Facebook’un bu sene Genç Hayat Vakfı‘nın “Akran Zorbalığı” projesine destek vererek düzenlediği yaratıcı fikir yarışması Hack for Good’un kazananı, Rafineri ekibi oldu.
Facebook’un dünyayı herkes için daha iyi bir yer haline getirme misyonuyla Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları ile yaratıcı ajansları bir getirdiği yaratıcı fikir yarışması Hack for Good’un 2019 kazananı belli oldu. Bu sene de Felis Ödülleri kapsamında gerçekleştirilen ve Genç Hayat Vakfı’nın “akran zorbalığı” konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen projesine destek olan Hack for Good’un kazananı, Rafineri ekibi oldu.
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin! sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!Eylül ayının ilk haftası başlatılan yarışmaya katılan on beş kreatif ekip arasından kısa listeye kalan altı ekip , 24 Ekim’de Türkiye’deki 13-18 yaş aralığındaki gençleri, ebeveynleri ve eğitmenleri çevrimiçi ve çevrimdışı akran zorbalığı konusunda duyarlı olmaya çağıran kampanya fikirlerini sundular. Tüm kampanyalar, Facebook ve Instagram üzerinden yaratıldı. Yarışmanın kazananı ise, Instagram filtreleri, Instagram Hikayeleri ve dönen reklam formatı gibi birçok farklı özelliği kapsayarak gençlere “zorbalığın havalı bir şey olmadığı” bilincini aşılamayı hedefleyen “Zorba Olmak Zor İş” kampanyasıyla Rafineri ekibi oldu.
Facebook Türkiye Kreatif Stratejisti Görkem Mert Yeğin ve Genç Hayat Vakfı Başkan Yardımcısı Kerim Paker, dün gece gerçekleşen Felis Ödülleri’nde Sinem Kaya (metin yazarı), Tuğçe Erdönmez (sanat yönetmeni), Ataberk Akalın (sanat yönetmeni) ve Berkay Başer’in (stratejik planlamacı) oluşturduğu ekibe ödülünü takdim etti etti.
Facebook’un en önemli önceliklerinden birinin insanlara, topluluklara ve sivil toplum kuruluşlarına önem verdikleri konularda farkındalık yaratma gücü vermek olduğunun altını çizen Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hack for Good’u Türkiye’de ilk olarak 2017 yılında başlattığımızda, amacımız Facebook olarak sunduğumuz araçları yaratıcı fikirlerle bir araya getirerek önemli konularla ilgili farkındalık yaratmaktı. Önceki yıllarda yarışmamız kapsamında yaratılan kampanyaların her biri, bize platformlarımız üzerinden dünyayı -özellikle de çocuklar ve gençler için- nasıl daha güzel bir yer haline getirebileceğimiz konusunda ilham verdi.
Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz yarışma, bizim de platform olarak oldukça önem verdiğimiz ve yatırımlar yaptığımız bir konu olan akran zorbalığı çerçevesinde yapıldı. İnanıyorum ki, bu ve benzeri projeler çevrimiçi ve çevrimdışı zorbalıkla ilgili farkındalık yaratarak mücadele etme konusunda hepimize ilham olacaktır.“
Gençler için çalışan bir vakıf olarak Facebook ekibiyle ve genç reklamcılarla bu kampanyada yer almanın çok heyecan verici olduğunu dile getiren Genç Hayat Vakfı Başkan Yardımcısı Kerim Paker ise, “Akran zorbalığına karşı Facebook ile birlikte yürüteceğimiz kampanyamızın bu sorunu görünür kılarak, çözümünde temel oluşturacağına inanıyoruz” dedi.
Rafineri ekibi, ayrıca Facebook’un Londra ofisinde Creative Shop ekibiyle yapılacak bir günlük eğitime katılmaya da hak kazandı.
Zorbalık ve diğer anlaşmazlıklarla ilgili sorunlar hakkında destek ve yardım almak için, Facebook’un Yale Center for Emotional Intelligence ile ortaklaşa geliştirdiği Zorbalığı Önleme Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.
FOTO: Facebook Türkiye Kreatif Stratejisti Görkem Mert Yeğin (en sol) ve Genç Hayat Vakfı Başkan Yardımcısı Kerim Paker (en sağ), Rafineri ekibi ile birlikte