Yerinde Çizmek: Çizim ve Suluboya Atölyesi

Yerinde Çizmek: Çizim ve Suluboya Atölyesi
Yerinde Çizmek: Çizim ve Suluboya Atölyesi, çizer Murat Başol yürütücülüğünde gerçekleştirilecek, tek günlük bir çalışmadır. Eskiz yapmayı seven, sanat ve mimari disiplinlerinin kesişme noktasında üretmeyi arzulayanlara açık atölyede katılımcılar ‘yerinde’ üreterek ve bilindik çizim kurallarının dışına çıkarak bir anlamda zaman, mekân ve beden arasındaki ilişkiyi yeniden keşfedecekler. Urban Sketching (Kent Çizimi) hareketinin bir parçası olarak görülebilecek bu çalışmada bölgenin en önemli tarihi yapılarından 14. yüzyıla tarihlenen ve İstanbul’un çok katmanlı dokusunu yansıtan Arap Camii ele alınacak.

18-19 Ocak tarihlerinde art arda gerçekleştirilecek ve ardından KTSM’nin galeri alanında bir sergiyle sonuçlanacak olan bu iki atölye; çizim ve suluboya teknikleri ile bir yapıya bakıp onu görselleştirmeyi, hızlı şehir hayatında anlık sahnelerin kaydını tutmayı ve birlikte üretmeyi sağlamayı hedefliyor. 

Atölyeye katılım 25 kişi ile sınırlıdır. Katılım için kayıt gereklidir. 

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

Başvuru formuna websitesinden ulaşabilirsiniz.

Güzel sanatlar, mimarlık ve tasarım bölümlerinde öğrenci ya da bu bölümlerden mezun olanların katılabileceği etkinliğe katılım ücretsizdir. Başvuru formunuzda çizim/eskiz/resim çalışmalarınızın görülebileceği çevrimiçi bir bağlantı paylaşmanız tavsiye edilir (kişisel web sitesi, Instagram hesabı, Facebook sayfası vb.). Atölye için gerekli malzemeler KTSM tarafından tedarik edilecektir, arzu edenler kendi malzemelerini getirebilirler. Başvurular değerlendirildikten sonra katılımınızın onaylanması durumunda tarafınıza 15 Ocak tarihinde haber verilecektir. 

Son başvuru tarihi 14 Ocak 2020’dir. 

Murat Başol Hakkında:

1973 İstanbul doğumlu, Mimar Sinan Üniversitesi GSF Resim Bölümü ve Eskişehir AÜ GSF Animasyon Bölümünde öğrenim gördü. Çarşaf, Avni, Dıgıl gibi mizah dergilerine çizerek profesyonel hayatına başladı. Kendi kurduğu stüdyoda, illüstrasyon, animasyon ve film işleri yaptı. Çeşitli sergilere katılıyor.  Son yıllarda gelişimine tanık olduğumuz mahkeme ressamları arasında yer aldı. Eskiz defteri tutmayı seviyor, suluboya eskizler yaparak şehri ve insanları çizmeye devam ediyor.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler