İstihdamı artıracak uygulama

Ekran Resmi 2017 12 26 10.06.03
Ekran Resmi 2017 12 26 10.06.03

Türkiye genelinde yüzde 10,7, gençler arasında ise yüzde 20,6 seviyesinde olan işsizliğe çözüm önerisi 24 Saatte İş uygulamasından geliyor. İşverenle iş arayanı bir araya getiren uygulama, lokasyon özelliğiyle iş bulma sürecini iki taraf için de kolaylaştırıyor.

24 Saatte İş mobil platform uygulaması, iş arayanlara CV yerine kısa sürede profil hazırlama imkânı sunarken işverenlere de bu profiller üzerinden iletişim kurma şansı tanıyor.

Geçim sıkıntısının yanı sıra Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin de işsizlik olduğuna değinen 24 Saatte İş Kurucu Ortağı Ayşe İnal, “Ağustos 2017 itibariyle işsizlik seviyesinin, ülke genelinde yüzde 10,7, gençler arasında yüzde 20,6 olduğu görülüyor. Tarım sektörü dışında çalışanlar arasındaysa bu oran genelde yüzde 14 ve gençler arasında ise yüzde 30. Başka bir deyişle Türkiye’de 3,4 milyon işsiz bulunuyor. İşsizlerin yüzde 78’i bir yıldan az, yüzde 22’si ise bir yıldan uzun süredir bu probleme göğüs geriyor. 24 Saatte İş ilan uygulaması, iş arama ve işe alım sürecinde aday ve işverenlerin ücretsiz mobil uygulama üzerinden kısa sürede birbirleriyle etkileşime girip işe alım süresinin kısa zamanda tamamlanmasını sağlıyor” dedi.

Türkiye’de istihdam piyasası daha etkin olmalı
Aslında işsizlik sıkıntısı Türkiye’de yeni bir problem değil. 2008’de bütün dünyayı etkileyen küresel finans krizinden sonra yükselen işsizlik, aynı seviyelerde devam ederek halen etkisini hissettiriyor. İstihdam piyasasının verimli ve etkin bir şekilde işlememesi işsizliği arttıran faktörlerden biri olarak dikkat çekiyor. World Economic Forum’a göre istihdam piyasasındaki etkinlik göz önüne alındığında Türkiye 180 ülke arasında kendisine 127. sırada yer buluyor.

Türkiye’de iş ararken kullanılan yöntemler
Eş, dost gibi tanıdıklar vasıtasıyla iş bulmak, ülkemizde iş aramak için en sık kullanılan yöntem. İşsizlerin yüzde 89’u bu yolu kullandıklarını belirtiyor. Yüzde 60 ile karşımıza çıkan ikinci popüler yöntem ise doğrudan işverene başvurmak. İŞKUR, gazete, internet gibi araçlar üzerinden iş arayanların oranı yüzde 25 iken mobil uygulamaları kullananların sayısı yok denecek kadar az.

24 Saatte İş, teknolojiyi kullanarak işverenle iş arayanı bir araya getiriyor
Pek çok işveren aradığı çalışanı bulamamaktan, iş arayan gençler ise iş bulamamaktan şikayetçiler. İşsizlik genelde iş olmama durumu olarak nitelendirilirken aslında işveren ve iş arayanın birbirlerine ulaşamamasının da payı büyük. Bu duruma çözüm getirmeyi amaçlayan 24 Saatte İş, teknolojiyi kullanarak işverenle iş arayanı bir araya getirmeyi hedefliyor. Bu sayede çalışanların en büyük şikayetlerinden biri olan işverenin başvuruya vaktinde dönmemesi de ortadan kalkmış olacak.

24 Saatte İş mobil uygulamasında firmalar ihtiyaçları olan aday profilini listeliyorlar. İş arayanlar uygulamayı indirdikten sonra CV hazırlamalarına gerek kalmadan, 1 dakikadan kısa bir süre içerisinde çok kolay adımlarla profil oluşturuyor.  Böylece iki taraf da gerekli adımları atmış oluyor. Başvuru sonrasında ise işverenin değerlendirmesi için 24 saat süresi bulunuyor. Bu süre zarfında bir gelişme göstermeyen işveren başvurulara erişemiyor ve iş arayana ise bu durum bildiriliyor. Eğer iş arayan kısa listeye alınırsa işveren ile uygulama üzerinden mesajlaşmaya başlayabiliyor. Uygulamanın lokasyon özelliğinin de bulunması iş bulma sürecini iki taraf için de kolaylaştıran bir yenilik oluyor. Bu sayede işveren, kendisine yakın iş arayanlara rahatça ulaşabiliyor.

24 Saatte İş hakkında
Mavi ve gri yaka iş arayanlarla işverenleri buluşturan ve 24 saatte sonuç almayı vadeden bir platform olan 24 Saatte İş, iş arama ve işe alım sürecinde aday ve işverenlerin ücretsiz mobil uygulama üzerinden kısa sürede birbirleriyle etkileşime girip işe alım süresinin kısa zamanda tamamlanmasını sağlamaktadır. Kurucuları arasında,  Ayşe İnalGizem Yasa ve Mert Yıldız yer almaktadır. Şirketin yatırımcısı ise Avrupa’nın en başarılı girişimlerinden Trivago’nun kurucusu Rolf Schrömgens’dir. Alanında uzman bir ekiple çalışan 24 Saatte İş uygulaması, kısa zamanda iş ilanı denildiğinde akla gelen ilk adres olmayı hedeflemektedir. Google Play veya App Store‘dan indirilebilen uygulamaya dair ayrıntılı bilgi için www.24saatteis.com

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler