Almanya ve Türkiye’de Kültürel Eğitim Çalışma Toplantısı (10-11 Ekim 2017, İstanbul)

DFlk2s9XYAA5Pg 1 1
DFlk2s9XYAA5Pg 1 1

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, Almanya ve Türkiye arasındaki gençlik değişim programlarında “kültürel eğitim” alanının gelişimini desteklemek üzere, 10-11 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul’da bir çalışma toplantısı düzenliyor. Toplantı, Almanya’dan Federal Kültürel Çocuk ve Gençlik Eğitimi Birliği (BKJ) ve Federal Almanya Drama ve Tiyatro Üst Birliği (BAG) ile Türkiye’den İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve kültür alanında çalışan uzmanlar arasındaki iletişimi ve bilgi alışverişini güçlendirmesi amaçlanan bu toplantının, özellikle Almanya – Türkiye ilişkileri bağlamında önyargıların yıkılmasına, yeni perspektiflerin kazanılmasına, toplumsal süreçlerin ve gençler için önemli olan konuların bir bütün halinde gözlenmesine katkıda bulunması bekleniyor.

Bu projede işbirliği yapan kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek seçim süreci sonrasında Almanya ve Türkiye’den 12’şer uzmanın katılacağı program kapsamında iki gün boyunca her iki ülkenin kültürel eğitim konusundaki yaklaşımları incelenecek, deneyim ve yöntem paylaşımı için fırsatlar yaratılacak.

Başvuru şartları ve tarihleri:

Kültürel eğitim alanında faaliyet gösteren veya gençlerle çalışan bir kuruluşu temsil ediyorsanız, toplantıya katılmak için en geç 20 Ağustos 2017 tarihine kadar aşağıdaki bağlantı üzerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvuru süreci sona erdiğinde e-posta aracılığı ile bilgilendirme yapılacaktır.

[button color=”green” size=”medium” link=”http://www.iksftp.com/accreditation/tr/kegc.asp” icon=”” target=”false”]Kayıt için[/button]

10 – 11 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek çalışma toplantısına katılım ücretsizdir. Program süresince kişisel nitelikteki harcamalar hariç olmak üzere İstanbul’da konaklama (9 – 12 Ekim, tam pansiyon) ve etkinlik alanına ulaşım toplantıyı düzenleyenler tarafından karşılanacaktır. Etkinlik Almanca ve Türkçe dillerinde gerçekleştirilecek ve simültane tercüme yapılacaktır.

Almanya ve Türkiye’de Kültürel Eğitim Çalışma Toplantısı, Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya tarafından, Almanya’dan Federal Kültürel Çocuk ve Gençlik Eğitimi Birliği (BKJ) ve Federal Almanya Drama ve Tiyatro Üst Birliği (BAG) ile Türkiye’den İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) işbirliğiyle düzenlenmekte ve Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, iki ülke arasında öğrenci ve gençlik değişimlerini yoğunlaştırmayı hedefliyor. Somut programlarla ve mevcut girişimleri ön plana çıkararak karşılıklı değişim olanaklarını artırmayı ve iki ülkenin birbirine yakınlaşarak ilişkilerin daha da güçlenmesini amaçlıyor.

Federal Kültürel Çocuk ve Gençlik Eğitimi Birliği (BKJ)

Federal Almanya’da tüm çocuk ve gençler için kültürel katılım ve eşit eğitim fırsatları sunmak için çalışan ve kültürel eğitim alanında faaliyet gösteren çatı örgüt olan BKJ, uluslararası değişim, savunuculuk, pilot projeler, danışmanlık, mesleki eğitim organizasyonları ve kültürel gönüllü hizmetleri gibi projeleri destekliyor.

Federal Almanya Drama ve Tiyatro Üst Birliği (BAG)

Amatör tiyatro, okul ve okul dışında gençlerin ve çocukların oyun ve tiyatro faaliyetleri, yüksekokul ve üniversitelerdeki kültür merkezleri ve tiyatrolardaki tiyatro pedagojisi konusunda çalışan bir çatı örgüttür. Bir yandan kurumlar arasında bağlantıların kurulmasına aracılık ederken diğer yandan teori ile pratik arasındaki etkileşimlere odaklanır.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan 1973 yılından bu yana İstanbul’un kültür sanat yaşamını zenginleştiren çalışmalar yürüten bir kültür kurumudur. Düzenli olarak İstanbul Müzik, Film, Tiyatro ve Caz Festivalleri, İstanbul Bienali, İstanbul Tasarım Bienali, Leyla Gencer Şan Yarışması ve Filmekimi’ni düzenleyen, yıl boyunca özel etkinlikler gerçekleştiren vakıf, Nejat Eczacıbaşı Binası’nda yer alan Salon İKSV’de de farklı disiplinlerdeki etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Venedik Bienali’nde dönüşümlü olarak Uluslararası Mimarlık ve Sanat Sergilerindeki Türkiye Pavyonu’nun organizasyonunu üstlenen İKSV, kültür politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla araştırmalar yürütüyor, raporlar hazırlıyor ve çeşitli toplantılar düzenliyor.

İletişim için:

İKSV
Handan Uzal
Telefon: +90 212 334 07 43
E-Mail: [email protected]

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya
Ceyda Özdemir
Telefon: +90 212 522 00 30
E-Mail: [email protected]

Katrin Yaşar
Telefon: +49 211 8372639
E-Mail: [email protected]

Proje Alman Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından finanse edilmektedir.

Die Deutsch-Türkische Jugendbrücke ist eine Initiative der Stiftung Mercator.
Stiftung Mercator’un girişimiyle: Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler