ICF Türkiye ve BizBizze Derneği iş birliğinde 2019 yılında başlatılan “BizBizze” kadın girişimcilere destek projesinin yeni dönemi başlıyor. Projenin yeni döneminde, Ağustos 2022 tarihine kadar 75 kadın girişimci ya da girişimci adayına gönüllü koçluk hizmeti verileceği vurgulandı. Tamamen ücretsiz olarak verilecek 4’er seanslık bireysel koçluk hizmetiyle, kadın girişimciler ve girişimci adaylarını girişimcilik yolculuklarında cesaretlendirmek, yaratıcılıklarını artırmak ve kararlılıkla ilerlemelerini desteklemek amaçlanıyor.
Koçluk mesleğinin global tepe kuruluşu ICF’in ülkemizdeki tek yetkili kuruluşu ICF Türkiye ile “BizBizze Kadınlar İçin Fikir Destek Derneği” iş birliğinde 2019 yılında başlatılan “BizBizze” projesinin yeni dönemi başlıyor. Kurum temsilcilerinin ve proje liderlerinin bir araya geldiği online toplantılarda projenin detaylarının ve takvimin netleştirildiği belirtildi.
75 kadın girişimci ve girişimci adayı ücretsiz koçluk alacak
Projede, ICF Türkiye üyesi gönüllü koçların, tamamen ücretsiz olarak verecekleri 4’er seanslık bireysel koçluk hizmetiyle, kadın girişimciler ve girişimci adaylarını girişimcilik yolculuklarında cesaretlendirmek, yaratıcılıklarını artırmak ve kararlılıkla ilerlemelerini desteklemek amaçlanıyor. Kadınları istihdam ve girişimcilik alanında desteklemek amacıyla kapsamlı programlar düzenleyen BizBizze Derneği’nin Girişimcilik Programı kapsamında bu yıl, başvurular arasından belirlenen 75 kadına proje dahilinde koçluk hizmeti sunulacağı ifade edildi. Projenin yeni döneminin Ağustos 2022 de tamamlanması planlanıyor.
Özden Anık Tekir: “Proje ilk kez tüm Türkiye’den katılımcılarla buluşacak.”
Projeyle ilgili bir açıklama yapan BizBizze Kadınlar için Fikir Destek Derneği Başkanı Özden Anık Tekir, dernek olarak, toplumsal ve ekonomik yaşama aktif bir biçimde katılmak isteyen kadınları güçlendirmek amacıyla 5 Aralık 2017’de kurulduklarını vurgulayarak; “Koçluk, mentorluk, danışmanlık, eğitim çalışmalarıyla kapsamlı programlar düzenliyoruz. Bu yıl projemiz hem ilk kez tüm Türkiye’den katılımcılarla buluşacak ve hem de yine ilk kez online yapılacak; her iki durum da bizi ayrıca heyecanlandırıyor. Kadınlarımız koçlukla güçlerini fark ettiklerini 3 yıldır deneyimliyorlar. Koçluğun bütünleyici desteği projemiz için çok önemli” dedi.
Çakır Dilek Yunar: “Koçluğun kelebek etkisini bilen ve yaşayan bir toplum olma yolunda sorumluluklarımızın farkındayız.”
ICF Türkiye Başkan Yardımcısı ve Projeler Kurulu Başkanı Çakır Dilek Yunar ise, tüm proje partnerlerine ve gönüllü görev alan ICF Türkiye üyelerine teşekkür ederek; “ICF Türkiye olarak bugüne kadar, kadınlar, gençler, çocuklar ve dezavantajlı sosyal gruplarla ilgili ve o alanın en etkili STK’larıyla işbirliğine girerek birçok sosyal fayda projesi hayata geçirdik. Bunların bir çoğu uzun soluklu oldu ve devam ediyor. Koçluğun kelebek etkisini bilen ve yaşayan bir toplum olma yolunda sorumluluklarımızın farkındayız ve projelerimize kararlılıkla devam ediyoruz.” dedi.