Sivil Toplum Örgütleri için 10 Sosyal Medya İçerik Türü

Sivil Toplum Örgütleri için 10 Sosyal Medya İçerik Türü

Sosyal medyanın hem pazarlama amacı olan marka ve işletmeler için hem de kar amacı gütmeyen Sivil Toplum Örgütleri için ne denli önemli bir alan olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz artık. Sosyal medya adeta her yaştan birey için bir olmazsa olmaz ve buna bağlı olarak da insanlara ulaşmanın en kolay yolu artık sosyal medya… Ancak bunun da bir kuralı var elbette. Sosyal medya hesabınızın her zaman güncel olması gerekiyor. Yani düzenli olarak paylaşım yapmanız ve her zaman bir şekilde sizi takip eden ya da ilgilenenlerin gözü önünde olmanız gerekiyor. Ancak içerik paylaşımı konusunda her zaman aynı motivasyona sahip olmak mümkün değil. Ayrıca dönem dönem yaşadığımız çeşitli yoğunluklar sosyal medya hesaplarını ikinci plana atmamıza ve paylaşım yapmamamıza sebep olabiliyor. Bu durumda ise sosyal medyada dilediğimiz verimi alamıyoruz. Peki, motivasyonumuzun düştüğü ya da çeşitli yoğunluklarımızın olduğu dönemlerde neler paylaşarak hesabımızı güncel tutabiliriz? Şimdi sıralayacağımız içerik türleri, Sivil Toplum Örgütleri için önceden paylaşılmaya hazır hale getirebileceğimiz günü kurtaracak içeriklerdir. Hadi hep birlikte inceleyelim.

1 – İstatistik verilerinden faydalanın

Geçmiş dönemlere ait etki istatistikleri, rapor sonuçlarını gösteren grafikler, bahsettiğimiz içerik konularından biri olabilir. Mobil uygulamalardan da faydalanarak görsel anlamda dikkat çekici grafikler hazırlayabilir ve kaliteli bir içerik üretirken, içerik üretme anlamında sıkıntı yaşayacağınız dönemler için hazırda bulundurabilirsiniz. Önceden hazırlayacağınız bu grafikler, etkileşimi kaybettiğiniz dönemlerde etkileşimi yeniden arttırmamız için destek olacaktır.

2 – Kısa Hikâyeler

Kısa hikâyeler her zaman dikkat çeker ve keyifle okunur. Bu yüzden siz de Sivil Toplum Örgütü olarak, destekçilerinizin hikâyelerine yer verebilirsiniz. Üstelik bunu bir seri olarak düşünebilir ve ara ara yapacağınız kısa hikâye paylaşımları ile insanların dikkatini her zaman çekebilirsiniz. Musküler Distrofi Derneği, ALS farkındalık haftası boyunca, ALS’den etkilenen destekçilerinden kısa kısa hikâyeler paylaşarak oldukça ilgi görmüştü. Bu sebeple siz de bu tür bir hikâye serisi hazırlayabilirsiniz.

3 – Online Topluluğunuzu Kullanın

Sosyal medya hesaplarınıza gelen mesajlar ve yorumlar, bir Sivil Toplum Örgütü olarak aldığınız desteği göstermek için harika bir paylaşım konusu olacaktır. Hatta eğer bu yorum ve mesajları gönderen kişilerin izni olursa, onları da etiketleyebilirsiniz. Bu tür paylaşımlar destekçi elde etmenin en kolay yoludur. Çünkü gerçek destekçilere yer vermiş ve onları mutlu etmiş olursunuz. Üstelik birkaç ay ara ile aynı yorum ve mesajları tekrar paylaşmanızda da sorun yok. Birileri görmemiş, gözünden kaçmış olabilir ve böylece güven tazelemiş ve sosyal medya hesabınızın etkileşimini arttırmış olursunuz.

[irp posts=”8319″ name=”Sivil Toplum Örgütleri için Sosyal Medya Paylaşımlarının En Doğru Zamanları”]

4 – Kendi Hashtag’lerinizi yaratın

Haftanın her günü için hesabınıza özel bir Hashtag bularak buna uygun paylaşımlar yapabilirsiniz. Örneğin, İngilizce Hashtag’leri incelediğimizde, Pazartesi için #MotivationMonday, #ManCrushMonday #MindfulMonday gibi Hashtag’lerin kullanıldığını görüyoruz. Sokak kedileri için çalışan bir topluluğun ise sevimli kedi patilerini paylaşmak için #ToesieTuesday etiketini kullandığını görüyoruz. Bu şekilde de son derece etkili paylaşımlar yapmak mümkün olduğu gibi, ayrıca içerik üretme konusunda da daha verimli olmanız mümkün olmaktadır.

5 – Facebook ile bağış alabilirsiniz

Facebook kullanarak kar amacı gütmeyen kuruluşlar ya da kişisel bazı amaçlar için bağış toplamak mümkündür. Sivil Toplum Örgütleri da bu özellikten faydalanabilir. Ancak bunu sürekli yapmamak gerekiyor. Belli kampanyalar doğrultusunda dönemsel olarak bağış toplayabilir ve elde ettiğiniz desteği de yine içerik konusu yapabilirsiniz. Herhangi bir sebeple bir Sivil Toplum Örgütü olarak sosyal medya paylaşımlarınız sekteye uğradığında, tüm bunlar sizin için bir malzeme olabilir.
Facebook’ta Para Toplama ve Bağışlar hakkında daha fazla bilgi alın.

6 – İlham verici sözler paylaşın

Bu her zaman kurtarıcı olacak bir içerik türüdür. Ünlü isimlerin ünlü ilham verici sözlerini siz de içeriklerinize konu edebilirsiniz. Örneğin, Amerikalı İzci Kızlar, Instagram hesapları üzerinden güçlü kadınlara atıfta bulunan sözler paylaştıklarında oldukça popüler oluyorlar. Bu sayede daha fazla dikkat çekmeyi başarıyorlar. Siz de bu şekilde ilham verici sözlerin gücünden faydalanabilirsiniz. Sosyal medyada ses getirecek içerik türlerinden biri de bu olacaktır.

[irp posts=”4862″ name=”Aktivistler için en iyi 5 Chrome eklentisi”]

7 – Ekibi Paylaşın

Bu daha samimi ve daha şeffaf bir görünüme sahip olmanızı, insanların kuruluşunuzu bu şekilde anlamasını sağlayacaktır. Hem özel bir çalışma yıldönümünü kutlayabilirsiniz, hem de ekibinizin her bir parçasını takipçileriniz ile tanıştırabilir, kuruluşunuza kattığı değerleri vurgulayabilirsiniz. Sivil Toplum Örgütleri için de oldukça güzel ve anlamlı bir paylaşım olacaktır bu içerik türü.

8 – Gönüllüleri Unutmayın

Gönüllülerden gelen içerikleri paylaşmak sosyal medyada etkileşiminizi artırmak için her zaman güzel bir yöntem olmuştur. Çünkü gönüllülere sosyal medya hesabınızda yer vermek, ilgi çekici olacak ve yeni gönüllüleri de çekecektir. Bu gönüllülerin kuruluşunuza kattığı değeri de belirtmeyi unutmayın. Ayrıca gönüllüler ile birlikte gerçekleştirdiğiniz tüm faaliyetleri de paylaşımlarınıza konu edebilirsiniz. Örneğin, Instagram Hikayeler özelliğini kullanarak bu etkinliğe dair paylaşımları öne çıkarabilir yani sabitleyebilirsiniz ya da Facebook’ta bu etkinliğin fotoğraflarını kullanarak bir albüm oluşturabilirsiniz.

[irp posts=”8123″ name=”Sivil Toplum Örgütleri için Instagram’ı Verimli Kullanmayı Sağlayacak 8 Püf Nokta”]

9 – Tamamalanan ve devam eden programlarınızı hatırlatın

Planladığınız ya da devam etmekte olan programları sık sık hatırlatmanızda ve insanları davet etmenizde fayda var. Bunu dilerseniz belli bir tane sosyal medya mecrası üzerinden yapabileceğiniz gibi, farklı alanlarda aynı anda da etkin olabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden hatırlatıcıları kullanmanız devam eden programlarınıza destek elde etmek için en iyi yollardan biridir.

10 – Blog içeriklerini tekrar paylaşın

Blog yazmak oldukça faydalı bir faaliyet olacaktır. Sosyal medya, kısıtlı paylaşım alanı ile tüm söylemek istediklerimizi söyleyemememize sebep olabilir. Bu durumda ise blog imdadımıza yetişiyor. Blog alanında tüm anlatmak istediklerimizi anlatabilir, detaylı bir bilgilendirme yapabiliriz. Bu blog içeriklerini ise sosyal medya hesaplarımızda paylaşarak daha fazla okuyucuya ulaşabilir, sosyal medya takipçilerimizi de bilgilendirebiliriz. Bazı blog içerikleri ise tekrar tekrar paylaşılmaya uygun niteliktedir. Bilgi verici ya da takipçilerden sık sık gelen sorulara cevap veren blog içerikleri, belli aralıklar ile tekrar paylaşılabilir ve yeni takipçiler bu içerikleri ilk kez görürken, eskiler de tekrar bilgilenebilir. Blog içeriklerini tekrar tekrar paylaşmak bu sebeple tercih edilebilir ve içerik türü konusunda sıkıntı yaşadığınız zamanlarda bunları tercih edebilirsiniz.

[irp posts=”5827″ name=”Sivil Toplum Örgütleri İçin Video Hazırlarken İncelenebilecek 5 Başarılı Örnek”]

Düzenli bir şekilde sosyal medya hesaplarını yönetmek, sabır gerektiren bir iştir. Ne yazık ki ilerleyen dönemlerde, ilk günkü motivasyona sahip olmuyoruz. Üstelik günlük işlerimiz, dönemsel yoğunluklarımız, farkına bile varmadan sosyal medya paylaşımlarını aksatmaya başlamamıza sebep oluyor. Oysa önceden hazırlanacak içerikler ya da paylaştığımız gibi belli içerik türleri, bu sıkıntıya düştüğünüz anlarda hayat kurtarıcı olabilir. Bu sayede bir Sivil Toplum Örgütü olarak sosyal medyadaki varlığınızı aksatmadan sürdürebilirsiniz. Tam olarak 10 farklı içerik türüne yer verdik. Tüm bunlar hem dönemsel olarak paylaşılabilir, hem de belli aralıklar ile tekrar paylaşılabilir. Ayrıca bazı içerik türleri de zamansız paylaşımlardır. Yani istediğiniz her zaman bu içerikleri paylaşarak takipçilerinize ulaşabilirsiniz. Nihayetinde ise sosyal medyadaki bu sağlam varlığınız, sizi hızla yükseltecek, daha fazla insana ulaşmanızı sağlayacaktır. Sivil Toplum Örgütleri için sosyal medyanın önemi aşikâr, ancak bir de sosyal medyanın etkin kullanımı konusu var. İşte bu içerik türleri, sosyal medyayı daha etkin bir şekilde kullanmanızı sağlayacaktır.

Bu içerik 10 Nonprofit Social Media Posts to Add to Your Editorial Calendar içeriğinin uyarlanmış halidir.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler