Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, 15.Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Seminerini, bu yıl bine yakın eğitimcinin katılımcıyla gerçekleştirdi.
İzmir’de kurulmuş ve eğitim konusunda faaliyet gösteren en büyük yerel vakıf niteliğindeki Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, kurulduğu 1995 yılından bu yana, çağdaş, bilimsel düşünen, sorgulayan, aydın nesillerin yetişmesine katkıda bulunabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından her yıl düzenlenen, öğretmenleri eğitimdeki yenilik ve gelişmelerden haberdar ederek öğretmenin niteliğini zenginleştirmeyi amaçlayan “Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri” (YYÖS) her geçen yıl ulaştığı kitleyi genişletmeye devam ediyor. Seminere bu yıl rekor katılım gerçekleşti.
YYÖS’e yönelik çalışmalar, her yıl eylül ayında Danışma Kurulu’nun temayı belirlemesi ile başlıyor. Bu yılki teması “Sınır Sizseniz, Sınırsızsınız” olan 15. Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri, 24 Mart cumartesi günü İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü ev sahipliğinde yapıldı.
75 Sunum ve 800’ün Üzerinde Öğretmen Bu Seminerde Buluştu!
Gün boyunca eş zamanlı oturumlarla okul öncesi, sınıf öğretmenliği, Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler, PDR, yabancı dil, görsel sanatlar, müzik, bilişim ve disiplinler arası alanlarda 17 ayrı salonda toplam 75 sunum yapıldı. Etkinliğe Türkiye’nin çeşitli illerinden izleyici olarak katılan öğretmenler, meslektaşlarının sunumlarda paylaştıkları yaratıcı yenilikçi deneyimlerinden yararlanma fırsatı buldular.
Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu dinletisiyle başlayan etkinliğin açılış oturumunun konuğu“Neden? İnsan Beyni Nedensiz Hareket Etmez!” konusu ile motivasyon, iletişim, beden dili, eğitici eğitimi, sunum teknikleri ve bireysel algı yönetimi konularında eğitimler veren İzgören Akademi eğitmen ve danışmanı Gökhan Okçu’ydu. Kapanış oturumuna ise ODTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Soner Yıldırım konuk oldu. Yıldırım, “Dijital Çağın Sosyal Beyinleri” başlıklı konuşmasında içinde yaşadığımız dijital çağın bireyler üzerindeki etkisi konusunda bilimsel tespitleri ve buna uygun eğitim yöntemleri konusundaki önerilerini paylaştı.