Dayanışma için Alternatif Söylemler Eğitim Programı Katılımcılarını Arıyor

Proje Hakkında

Rönesans Enstitüsü Derneği, sürdürülebilir kalkınma adına eğitim ve yenilikçi projelerle toplumsal katma değer sağlamaya çalışan bireylerden oluşan bir sivil toplum kuruluşudur. Yerel, bölgesel ve ulusalda farklı sektörlerden kuruluşlara ve bireylere ulusal ve uluslararası proje, etkinlik ve faaliyet imkanları yaratmakta, kapasite geliştirme eğitimleri ve araçları sunmaktadır.

Avrupa Konseyi (Council of Europe) European Youth Foundation (EYF) destekleriyle gerçekleştirilen “Narratives of Solidarity” Projesi ile gençlik çalışmalarının ve dijital aktivizmin gücüne güvenerek, giderek artmakta olan çevrimiçi nefret söylemi sorununa karşı yapılandırılmış ve yenilikçi yaklaşımlar aranmaktadır. Proje ile gençlik çalışanlarının, insan hakları savunucularının ve bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının çalışma alanlarına uygun – karşıt ve alternatif – anlatılar ve eylem planları geliştirerek güçlenmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda proje ile Türkiye’deki gençlik ve insan hakları örgütlerindeki gençlik çalışanları, gönüllüleri ve aktivistlerinin nefret söylemine karşı – karşı ve alternatif söylemler / anlatılar – üretmeleri ve bu söylemleri yaygınlaştırmaları için gerekli bilgi, anlayış ve araçlarla donatılması hedeflenmektedir.

Kimler Başvurabilir?

Proje, 18-30 yaş arasındaki gençlik örgütü temsilcilerinin ve genç aktivistlerin katılımına açıktır.

Proje Kapsamında;

  • 2,5 aylık bir takvimlendirme ile 10 çevrimiçi (online) eğitim gerçekleştirilecektir.
  • Çevrimiçi eğitim serisinin sonunda katılımcılardan, her katılımcı kuruluşun deneyimlerini dahil edebileceği şekilde Türkiye’deki 4 ana nefret söylemini ve ayrımcılık konusunu grup liderleri ile çalışması beklenecektir. Projenin ilk kısmında eğitim almış olan 5 deneyimli grup lideri, katılımcıların öğrenme sürecini destekleyecek ve birlikte 1 ay boyunca -karşı ve alternatif- anlatılara dayalı 5 eylem planı tasarlayıp uygulayacaklardır.  

**Proje katılımcılarının hem 10 günlük çevrimiçi eğitim programına hem de 3 hafta sürecek olan Eylem Planı Çalışma Grubunun %80’ine katılacağını gönüllü olarak taahhüt etmesi beklenmektedir. 

Sen de nefret söylemine karşı – karşı ve alternatifler söylemler – üreterek ve eylem planları oluşturarak bizimle birlikte çevrimiçi nefret söylemini olumlu yönde değiştirebileceğine inanıyorsan, 06.07.2022 saat 23.59’a kadar başvuru formumuzu doldurabilirsin.

Başvuru formuna ulaşmak için tıklayın.

 

 

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler