“Kıyafet Bağış Kampanyası” Binlerce Çocuğun Yüzünü Güldürecek!

“Kıyafet Bağış Kampanyası” Binlerce Çocuğun Yüzünü Güldürecek!
“Kıyafet Bağış Kampanyası” Binlerce Çocuğun Yüzünü Güldürecek!

Ariel, Migros ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile 2010 yılında ilk defa hayata geçirilen ve bu yıl yedinci kez düzenlenen “Kıyafet Bağış Kampanyası”, kapsamında 56 ildeki Migros mağazalarından kıyafet bağışları toplanacak. 30 Kasım’a kadar devam edecek kampanyanın sonunda toplanan kıyafetlerin binlerce çocuğa ulaştırılması hedefleniyor.

Toplumsal dayanışma ve paylaşım geleneğini sürdürerek çocukların yüzünü güldürmek amacıyla 2010 yılında Ariel, Migros ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğinde başlatılan “Kıyafet Bağış Kampanyası”nın yedincisi tüm hızıyla sürüyor.

Bu yıl 11 Ekim – 30 Kasım tarihlerinde düzenlenen kampanyanın basın daveti 6 Kasım’da iş, sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleşti. Davetliler etkinlik için yanlarında getirdikleri çocuk kıyafetlerini bağış kutularına atarak kampanyaya destek oldu. P&G Türkiye ve Kafkasya Kurumsal İletişim Başkanı Ayça Turgay, Migros Ticaret A.Ş. Hızlı Tüketim Ürünleri Pazarlama Direktörü Aysun Zaman ve TOG Yönetim Kurulu Üyesi Didem Duru, kampanya hakkında bilgi verirken etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen ünlü oyuncu Sedef Avcı’nın sorularını da yanıtladı.

Ayça Turgay: Çocukları mutlu etme hayalimiz büyük bir kampanyaya dönüştü

Kıyafetin çocuklar için mutluluğu ifade ettiğini söyleyen P&G Türkiye ve Kafkasya Kurumsal İletişim Başkanı Ayça Turgay, “Ülkemizin toplumsal dayanışma ve paylaşma geleneğine duyduğumuz sonsuz güvenle bu kampanyayı 2010 yılında başlattık. Migros’un ve TOG’un müthiş destekleriyle birlikte kampanyamız Türkiye çapında ses getiren bir kampanyaya dönüştü. Bu yıl da binlerce güzel insanın desteğiyle yine çok güzel bir işe imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Kampanyanın sosyal sorumluluk bilincinin yanı sıra P&G’nin sürdürülebilirlik ilkeleriyle de örtüştüğünü vurgulayan Turgay, “Kampanyaya destek olmak isteyen binlerce kişiye özellikle iletmek istediğim bir konu var. Çocuk kıyafetleri çok hızlı kirlenebiliyor ve üzerlerinde çıkmayacağı düşünülen lekeler oluşabiliyor. Lütfen çıkmayan lekelere sahip olduğunu düşündüğünüz kıyafetleri de bağışlayın. Bizler Ariel’in güçlü leke çıkarma özelliği ile bu kıyafetleri yeniden hayata karıştırıyoruz. Kumaşı koruyan özel formülümüz sayesinde kıyafetler uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Böylece gardırobun bir köşesinde unutulmuş o kıyafet, ihtiyaç sahipleri çocuklara ulaştığı gibi çevreye de katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Aysun Zaman: Bugüne kadar 600 bin kıyafet bağışı topladık

Migros Ticaret A.Ş. Hızlı Tüketim Ürünleri Pazarlama Direktörü Aysun Zaman “Migros olarak tam 64 yıldır hizmet verdiğimiz bu topraklarda, 7’den 70’e, 81 ildeki müşteri kitlemizle çok özel bir gönül bağımız var. Bu sebeple Migros, Türkiye’nin dört bir yanında dokunduğu hayatlarla, bir perakende markası olmaktan çok daha fazla bir anlama sahip. Üreticilerden çiftçiye, çalışanlarımızdan, tedarikçilerimize ve müşterilerimize kadar, bu dev ekosistem içinde büyük ve güçlü bir aile ruhuyla çalışıyoruz. Bu ruh, sadece sunduğumuz ürün ve hizmetlere değil, dokunduğumuz her alana da anlam ve değer katıyor. Bizim için en kıymetli olan da budur. Bu anlayışımızla, toplumun ihtiyaç duyduğu pek çok alanda iş ortaklarımızın, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın gönüllü katkılarıyla birçok proje gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz” dedi.

İlk olarak 2010 yılında başlattıkları Kıyafet Bağış Kampanyası ile bugüne kadar 600 bin kıyafeti çocuklara ulaştırdıklarını belirten Aysun Zaman, bu yıl binlerce kıyafet bağışı daha toplamayı umduklarını belirtti. Zaman, “Migros, Macrocenter ve Kipa mağazalarımız bu anlamlı projeye ev sahipliği yapıyor. Proje ortağımız Ariel’e, toplanan kıyafetleri çocuklara ulaştırmamızı sağlayan Toplum Gönüllüleri Vakfı’na ve Kıyafet bağışlarıyla kampanyaya destek veren tüm müşterilerimize gönülden tekrar teşekkür ederiz” dedi.

Didem Duru: Gönüllü gençlerimizin katkısı büyük

TOG Yönetim Kurulu Üyesi Didem Duru da, konuşmasında gönüllü gençlerin desteğine dikkat çekti. Didem Duru sözlerini şöyle sürdürdü, “Toplum Gönüllüleri Vakfı, 16 yıldır gençlerin sosyal sorumluluk alanında projelerini hayata geçirebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ariel ve Migros ile bu iş birliğimizin ise 7. yılındayız. Bugüne dek Toplum Gönüllüsü gençler ve bu proje aracılığıyla birçok çocuğa binlerce kıyafet ulaştırıldı. Proje kapsamında bu yıl da gençler vasıtasıyla 20 şehirde, on binlerce kıyafetin TOG tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor. Gençlerin enerjisi, projenin saha çalışmalarına da elbette yansıyor. İş birlikçilerimiz Ariel ve Migros’a da bu projeye, gençliğin enerjisine ve gücüne inandıkları için çok teşekkürler.”

56 ilde 1.157 Kıyafet Bağış Kampanyası noktası

Kampanya kapsamında, 56 ildeki toplam 1.157 Migros, Kipa ve Macro Center mağazasına getirilen kıyafetler, Ariel ile yıkanıp temizlendikten sonra Toplum Gönüllüsü gençlerin desteği ile 20 farklı ilde binlerce çocuğa ulaştırılacak. Bu zamana kadar 600 bin kıyafetle çocukların yüzünü güldüren kampanyanın bağış rekoru, 100 bin kıyafetle 2017 yılına ait. Kampanya yetkilileri, bu yıl yeni bir rekora imza atmayı hedefliyor.

Procter & Gamble hakkında:

Markalarıyla dünya çapında 5 milyara yakın insanın yaşamına dokunan P&G, yaklaşık 70 ülkede faaliyet göstermektedir. P&G, Türkiye’de Alo®, Ariel®, Fairy®, Febreze®, Gillette®, Head & Shoulders®, İpana®, Olay®, Oral-B®, Orkid®, Pantene® ve Prima® gibi güvenilir, kaliteli ve lider markalardan oluşan güçlü bir ürün yelpazesine sahiptir. P&G ve markaları ile ilgili son gelişmelere ve daha detaylı bilgiye ulaşmak için http://www.pg.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Migros Hakkında

Migros, yurt içinde 81 ilde Migros Jet, Migros, MM, MMM ve 5M formatları, Macrocenter ve Kipa mağazalarıyla farklı ihtiyaçlara uygun ürün çeşitlerini müşterilerine ulaştırmaktadır. Migros’un ana hedefi müşterilerine yaşam tarzlarına göre farklı kanallardan ulaşarak o kanallardan ihtiyaçlara hızla cevap vermek ve her kanaldan fark yaratan alışveriş deneyimleri yaşatmaktır. İyi tarım, iyi et ve en iyi kalitede ürünleri, en bol çeşit, en uygun fiyatlar ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile müşterileriyle paylaşmaktadır. Hane halkının ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaç ürünlerinde Migros kalitesinden ödün vermeden piyasadaki en uygun fiyatı sağlamayı hedeflemektedir. Migros’un müşterileri ile arasında kurduğu güven köprüsü, en büyük ödülüdür. Bu başarılar, ulusal ve uluslararası otoriteler tarafından verilen ödüllerle tescillenmektedir. Migros, “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasında üst üste 14. defa “Perakende Sektörünün En Beğenilen Şirketi” ödülünü almıştır. Migros, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin belirlendiği “Fortune 500 Türkiye Araştırması” listesinde Migros 16. sırada yer almıştır. Global bir bağımsız denetim firması olan Deloitte tarafından dünyadaki en büyük perakendecinin belirlendiği Perakendenin Küresel Güçleri listesinde Migros, en hızlı büyüyen 50 şirket arasında yer almıştır. Brand Finance tarafından hazırlanan Türkiye’nin En Değerli Markaları raporuna göre ise Migros, Türkiye’nin en değerli 12. markasıdır.

Detaylı bilgi için: http://www.migroskurumsal.com/

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) hakkında

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), kurulduğu Aralık 2002’den bu yana, gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlıyor. Toplum Gönüllüsü gençler, Türkiye’nin 81 ilinde üniversitelerde 135 adet öğrenci kulübü, topluluğu veya grubu olarak bir araya gelerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor. Gençler tüm projeleri, vakfın ilkeleri olan farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verebilirlik, yerel katılım, ekip çalışması, yaşam boyu öğrenme ve sosyal girişimcilik ilkeleri çerçevesinde hayata geçiriyor. Vakıf tüm çalışmalarıyla çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenen, girişimci ve duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmayı hedefliyor. 2017 yılında, Türkiye’nin dört bir yanından 74.613 gencin katılımıyla 1.839 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi/etkinliği/kampanyası gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, projeler için yerel kaynağı da harekete geçirerek projelere yerel halkın katılımını da sağladılar. Geçtiğimiz yıl 872 akran eğitimi alan ve bu eğitimlerle güçlenen gençler 825.920 kişiye çok çeşitli alanlarda temas etti. www.tog.org.tr

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler