Bu araştırmanın bulguları gençlerin eğitim, iyilik hali, istihdam, kapsamlı cinsellik eğitimi, cinsel sağlık hizmetlerine erişim ve sivil katılıma dair ihtiyaçlarını ortaya koymaktadır. Gençler, homojen bir grup olarak değil; farklılıkları ve nitelikleri göz önünde bulundurularak daha çok odak haline getirilmesi ve söz sahibi yapılması gereken bir gruptur. Gençlik oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir ve dolayısıyla çeşitli ihtiyaçları vardır. Bu yüzden gençlerin ortak ihtiyaç ve talepleri olduğunun farkında olarak, özel ihtiyaçların varlığını göz ardı etmeden politika üretilmesi gerekir.
Pandemi süresince ve sonrası dönemde hem pandemiminin olumsuz etkilerinin en alt düzeye indirilmesinde, hem sonrasında iyileşme, gelişme ve kalkınmanın hızlanmasında gençler önemli roller üstlenebilecek potansiyeli barındırmaktadırlar. Bu potansiyelin yaşama yansıtılması, tüm bu süreçlerde genç insanların güçlenmesi, aktif roller üstlenebilmesi, genç ve yetişkin işbirliği ile daha mümkün olabilecektir.
Pandemi sürecinde olduğu gibi, sonrasında da gençlerin aktif katılımı ile şekillendirilmiş uygulamalar ve politikalar bu dönemde kaybedilen fırsatların, yaşanan olumsuzlukların giderilmesine, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşılmasında temel araçlardan biri olacak, bir anlamda bu açığı kapatma anlamında itici güçler arasında yer alacaktır. Bu çalışmanın ortaya koyduğu sonuçlar çerçevesinde, pandemi süreci ve sonrasında gençlere sağlanan olanaklar aynı zamanda pandeminin sonuçları ile mücadelede en önemli dayanaklar arasında yer alacaktır.
[button href=”https://drive.google.com/file/d/1wHBdKJhwKki-S-A9rLqa63LWHbJwuKtd/view” type=”btn-primary” size=”btn-lg”]Araştırmanın Türkçesi[/button]
[button href=”https://drive.google.com/file/d/1a3yRzicFvkQ3HDQl2Hjf_VO1kt8pbK4s/view” type=”btn-primary” size=”btn-lg”]Araştırmanın İngilizcesi[/button]