Türkiye’de Din veya İnanç Özgürlüğü ve Cinsiyet Eşitliği Konferansı’na Davetlisiniz

İnanç Özgürlüğü Girişimi’nin Uluslararası Türkiye’de Din veya İnanç Özgürlüğü ve Cinsiyet Eşitliği Konferansı, 23-24 Mayıs 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenecek. 

Konferans’ta inanç özgürlüğü ile cinsiyet eşitliğinin kesişiminde yer alan, eğitim, dinî semboller ile kamusal alan, beden politikaları, dinî yorumlar ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi pek çok konu ele alınacak. 

Konferans’a katılabilmek için 22 Mayıs Pazar, 14.00’a kadar bu bağlantıdan kayıt yaptırabilirsiniz.   

Türkiye’de Din veya İnanç Özgürlüğü ve Cinsiyet Eşitliği temasına odaklanan Konferans’la, her ikisi de temel uluslararası insan hakları sözleşmelerinde korunan din veya inanç özgürlüğü hakkı ile cinsiyet eşitliğinin kesiştiği noktada ortaya çıkan insan hakları konularını araştırmak ve analiz etmek amaçlanıyor. Ayrıca, konuyla ilgili Türkiye’nin tarihsel, kurumsal ve yapısal sorunlarını tartışmayı ve bu konularda akademide yapılan çalışmaların görünürlüğüne katkıda bulunmak hedefleniyor. Bu çerçevede İnanç Özgürlüğü Girişimi’nin yayınladığı çağrı metni ertesinde, konferans düzenleme kurulu, Türkiye’de din veya inanç özgürlüğü ve cinsiyet eşitliğine odaklanan sosyoloji, hukuk, kadın çalışmaları, tarih, siyaset bilimi, film ve medya çalışmaları, dinî çalışmalar gibi ilgili alanlardan veya disiplinlerden gelen bildiri özetlerini değerlendirdi.

  • Konferans’ın dili Türkçe ve İngilizce olacaktır. İki dilde de simultane çeviri yapılacaktır. 
  • Konferans Zoom aracılığıyla yapılacak ayrıca sonrasında YouTube kanalından yayınlanmak amacıyla kaydedilecektir.
  • Konferans’ın Zoom bağlantısı kayıt yaptıranlara etkinlikten önce iletilecektir.
  • Konferans’la ilgili sorularınız için [email protected] e-posta adresiyle iletişime geçebilirsiniz. 

* Konferans programında değişiklik olabilir. Programın en güncel halini İnanç Özgürlüğü Girişimi websitesinden takip edebilirsiniz. 

Norveç Helsinki Komitesi‘nin İnanç Özgürlüğü Girişimi (İÖG) projesi, Türkiye’de düşünce, din veya inanç özgürlüğü hakkının herkes için korunması amacıyla çalışmalar yürütüyor.

İÖG’nin çalışmaları arasında izleme, belgeleme, raporlama, farkındalık yükseltme ve savunuculuk yer alıyor. Ayrıca İÖG, insan hakları hukuku çerçevesinde din veya inanç özgürlüğü sorunları hakkında tartışma zemininin geliştirilmesine katkıda bulunmaya çalışıyor. Bu bağlamda, projenin önceliklerinden biri din veya inanç özgürlüğü ve cinsiyet eşitliği konusunda bilgi ve görüşlerin paylaşılmasına katkıda bulunmak. Proje, 2013 yılından beri Norveç Dışişleri Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler