11-12 Aralık 2019 tarihlerinde Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Save The Children International (SCI) ortaklığı, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) finansal desteğiyle İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ‘Geçim Kaynaklarına Erişim ve Ekonomik Katılım’ Konferansı, genç Suriyeli mültecilerin ekonomik kaynaklara erişimi ve ekonomik katılım konularında derlenen iyi uygulama örneklerini uluslararası bir konferansta paylaşmaya çağırıyor.
Konferansa konuşmacı veya izleyici olarak katılmak, veya iyi örnek sunumu yapmak isteyenlerin 6 Kasım 2019 tarihine kadar başvuru formunu doldurmaları beklenmektedir.
Türkiye’de geçici koruma statüsüne sahip 3.6 milyon Suriyeli sığınmacının, yaklaşık 1 milyonu 18-30 yaş arası gençlerden oluşmaktadır. Bu gençlerin ekonomik hayata uyumu ve geçim kaynaklarına erişimi çözülmesi gereken temel konuların başında gelmektedir. Gençlerin ekonomik ihtiyaçlarının neler olduğu, ne derece karşılandığı, geçim kaynaklarına ulaşabilme yolları bir belirsizlik olarak kalmaktadır. Geçici koruma altındaki gençler çoğunlukla düşük vasıflı işlerde kayıt dışı olarak uzun saatlerde ve düşük ücretlerle istihdam edilmektedir. Bu koşullarda çalışan ya da işsiz olan gençlerin ekonomik sorunları eğitim, sağlık, barınma gibi temel insan haklarına erişmelerinde de sorunlar ortaya çıkarmaktadır.
Gerçekleştirilecek olan konferansta, Türkiye’deki genç Suriyelilerin geçim kaynaklarına erişiminin önündeki engellerin fark edilmesi, ekonomik uyumun nasıl gerçekleştirilebileceğine dair farklı bölgelerdeki iyi örneklerin incelenmesi ve istihdam olanaklarının arttırılmasına yönelik çözüm önerilerinin paylaşılması amaçlanmaktadır. Sürdürülebilir geçim kaynaklarının yaratılması konularını tartışmak ve incelemek için, kamu kurumları, yerel yönetimler, uluslararası kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılıp; sunumlarıyla katkıda bulunacağı bu konferansta özne olan gençlerin de bilgi ve deneyim paylaşımları için alan yaratılacaktır. Sadece Türkiye değil çeşitli ülkelerdeki paydaşlar da konuya yönelik iyi örnek ve uygulamalarını sunabileceklerdir. Böylelikle gençlerin geçim kaynaklarına ulaşabilmelerine dair Türkiye’de uygulanabilecek ve verimli olabilecek önerilerin bir raporu düzenlenecektir.
Düzenlenecek konferansta konuşmacı olarak dahil olmak ve alandaki çalışmalarını iyi örnek olarak sunmak isteyen kurum temsilcilerinin/araştırmacıların ve izleyici olarak katılmak isteyenlerin başvuru formunu 6 Kasım 2019 tarihine kadar doldurmasını beklemekteyiz. Belirlenen katılımcılar ile 11 Kasım 2019 tarihine kadar iletişime geçilecektir.
*Belirlenen katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları tarafımızca karşılanacaktır.
*Konferansın gerçekleşeceği mekan bilgisi ilerleyen tarihlerde paylaşılacaktır.
İletişim için:
Ayrıntılı Bilgi İÇin Tıklayınız
1 comment
Merhaba Suriyeli STK’lar çağrılsayıdı iyi olurdum ama hedef suriyeliler değilse ayrı konu 🙂
Suriyeli Dernekler platformu haberi bile yok 🙂