RESAID Projesi Kapsamında Çalıştaya Davetlisiniz

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde yürütülen ve Avrupa Komisyonu Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezleri Programı tarafından desteklenen RESAID (Refugee Studies and Academic Innovation for Development) Projesi kapsamında, Ankara’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir çalıştay düzenleniyor.

Sivil toplum temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan çalıştayda, proje kapsamında geliştirilen bilgi kaynakları, araştırmalar ve açık erişimli materyaller katılımcılarla paylaşılacak. Katılımcılar ayrıca göç, mültecilik, sosyal uyum ve ilgili politika alanlarında yürütülen çalışmaları yakından tanıma fırsatı bulacak.

Çalıştay Hakkında

RESAID Projesi kapsamında gerçekleştirilecek etkinlik, Ankara’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, uzmanları ve ilgili paydaşları bir araya getirerek bilgi paylaşımını ve iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Çalıştay süresince proje ekibi tarafından hazırlanan:

  • Açık kaynaklı eğitim materyalleri,
  • Akademik yayınlar,
  • Araştırma çıktıları,
  • Politika önerileri ve kaynaklar

katılımcıların erişimine sunulacak.

Katılım Ücretsiz

Etkinliğe katılım tamamen ücretsiz olup, sivil toplum alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı bekleniyor.

RESAID Projesi Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen RESAID Projesi, Avrupa Komisyonu Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezleri Programı desteğiyle hayata geçirilmiştir.

Proje; göç, mültecilik, sosyal uyum ve Avrupa Birliği politikaları alanlarında bilgi üretimini desteklemeyi, akademi ile sivil toplum arasında iş birliğini güçlendirmeyi ve açık erişimli kaynaklar aracılığıyla kapasite gelişimine katkı sunmayı amaçlamaktadır.

  • Çalıştay Tarihi: 12 Haziran 2026
  • Yer: Ankara

Başvurmak ve bilgi almak için tıklayın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler