Bayer Genç Bilim Elçileri dört günde 1.000 çocuğa daha ulaştı

Bayer Genç Bilim Elçileri dört günde 1.000 çocuğa daha ulaştı

Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından yürütülen Bayer Genç Bilim Elçileri projesi, Yuva Derneği işbirliğiyle İstanbul Avcılar Leyla Bayram İlkokulu’nda 12 Bilim Elçisiyle sadece 4 gün içerisinde 1.000 çocuğa daha ulaştı. Proje, 2011 yılından bu yana gönüllü üniversite öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan 2542 bilim elçisi yetiştirdi ve ve bu bilim elçileriyle Türkiye genelinde 34 bin çocuğa ulaşarak çocukların bilim konusunda merakını ve öğrenme isteğini canlı tutmaya destek oldu.

Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin iki aşaması bulunuyor. İlk aşamada, gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Bilim Elçileri, “Bilim Okuryazarlığı” başlığında formal olmayan eğitim modülleriyle tasarlanmış bir eğitime katılıyor. Ardından ilköğretim çağındaki çocukların bilime ilgi duymalarını ve bilimi sevmelerini sağlamak üzere ilköğretim okullarında bir dizi etkinliği hayata geçiriyor. Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin gezici birimi olan “Bilim Tohumları Ekibi” ise gezici bir eğitim aracı ile Türkiye genelinde köy köy dolaşarak, kırsal yerleşimdeki çocuklarla buluşuyor.

Bayer Genç Bilim Elçileri projesi, 2019 yılında 250 bilim elçisi ile 5 bin çocuğa daha ulaşmayı hedefliyor. “Bilim Tohumları Ekibi” ise bu yıl Batman, Ağrı, Sinop ve Yozgat gibi 10 farklı ilde çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyor.

  • Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından yürütülen“Bayer Genç Bilim Elçileri” projesi, Yuva Derneği işbirliğiyle sadece 4 günde tam 1.000 çocuğa daha ulaştı.
  • Türkiye’de ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek, bilim okuryazarlığı gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan “Bayer Genç Bilim Elçileri” projesi, 2011 yılından bu yana 81 ilde 34 bin çocuğa erişti.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler