Temel Eğitim Programı Katılımcı Başvuru Duyurusu
Göç Araştırmaları Vakfı, Göç ve Diaspora Akademisi olarak bünyesinde her yıl farklı düzeylerde katılımcılara yönelik kademelendirilmiş eğitim modülleri düzenlenmektedir. Akademinin alt modüllerinden biri olan Temel Eğitim Programı (TEP), göç ve diaspora konularının multidisipliner işlendiği giriş seminerlerinden oluşmaktadır.
Program güz ve bahar olmak üzere iki dönem sürmektedir. İlk dönemde (güz) üç seminer, ikinci dönemde (bahar) iki seminer olmak üzere program kapsamında toplam beş seminer bulunmaktadır. Her bir seminer 8 hafta sürmektedir.
TEP’e Kimler Başvurabilir?
TEP’e,
- Göç ve diaspora alanında akademik çalışmalar yapmak isteyen yerli ve yabancı uyruklu tüm lisans ve lisansüstü öğrencileri,
- Lisans eğitimini tamamlamış, göç ve diaspora alanlarında kendini geliştirmek isteyen özel ve kamu kurumu çalışanları başvurabilirler.
Başvuru ve Değerlendirme Süreci
Adaylar ilan edilen başvuru tarihi içerisinde GAV Sistem üzerinden programa çevrim içi başvuru yapabilirler. Başvuru tarihi sona erdiğinde, sisteme girilen başvurular Göç ve Diaspora Akademisi Koordinatörlüğü tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulur. Adayların eğitimi, alan bilgisi, yabancı dil bilgisi ve benzeri kriterlerini dikkate alan bir ön değerlendirmenin ardından uygun görülen adaylar mülakata çağrılır. Mülakat süreci koşullara göre yüz yüze veya çevrim içi olarak yapılabilmekle birlikte yüz yüze mülakat tercih edilmektedir. Mülakat sonuçları adaylara telefon ve/veya mail yoluyla bildirilir.
TEP Öğrencisinin Sorumlulukları
Başvuru sonucu olumlu sonuçlanan aday artık bir TEP öğrencisidir. TEP öğrencisinin;
- TEP seminerlerine %80 oranında devam zorunluluğu bulunmaktadır. Buna göre öğrencilerin 8’er haftalık seminerlerin en az 6 haftasına katılımı beklenmektedir.
- Aldığı seminere ilişkin kendisine iletilen haftalık okumaları yapma ve her bir okumaya ilişkin özet/eleştiri yazma sorumluluğu bulunmaktadır.
- Her dönem sonunda aldığı seminerlerden biri ile ilgili dönem ödevi hazırlama (politika/olay analizi, kitap incelemesi, film eleştirisi, proje önerisi geliştirme) sorumluluğu bulunmaktadır.
- Güz Dönemi seminerlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, Bahar Dönemine geçiş yapabilecektir. Her iki dönemi de başarı ile tamamlayan öğrenciler TEP Katılım Sertifikası almaya hak kazanacaktır.
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın.