Canlı Video Yayınları için 5 Uygulama

phone 690091 1280 1
phone 690091 1280 1

Konuk Yazar; Şevket Uyanık – [email protected]  / @sevketuy

Streamroot

Az bant genişliği, ölçekleme ve hız! Bu araç size, Video konferans, web radyosu ve canlı etkinlik hizmetleri sunuyor! Streamroot, tüm yayıncıların canlı yayınlarla ilgili yaşadıkları -sunucu bazlı, bant genişliğinin yetmemesi gibi- sorunları merkezsiz Peer to Peer protokollerini kullanarak çözüyor çözüyor. İletişimin şifreli olduğu bu sistemde anlık istatistikler almak da mümkün. Medya çalışanları, kurumlar ve şirketler için de çözümler sunuyorlar. Birçok yerden ödül de almış bu uygulama. Bir deneyin derim.. Denemeden önce şuradaki eğlenceli demoyu da bir izleyin.

 

Kickflip

Tamamen açık kaynak olan bu uygulama, canlı yayın yapmanıza “özgürce” olanak veriyor. Yani yazılımın kodları hem android için hem de ios için açık ve geliştirilebilir. Güçlü bir “bulut” yapısına sahip olan Kickflip bu sayede depolanabilir, paylaşılabilir ve ölçeklenebilir oluyor.

 

Bambuser

Slogan şu: Dünyaya kendini göster! Misyonlarını ise şöyle açıklıyorlar: gerçek zamanlı video paylaşımları için en üstün ve kolay çözümler sunmak! Premium seçeneği var ve daha fazla özellik sunuyor. Şirketler ve kurumlar için kesintisiz video çözümleri de sunuyor. Şimdilik sadece ios versiyonu olan Birdplane Periscope tarzı bir app sunuyor. Kullandıkları İris Mobile SDK tamamen özelleştirilebilir bir yazılım geliştirme kiti. Daha çok “eylem” ve gazeteciler için içerik toplama işine yarıyor.

 

YouNow

Kullanımı gittikçe artan bu platform kişisel canlı yayın aracı hizmeti sunuyor. Uygulaması da basit. Kategorilere göre yayın yapıp izleyebiliyorsunuz ve diğer yayınlara da konuk olarak katılaibliyorsunuz. #Musicians kategorisinde yetenek avcıları için bir sürü içerik var mesela. Ayrıca canlı yayınınızı kaç kişi izliyor ne kadar paylaşıldı gibi istatistikler de mevcut. Daha fazlası için buraya bakabilirsiniz.

 

Dacast

Dacast de akışkan bulut sistemi ile işleri görüyor. Videolar üzerinde tam kontrol elde etmenizi sağlayan bu sistem, ücretsiz planın dışında size 25$’lık bir başlangıç paketi sunuyor. Media Reader Choice Awards 2015 oylamalarında “en iyi canlı yayın platformu” dalında finalist olmuş. Ayrıca bu platform sizi eğitim içerikleriyle de destekliyor. Nasıl çalıştığına dair bilgileri şurada bulabilirsiniz.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

2 comments
Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler