Eğitmenler ve eğitimle ilgilenenlere ilham verecek 5 öneri

Eğitmenler ve eğitimle ilgilenenlere ilham verecek 5 öneri
Eğitmenler ve eğitimle ilgilenenlere ilham verecek 5 öneri

Yazı Serisi : Eğitmenler ve eğitimle ilgilenenlere ilham verecek 5 öneri

Eğitim alanında kendimizi geliştirmek için sürekli okumaya ve araştırmaya ihtiyaç duyuyoruz. Bu serimizde okurken not aldığımız ve paylaşmak istediğimizi yazıları ve/veya videoları sizler ile paylaşacağız. Keyifli okumalar 🐼

1 – DİNLEME PEDAGOJİSİ, Reggio Emilia’nın Bakış Açısıyla Dinleme

Başka Bir Okul Mümkün Derneği gönüllülerinin çevirisi ile sitesinde yayınladığı bu yazı, dinleme konusunda farklı bir bakış açısını görmemizi ve dinleme konusunda Reggio Emilia yaklaşımını anlamamızı sağlıyor.

“Reggio’daki deneyimimize göre; dinleme, “anlam arayışı”nda önemli bir rol oynar. Okulu (okul öncesi eğitim merkezini kastediyoruz), anlam arayışında -çocuklar ile yetiskinlerin kendi anlamları ve ikisinin ortak anlamları- aktif rol oynayan bir yer olarak görürüz. Eğitimciler olarak kendimize sorduğumuz ilk soru: “Çocukların, yaptıkları, karşılaştıkları ve deneyimledikleri şeylerde anlam bulmalarına nasıl yardım edebiliriz? Bu konuda kendimize nasıl yardımcı olabiliriz?”  Anlam ararken “neden?”, “nasıl?” ve “ne?” sorularını sormalıyız. Bunlar, çocukların okulda ve okul dışında durmadan sordukları sorulardır.”

Yazının tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2 – Siber Zorbalığa Karşı “Siber Empati”

Eğitimpedia yazarlarından Ozan Demiralp’in kaleme aldığı Siber Zorbalığa Karşı “Siber Empati” yazısının başlığından anlaşılacağı üzere son dönemlerin en çok karşılaşılan siber zorbalık konusunu ele alıyor ve bu konuda çözüm olarak siber empatiyi aktarıyor.

“Geçmişin sokak aralarında, günümüzün site bahçelerinde oynanan oyunlar esnasında ya da halihazırda okullarda çocukların karşılaşabildiği “akran zorbalığı”, dijital dünya içerisinde yerini “siber zorbalığa” bırakmış durumda. Üstelik siber zorbalık sadece tanıdık akranlar tarafından uygulanan şiddet olarak değil, çocukların tanımadıkları tehlikeli yetişkinlerce de maruz kaldıklarıyla birlikte dijital dünyanın en tehlikeli yönü olmuş durumda.”

Yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

3 – Eğitimi dert edelim…

Selçuk R. Şirin’in Hürriyet gazetesi için ele aldığı yazısında eğitimi dert edinmemiz için bizlere 7 neden sunuyor. Yazısına şu şekilde başlıyor “Nüfusunun yarısı gençlerden oluşan Türkiye’nin bu yüzyılda iddialı olması çocuklarını daha iyi eğitmekten geçiyor. O nedenle gelin bu eğitimi dert edelim. Sorunları ve reform önerilerini masaya yatıralım. Tartışmayı açmak adına ben eğitimde reform önerilerimi şu 7 başlık altında toparladım…”

Yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

4 – Jack Ma’nın World Ekonomic Forum Konuşması

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma yine etkili bir konuşması ile eğitimi ve geleceğine dair harika mesajlar verdi.

Jack Ma’nın bu konuşmasının kısa versiyonu Türkçe altyazılı olarak şuradan izleyebilirsiniz.

Kısa versiyonunda, “Eğer öğretme şeklimizi değiştirmezsek bundan 30 yıl sonra başımız derde girecek” diyor.

Daha detaylı versiyonunu arıyorsanız Webtekno’nun sitesinde yer alan şu yazıdan ulaşmanız mümkün.

Keyifli seyirler.

5 – Linkedin Öğrenme Raporu’ndan Notlar

Emre Keskin’in Linkedin Öğrenme Raporu’nu okuyarak aldığı notları paylaştığı yazısında önemli noktalardan bahsediyor.

“Araştırmaya katılan katılımcıların hem fikir olduğu bir konu varsa o da bu sosyal beceri gelişimi meselesinin iş yerleri için oldukça önemli olduğu. Araştırmaya katılan profesyoneller; Liderlik, iletişim, iş birliği eğitimleri ve role uygun spesifik yetkinliklerin geliştirilmesi konusunu oldukça önemli bulmuşlar…”

Yazının devamını ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Keyifli okumalar 🐼

Eğitmen Panda

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler