Sosyal girişimlerin hikayelerinin yayını Tarlamvar ile başladı

Sosyal girişimlerin hikayelerinin yayını Tarlamvar ile başladı
Sosyal girişimlerin hikayelerinin yayını Tarlamvar ile başladı

Yaşadıkları toplumun sorunlarına çözüm arayan sosyal girişimcileri bir araya getiren ve projelerini geliştirmelerine destek olan Red Bull Amaphiko, platformda yer alan girişimlerin hikayelerini video serisi olarak yayınlıyor.Hikayesi videolaştırılan ilk sosyal girişim Tarlamvar, çiftçiye istihdam sağlarken şehirlinin de sebze ve meyveleri en taze haliyle tüketmesini amaçlıyor. Sonat Kaymaz ve Ata Cengiz’in sürdürülebilir tarım için hayata geçirdiği proje ile çiftçiler ağaçlarını sahiplendirip, hak ettiği geliri elde ederken tüketici de hasat zamanı geldiğinde ürününe kavuşuyor. 

Sürdürülebilir tarım için harekete geçen Sonat Kaymaz ve Ata Cengiz’in hayata geçirdiği Tarlamvar, çiftçilerin ürünlerini tüketiciye ulaştırırken kullanmak zorunda olduğu ‘aracıları’ ortadan kaldırarak hem çiftçinin hem de tüketicinin kazanmasına olanak sağlıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMLA SAĞLIKLI GIDALAR

Yaşadıkları toplumun sorunlarına çözüm arayan sosyal girişimcileri bir araya getiren ve projelerini geliştiren uluslararası bir platform olan Red Bull Amaphiko’nun desteklediği sosyal girişimlerden biri olan Tarlamvar, bugün 12 yörede 35 çiftçi aile ile çalışarak çiftçi ailelerin gelirlerini arttırıyor ve Türkiye’nin tarımsal anlamda kapasitesini gerçek anlamda kullanmasını, gıdada kendi kendine yeten bir ülke olmasını destekliyor.

Tüketicileri doğrudan çiftçilerle tanıştırarak sağlıklı gıdaya erişimi kolaylaştıran Tarlamvar, üretimin her aşamasında takip imkânı yaratıyor.Hasat zamanına kadar ağacını takip edebilen tüketici, satın aldığı meyve ve sebzeden kendi üretmişçesine emin olabiliyor. Tarlamvar ayrıca meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesini de destekliyor.

GENÇ SOSYAL GİRİŞİMCİLERLE BULUŞTULAR

Yakın zamanda farklı şehirlerde düzenlenen Red Bull Amaphiko Connect etkinlikleriyle genç sosyal girişimci adaylarıyla buluşan Tarlamvar kurucuları, hikayelerini paylaşarak yeni sosyal girişimlerin ortaya çıkmasında katkıda bulunacak konuşmalar gerçekleştirdi.

Çiftçilerin hasatına tüketicileri ortak ederek kazandıran sosyal girişim Tarlamvar’ı anlatan mini belgesel, https://www.redbull.com/tr-tr/tarlamvar-video adresinde yer alıyor.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler