Global Playgrounds Projesi kapsamında genç mültecilerin entegrasyonu için Türkiye ve Almanya’dan gençler ile birlikte 2016 ve 2017 yıllarında 11 oyun (kutu oyunu, kart oyunu, simülasyon, rol oyunu vb.) tasarlanmıştır. 24-28 Ekim 2018 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek atölye çalışmasında, Türkiye ve Almanya’dan 24 gençle birlikte, tasarlanan oyunların genç mülteciler arasında yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacaktır. Bu çalışmalar sayesinde gündelik yaşamda yerel halkın ve mültecilerin bu oyunları birlikte oynama metotlarının geliştirilmesi ve bölgesel yaygınlaştırılması ile aynı zamanda oyunların insani yardım alanında kullanılabilecek araçlar arasında yer edinmesi amaçlanmaktadır.
Atölye çalışması, Almanya ve Türkiye’den tecrübeli eğitmenler tarafından yönetilecektir. Katılımcılar, insani yardım alanına ve oyun geliştirmeye dair bilgi edindikten sonra tasarlanan oyunları deneyimleyeceklerdir. Ayrıca, bu oyunları daha sonra pratikte uygulamak için, nerede ve kiminle oynanmasının uygun olacağına dair yol haritası belirleyeceklerdir. Çalışma dilleri Almanca ve Türkçe’dir. Simültane tercüme olacaktır.
Proje birlikte ve birbirinden öğrenme imkanı sunarken, çeşitlilik arz eden toplumlardaki birlikteliği iyileştiren fikirleri somut adımlara dönüştürmek için olanaklar da sunmaktadır.
Katılım Koşulları
18 ila 28 yaşları arasındasın.
Kendi ülkendeki genç mültecilerin durumuyla ilgileniyor ve başka gençlerle bu konuda paylaşımda bulunmak istiyorsun.
Almanya ve Türkiye’deki göç ve entegrasyon konularını ele alan ve daha sonra iki ülkede uygulanacak olan, Almanya ve Türkiye’den yaratıcı kişiliklere sahip gençlerin olduğu bir grupta oyun kültürünü öğrenmek istiyorsun.
Oyunların yaygınlaştırılmasını kolaylaştıracak ağlarda aktif olarak rol alıyorsun.
Karşılanan Harcamalar
Etkinlik yerine gidiş ve dönüş seyahati
Eskişehir’deki seminer binasında barınma ve tam pansiyon konaklama
Atölye çalışması programı
Kişisel ihtiyaçlar için yapılacak harcamalar program imkanları kapsamında yer almamaktadır.
Katılım ücreti talep edilmemektedir.
Başvuru
Almanya’dan yapılacak başvurular için:
Lütfen doldurulmuş başvuru formunu 23 Eylül 2018 tarihine kadar Alexander Kuschel’e gönder: [email protected]
Türkiye’den yapılacak başvurular için:
Lütfen doldurulmuş başvuru formunu 23 Eylül 2018 tarihine kadar Simge Sönmez’e gönder: [email protected]
Başvuru prosedürünün sonucu hakkında sana e-posta yoluyla bilgi verilecektir.
Düzenleyici
Global Playgrounds – From Design to Practice Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya öncülüğünde, planpolitik ve Toy Gençlik Derneği‘nin işbirliği ile ortaya konan bir projedir.
Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya (DTJB), iki ülke arasında öğrenci ve gençlik değişimini yoğunlaştırmak ve somut projelerle ve mevcut programların bir araya getirilmesiyle karşılıklı değişimin imkanlarını daha da iyileştirmek istiyor. İki ülkedeki insanların karşılıklı anlayışının daha da iyileştirilmesi ve ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.
planpolitik 10 yılı aşkın bir süreden beri planlama oyunları ağırlıklı olmak üzere gençlik ve yetişkin eğitiminde interaktif yöntemler geliştirmektedir. planpolitik uygulamaların yanı sıra bu yöntemlerin başarılı olarak nasıl kullanılabileceğine dair düzenli olarak eğitimler sunmaktadır. Mültecilik ve entegrasyon bu aşamada ağırlıklı konular arasında yer almaktadır. Almanya haricinde planpolitik dünya genelinde ve Avrupa ölçeğinde çok sayıda sınır ötesi projede partner konumunda katılım sağlamaktadır.
Toy Gençlik Derneği, Toy Gençlik Derneği, Gençlerin kendilerini ilgilendiren konularda karar alma süreçlerine aktif katılımını, akranlar arası yatay öğrenme ortamlarının yaratılmasını, gençlerin gönüllülük bilinci ile tanışmasını sağlamak adına sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel konularda yerel, ulusal ve uluslararası alanlarda faaliyetler göstermektedir. Gençlerin güçlendirilmesi, kapasitelerinin geliştirilmesi ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılması adına, Proje Döngüsü Yönetimi, Savunuculuk, Aktivistler için Sosyal Medya Araçları, Dijital Vatandaşlık, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri gibi başlıklarda yerel, ulusal ve uluslararası mecralarda düzenli ve ücretsiz eğitimler vermektedir.
Almanya’dan sorularınız için:
Alexander Kuschel
[email protected]
Türkiye’den sorularınız için:
Simge Sönmez
[email protected]
Gençlik Köprüsü Türkiye – Almanya’yla İletişim için:
Türkiye Ofisi:
Ceyda Özdemir
[email protected]
Almanya Ofisi:
Theresa Peters
[email protected]
Bu proje, Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’nın “Continuing Unique Stories” adlı proje dizisinin bir parçasıdır. Proje dizisi Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir.