Girişimcilik Dünya Kupası’nda Siz de Yerinizi Alın!

Girişimcilik Dünya Kupası’nda Siz de Yerinizi Alın!

Girişimcilik Dünya Kupası (Entrepreneurship World Cup-EWC) Misk Global Forum, Global Girişimcilik Network’ü (GEN) ve Global Eğitim ve Liderlik Vakfı stratejik ortaklığında düzenlenmektedir. EWC Ulusal Yarışması ise bu yıl Türkiye’de Habitat Derneği Ulusal Organizatörlüğünde gerçekleşiyor. İlk yılında 187 ülkeden 102.000 yarışmacının girişimlerine ev sahipliği yapan EWC, 2020 yılında daha fazla girişimi bünyesinde ağırlamayı hedefliyor. Eğer siz de ekibinizle girişiminize güveniyor, onu bir adım öteye taşımak ve globalde girişimlerinizi yarıştırmak istiyorsanız hemen başvurunuzu yapın!

Girişimcilik Dünya Kupası (Entrepreneurship World Cup-EWC) Nedir?

Girişimcilik Dünya Kupası, fikir aşamasından ölçek büyütmeye kadar her seviyedeki girişimciyi, yolculuklarındaki bir sonraki aşamaya ulaşmalarına yardımcı olan bir programdır. EWC, potansiyel yatırımları büyük yatırımcı sunumu, online eğitim kaynakları, mentörlük ve para ödülü gibi fırsatlarla birlikte global bir platforma erişimle birleştiriyor.

Girişimcilik Dünya Kupası Kriterleri Nelerdir?

  • Giriş ücreti yoktur.
  • Tüm dünyadaki herhangi bir girişim başvuruda bulunabilir ve başvuru sahibi olabilir.
  • Başvuru sahipleri yasal olarak kayıtlı olmalı veya ikamet ettikleri ülkeye kaydolmayı planlamalıdır.
  • Başvurusu yapılacak girişimlerin Ekim 2020 itibariyle 7 yıldan daha kısa süreli faaliyette olması beklenmektedir.
  • EWC 2019 ilk 5 finalisti EWC 2020’ye tekrar katılamaz.
  • Organizatörlerin çalışanları, iştirakleri, yan kuruluşları, reklam, tanıtım ajansları, tedarikçiler ve yakın aile üyeleri yarışmaya katılamazlar.

Girişimcilik Dünya Kupası Aşamaları Nelerdir?

Başvuru (15 Mayıs – 12 Temmuz 2020)

Yarışmaya bu linkten başvuru yapılabilirsiniz. Başvurular otomatik olarak sürece dahil edilir ve aşamalarına uygun kategorilere ayrılır: Fikir, Erken, Büyüme. (Aşamaların detaylarını için tıklayınız.)

Hızlandırıcı I (15 Mayıs  – 12 Temmuz 2020)

Başvuru sahipleri Hızlandırıcı 1’e aşamalarına bakılmaksızın becerilerini geliştirmeleri ve online eğitim fırsatından yararlanması için davet edilir (örn. Yatırımcı sunumu eğitimi).

EWC Ulusal Yarışması (Ağustos 2020)

Hızlandırıcı 1’i tamamlayan girişimler tüm dünyada paralel gerçekleşen EWC Ulusal Yarışması’na katılırlar. Yarışmayı başarıyla tamamlayan girişimler “Global Finalist” olmaya hak kazanırlar.

Hızlandırıcı II (Sonra açıklanacaktır.)

Tüm “Global Finalistler”, iki veya üç dönemden oluşan bir online eğitim kampına katılmaya davet edilir. Ekipler haftalık 90 dakikalık atölyelere katılırlar. Bu atölyelerde ekipler girişimlerinin kendine has zorluklarını keşfetme, uygulanabilir çözümler ortaya koyma ve sunumlarını etkili kılmak için tasarlanmış bire bir mentörlük oturumlarına katılırlar. Böylelikle girişimciler “EWC 100” arasında yer almak için kendilerini geliştirme fırsatı yakalarlar. 

Değerlendirme (Ağustos 2020)

Fikir Aşaması’ndaki Global Finalistler Hızlandırıcı 2’deki performanslarına göre değerlendirilir. Seçilen ilk 100 ekip “EWC 100” olarak adlandırılacak ve ve EWC Global Finali’ne katılmaya hak kazanırlar.

EWC Global Final (18 –20 Ekim 2020)

EWC 100, 1 Milyon Dolar nakit ve diğer milyonlarca dolarlık hizmet ve destek paketini kazanmak için Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAUST) tarafından düzenlenen hazırlık kampına davet edilir. 

Post- EWC Desteği:

Tüm Global Finalistler, EWC’den sonra yarışmacıların tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmak için global bir network, rehberlik ve destek hizmetleri sunan GEN Starters Club’a kayıt edilir. EWC sonrası destek sağlamak için başka ortaklar da sağlanabilir.

Girişimcilik Dünya Kupası Ödülleri Nelerdir?

EWC Seyahat Bursu: 

Tüm EWC 100 finalistlerine KAUST’ta gerçekleşecek olan Global Final’e ve final öncesi EWC Eğitim Kampı’na katılmak üzere 1 ekip üyesi için seyahat bursu verilecektir.

EWC 2020 Nakit Ödülleri: 

EWC 100, 70 milyon ABD Doları tutarında ayni hizmet ve 1 milyon ABD Doları tutarında nakit ödülü paylaşacaktır.

Şampiyon Ödülü: 500,000 $

İkincilik Ödülü: 250,000 $

Üçüncülük Ödülü: 100,000 $

Yukarıda listelenen ilk 3 ödüle ek olarak (herhangi bir aşamadan olabilir), ilk 3 ödülden birini almaya hak kazanamayan her aşamadan en yüksek puan alan takıma ayrı kategorilerde ödüller verilecektir.

Aşama Ödülleri:

Fikir Aşaması: 50,000 $

Erken Aşama: 50,000 $

Büyüme Aşaması: 50,000 $

Özel Ödül:

Sosyal Girişim: 50,000 $

Global Finalistler için EWC 2020 Hizmet Ödülleri: 

700.000 $değerinde 100 ayni hizmet ödülü

Yukarıdaki ödüllerden herhangi birini almamış diğer Global Finalistler 100.000 $ değerinde ayni hizmet ödülüne, erişecekler.

Soru ve bilgilendirme için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

entrepreneurshipworldcup.com
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler