 45.000’den fazla burs vermiş bir isim olan Sabancı Vakfı, bu yıl da öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Kalkınmada öncelikli iller bursu, Sabancı Vakfı – Vista Bursu, Engelli Öğrenciler bursu ve benzeri olmak üzere farklı kategoriler altında burs veren vakıf, yıllık 1500 öğrenciye destek oluyor.
Sabancı Vakfı Burs Programları Ayrıntıları İçin TIklayınız!
Vehbi Koç Vakfı: Koç Vakfı’nın sağladığı burslar, 6 grupta değerlendirilir. Üniversite bursları, Hemşirelik bursları, Asistan bursları, Mesleki eğitim bursları, 17 okul başarı bursları ve Koç Okulu bursları adı altında verilen bursların tutarları her yıl değişmekle birlikte burs türüne göre de değişiklik göstermektedir. Belli okulların dâhil edildiği Koç Vakfı burslarına başvuru tarihleri her yıl yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte başlar. Başvuru ise okulların burs bürolarından yapılabiliyor ve tüm süreç buradan takip ediliyor.
Vehbi Koç Vakfı Burs Programları Ayrıntıları İçin TIklayınız!Çelikel Eğitim Vakfı: 2012 yılında kurulmuş olan ve kurulduğu günden bu yana bursları ile eğitime destek olan Çelikel Eğitim Vakfı, 17 – 24 yaş arası gençlerin sosyal ve kültürel açıdan gelişmesine yönelik çalışmalar yürütmektedir. Çelikel Eğitim Vakfı’nın 12 ay boyunca vereceği bursun tutarı ise 650 TL’dir.
Çelikel Eğitim Vakfı Burs Programları Ayrıntıları İçin TIklayınız!Eget Vakfı: Genel olarak devlet üniversitelerinde okuyan ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alan öğrencileri tercih eden Eget Vakfı, burs başvurularını online olarak almaktadır. Bu yıl 10 – 24 Eylül tarihleri arasında başvuru yapabilirsiniz ve kesin sonuçları da 25 Ekim tarihinde öğrenebilirsiniz. 350 TL değerinde bir katkı sunan Eget Vakfı’na www.eget.org.tr adresi üzerinden ulaşabilir ve burs başvurusunda bulunabilirsiniz.
Eget Vakfı Burs Programları Ayrıntıları İçin TIklayınız!Türk Böbrek Vakfı: Türk Böbrek Vakfı, Türkiye’de Böbrek hastalıklarına dikkat çekmek ve bir farkındalık yaratmak üzere faaliyet göstermektedir. Eğitime olan desteğini de Türkiye’de tıp eğitimi alan öğrencilere ya da üniversite eğitimi alan böbrek hastalarına sağlamaktadır. 17 – 21 Eylül tarihleri arasında başvuru yapabileceğiniz Türk Böbrek Vakfı bursu, Ekim ve Haziran ayları arasında verilecek olan ve bu yıl 400 TL tutarında olan bir destektir. Başvuru için ise mail gönderebilir ya da başvuru belgelerinizi elden teslim edebilirsiniz. Vakfın burs başvurularını kabul ettiği mail adresi [email protected] ‘dir.
Türk Böbrek Vakfı Burs Programları Ayrıntıları İçin TIklayınız!
Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK), Kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almalarını sağlayarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 2015 yılında Limak Vakfı, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) ortaklığında hayata geçirilen Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi, mühendislik eğitimi alan ve/veya alacak olan kız öğrencileri, eğitimlerinin farklı aşamalarında birçok yönden destekliyor. Projenin üniversite programı kapsamında, devlet üniversitelerinin bilgisayar, çevre, elektrik-elektronik, endüstri, inşaat ve makine mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilere burs imkânı ile birlikte mühendislik fakültesindeki eğitimleri boyunca kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak sertifika programı, İngilizce dil eğitimi, mentorluk desteği, staj ve istihdam imkânı gibi fırsatlar sunuluyor.
Türkiye’nin Mühendis Kızları Burs Programları Ayrıntıları İçin TIklayınız!-
- Türk Eğitim Derneği, başarılı fakat maddi olanaksızlıklar nedeniyle nitelikli bir eğitime erişimi olmayan öğrencilere burs sağlamaktadır. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak toplumun her kesimini eğitim hizmetlerinden yararlandırmak, demokratik rejimlerin temel hedeflerinden birisidir. Türk Eğitim Derneği de, üç temel misyonundan biri olan “eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak ve donanımlı nesiller yetiştirmek” amacıyla kuruluşundan itibaren maddi imkânları kısıtlı fakat başarılı öğrencilere burslar vermektedir.Türk Eğitim Derneği Burs Programları Ayrıntıları İçin TIklayınız!
- Başbakanlık VGM Bursu: Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve kısaca Başbakanlık VGM bursu olarak adlandırılan bu destek, ilköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencilerini kapsamaktadır. Yükseköğretim öğrencilerine 8 ay, ortaöğrenim öğrencilerine 9 ay boyunca verilen bursa, 15 Eylül ve 30 Ekim tarihleri arasında başvurulabiliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Burs tutarı ise ortaöğrenim öğrencileri için aylık 60 TL, yükseköğrenim öğrencileri için aylık 250 TL ve yabancı uyruklu öğrenciler için 500 TL’dir.
- Bolu Bağışçılar Vakfı: Bolu Bağışçılar Vakfı, anne babası ya da kendisi Bolulu olan ya da ortaöğrenimini Bolu’da tamamlamış olan lisans öğrencilerine destek sağlamaktadır. 3 farklı burs türü belirlenmiştir ve Başarı Özel Bursu, Şartlı bağış ve Şartsız Bağış bursu olarak adlandırılan 3 farklı destekte bulunulmaktadır. Burs miktarları değişken olmakla birlikte bilinen burs tutarı 300 TL’dir. Başvuru için ise Bolu Bağışçılar Vakfı sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Buradan bilgi alabilir ve başvuru yapabilirsiniz.
- MEB Öğretmenlik Bursu: MEB öğretmenlik bursu, ilk 5 tercihi içerisinde İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ve Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği bölümlerini yazmış olan ve bu bölümlerden birine yerleşmiş olan öğrencilere verilmektedir. 2018 – 2019 yılı için 1800 öğrenciye verilmesi planlanan burs tutarı ise 470 TL’dir. Başvuru için ise özel bir şey yapmanıza gerek kalmıyor, bu bölümleri yazıp, yine bu bölümlerden birine yerleştiğinizde otomatik olarak bursa başvurmuş kabul ediliyorsunuz. Ancak önemli bir notu atlamamak gerek. MEB öğretmenlik bursu kazanan öğrenciler KYK bursu alamazlar.
- Erenköy Kız Liseliler Derneği: Erenköy Kız Liseliler Derneği, sadece kız öğrencilere burs vermekte ve destek olmaktadır. 10 Eylül ile 12 Ekim tarihleri arasında başvuru yapabileceğiniz EKL bursu, Ekim ve Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca verilecek 300 TL değerinde bir destektir. Başvuru için ise E-bursum sistemini kullanmalısınız. Sonuçların ise yine buradan açıklanacağını hatırlatalım. Tüm süreci buradan takip edebilirsiniz.
[Tweet “Üniversite Öğrencilerine Karşılıksız Burs Veren Kurumlar Hangileri ?”] - Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı: Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı yani kısaca BETAV, annesi babası ya da kendisi Bitlisli olan yurtiçinde lisans eğitimi alan öğrencilere burs vermektedir. 2018 – 2018 eğitim öğretim yılı için burs başvuru tarihleri 7 Eylül – 7 Ekim olarak açıklanmıştır. Başvurular ise e-bursum.com adresi üzerinden yapılabiliyor. Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı burs tutarı ise bu yıl 350 TL olarak belirlenmiş durumda. Sadece lisans öğrencilerinin faydalanabildiği burs imkanı için başvuru yapabilirsiniz.
- Mehmet Zorlu Vakfı: 1999 yılında kurulmuş ve bugüne kadar son derece aktif bir şekilde faaliyet gösteren Mehmet Zorlu Vakfı, 2018 – 2018 döneminde de bursları ile öğrencilere destek olmayı sürdürüyor. Ancak sadece belli alanlarda eğitim alanlar için burs söz konusu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Mühendislik Bölümleri, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik ve Kimya bölümleri öğrencileri Mehmet Zorlu Vakfı bursuna başvurabilir ve bu bursu alabilir. Ayrıca belli üniversitelerin öğrencilerini bu kapsamda değerlendirdiği unutulmamalıdır. Doğrudan burs başvurusu almaya Zorlu Vakfı, seçtiği okulların burs ofislerine başvuru yapılmasını istiyor. Burs tutarı ise öğrencinin başarısı ve maddi durumuna bağlı olarak 325 TL, 500 TL ya da 1000 TL olarak belirleniyor.
- Tekfen Vakfı: Tekfen Holding bünyesinde kurulan ve 1999 yılından bu yana etkinlik gösteren Tekfen Vakfı, eğitime olan destekleri ile adından söz ettiriyor. Her yıl lise, meslek yüksekokulu ve lisans öğrencilerine burs veriyor. Bu burslar ise iki kısma ayrılıyor. Grup içi ve grup dışı olarak adlandırılan eğitim bursları, kamuya açık burs ile velisi Tekfen çalışanı olanların faydalanabildiği burs olarak sınıflandırılmıştır. Vakfın web sitesini kullanarak başvuru yapmak mümkündür. Başvuru tarihleri her yıl değişiyor olsa da Eylül ayı içerisinde başvuru yapılabiliyor. Burs tutarları ise lise öğrencileri için 270 TL, üniversite öğrencileri için 580 TL olarak belirlenmiştir.
- İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı: 1884 yılından bu yana eğitim veren İstanbul Erkek Lisesi mezunlarının bir araya gelerek kurduğu vakıf, yurtiçi ve yurtdışında eğitim gören pek çok öğrenciye burs imkânı ile destek olmaktadır. Yurtiçinde ortaöğretim, lisans ve lisansüstü eğitim alanlar ile yurtdışında lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrenciler için burs fırsatı sunulmaktadır. Başvuru için İELEV web sitesini ziyaret edebilirsiniz ve buradan edineceğiniz başvuru formu ile gerekli tüm belgeleri hazırlayarak, vakfa elden teslim edebilirsiniz. Sadece elden evrak teslimi ile başvuru yapılabilmektedir. Burs tutarları ile ilgili ise bir bilgi mevcut değil. Burs tutarı her yıl yeniden görüşülüp netleştirildiği için henüz bir bilgi bulunmuyor ama duyurular kısmından durumu takip edebilirsiniz.[irp posts=”1206″ name=”Türkiye’deki burs sistemini değiştiren girişim: E-Bursum”]
-
- Macahel Vakfı: Macahel yöresine kayıtlı yüksek öğrenim öğrencilerine burs vermesi ile bilinen bir vakıftır Macahel Vakfı. Yüksek öğrenim ile kast edilen ise önlisans, lisans ve yüksek lisanstır. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı için belirlenen burs başvuru süresi ise 1 Eylül – 15 Ekim arası dönemdir. Burs başvurularınızı internet üzerinden yapabileceğiniz gibi belgelerinizi elden teslim ederek de başvuru yapabilirsiniz. Vakfın mail adresi olan [email protected] ile belgelerinizi teslim edebilirsiniz. Burs tutarları ile ilgili ise bir bilgi mevcut olmadığından paylaşamıyoruz.
- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği: Sadece lise ve üniversite öğrencilerine burs vermesi ile bilinen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 2 aşamalı bir değerlendirme sürecini gerçekleştirir. Öncelikle internet üzerinden bir başvuru formu aracılığı ile adayların başvuru yapması istenir. İkinci aşamaya geçen adaylara ise mülakat için bilgi verilir ve mülakat sonucu burs almaya hak kazanılabilir. 2018 – 2019 dönemi için burs başvuru tarihleri 17 – 27 Eylül olarak belirlenmiştir ve Eylül ile Haziran ayları arasında toplam 10 ay boyunca aylık 220 TL burs verilecektir. Lise öğrencileri için ise bir dönemde 600 TL olmak üzere toplam 1200 TL burs verilmektedir. ÇYDD sitesi üzerinden başvuru formuna ulaşabilirsiniz ve burs başvurunuzu yapabilirsiniz.
- Eyüp Dostları Vakfı: Eyüplü iki dostun girişimi ile kurulan Eyüp Dostları Derneği, 1989 yılında kurulmuştur. Bugün ise 2013 yılından bu yana Eyüp semti ile bağlantısı olan öğrencilere burs veren, aynı zamanda da çeşitli sosyal faaliyetlere imza atan bir vakıf olarak varlığını sürdürmektedir. EDV bursu için 2018 – 2019 dönemi başvuruları 1 Eylül – 1 Ekim tarifleri arasında yapılacaktır. Vakıf başvuruları elden kabul etmektedir. Ancak öncelikle hazırlamanız gereken bazı belgeler söz konusu. Bunlardan biri olan başvuru formunu vakfın sitesinden elde edebilirsiniz. Ekim ve Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca burs ödemesi yapılmaktadır ancak burs tutarı ile ilgili bir bilgi mevcut değil.
- Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı: Faydasıçok Holding tarafından kurulmuş bir Vakıf olan HAFEV, üniversite öğrencilerine burs vermektedir. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında da yine bursları ile öğrencilere destek olacağı bilinen vakıf, 1 Eylül ile 21 Eylül tarihleri arasında burs başvurularını kabul etmektedir. E-bursum.com adresi üzerinden başvuruları kabul etmektedir. İlk başvurunun ardından ikinci aşama olarak mülakat gerçekleştirilmektedir. 6 Ekim itibariyle mülakatlar gerçekleştirilecektir ve son olarak burs almaya hak kazanan öğrenciler 22 Ekim tarihinde ilan edilecektir. Burs tutarları ile ilgili ise bir bilgi mevcut değil.Burs miktarı 2018- 2019 dönemi için 450 TL dir.
[irp posts=”6880″ name=”Matematikte engeller Anlatan Eller ile kalkıyor!”] - Köksal Eğitim Vakfı: 1992 yılında burslar sayesinde eğitim almış bir isim olan Prof. Dr. H. Güntekin Köksal tarafından kurulan vakıf, bursların öğrenciler için çok önemli olduğunu düşünüyor. Belli okulların belli bölümleri için burs veren vakıf 25 yaşını geçmemiş olma şartı da koyuyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi bu kapsamda yer almaktadır. Eylül – Ekim aylarında başvuru gerçekleştirilmektedir ve burs başvuru formu vakfın sitesinden elde edilip doldurularak elden ya da posta ile vakfa teslim edilmelidir. Burs tutarları ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Detaylı bilgi için vakfın internet sitesini takip edebilirsiniz.
- Hayat Sende Derneği: Hayat Sende Derneği, diğer burs alternatiflerinden biraz daha farklı. Sadece koruma altında olan ve yetiştirme yurdunda kalıp eğitimine devam etmeye çalışan öğrencileri burs sistemi içerisine dâhil ediyor. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı için Hayat Sende Derneği burs başvurusu son tarihi 30 Eylül’dür. Başvuru için ise başvuru formunu doldurup, diğer gerekli belgeleri de hazırladıktan sonra [email protected] adresine göndermek gerekiyor. Burs tutarı ise yıllık 2000 TL olarak belirlenmiştir. Dernek bu tutarı aylık 200 TL olarak 9 ay boyunca öğrenciye verdikten sonra, bir 200 TL de öğrencilerin kaynaşabileceği sosyal etkinliklerde değerlendiriyor. 15 Ekim – 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan mülakatların sonrasında kimlerin burs alma hakkı kazandığına dair kesin sonuçlar da açıklanacaktır.
- Özyeğin Vakfı: 1990 yılında kurulup, sağlık ve eğitim alanında pek çok faaliyette bulunan vakıf, bugün hem yurtiçinde hem de yurtdışında eğitim alan öğrencilere destek oluyor. Herhangi bir önkoşulu bulunmayan vakıf, burs başvurularını okullarda bulunan burs ofisleri aracılığı ile alıyor. Eylül ve Ekim aylarında başvurular gerçekleştirilip sonuçlar ilan ediliyor. Burs tutarı ise her yıl kurul kararı ile yeniden belirlenmekte olup, 2018 – 2019 eğitim öğretim dönemi için henüz bir bilgiye ulaşılmamıştır.
- Malatya Eğitim Vakfı: Bugüne kadar 20.000 öğrenciye bursları ile destek olmuş olan Malatya Eğitim Vakfı, maddi imkânsızlıkları olan ve başka bir yerden burs almayan öğrencilere burs imkânı tanıyor. 2018 – 2019 burs başvuru tarihleri 1 Eylül – 30 Eylül olarak belirlenmiştir ve başvuru için vakfın web sitesinden başvuru formunu indirip doldurmanız, diğer gerekli belgeleri hazırlamanız ve tüm bunları posta ya da kargo ile vakfa göndermeniz gerekmektedir. Merak edilenlerden biri olan burs tutarı ise henüz vakıf tarafından açıklanmadı. Vakıf bu bilgiyi başvurular sırasında açıklayacaktır.
[irp posts=”591″ name=”UNDP’nin Türkiye’deki iş ilanları”] - Rumeli Eğitim Vakfı: Rumeli göçmenlerine ve de şehit ailelerine destek olmayı amaç edinmiş olan Rumeli Eğitim Vakfı, 1993 yılından bu yana aktif haldedir. Rumeli Eğitim Vakfı’nın burs imkânından faydalanmak için ise vakfın web sitesi üzerinden ulaşabileceğiniz başvuru formunu doldurarak işe başlamalısınız. Ardından gerekli görülen diğer belgeleri de hazırlayıp ekleyerek, Rumeli Eğitim Vakfının, İstanbul Bakırköy’deki adresine teslim etmelisiniz. Hazırlık ya da 1. Sınıf öğrencisi olanlar 15 Eylül’e kadar, diğer öğrenciler de 30 Eylül’e kadar başvurularını tamamlamalıdır. Merak edilen bir diğer konu olan burs tutarı ise her yılın başında belirlenir. Bu yıl için henüz bir açıklama olmamakla birlikte, vakfın web sitesi üzerinden gelişmeleri takip edebilirsiniz.