Sosyal Etki de NEymiş!

461A4537
461A4537

Kodluyoruz Derneği ve Kızlar Atakta’nın davetiyle bir araya gelen 13 sivil toplum örgütü,13 Aralık’ta  sosyal etki kavramını tartışıp, değişim üzerine konuşup raporlarını paylaştı.

Yuva Derneği, Sulukule Gönüllüleri Derneği, Karakutu, Gelecek Daha Net, KODA Köy Okulları Destek Ağı, Bilim Kahramanları, Genç Hayat Vakfı, Mavi Kalem Derneği, Tarlabaşı Toplum Merkezi, Arada Derneği ve BoMoVu (Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Ağı)’nun katılımıyla Yeldeğirmeni Zone60’ta gerçekleşti. Katılımcılar Mikado Consulting’den Elif Urgan’ve Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu-KUSIF’ten Tuba Emiroğlu’nun sosyal etki, değişim teorisine ve sorun çözümlemede geriye dönük haritalandırma hakkındaki sunumlarını dinlediler.

Sunumların ardından sosyal etki ölçümleme çalışmaları yapmaya başlamış olan Kızlar Atakta’dan Sevda Baysal, Yuva Derneği’nden Ebru Açıkgöz ve Gülistan Koç ve Gelecek Daha Net’ten Genar Ersoy’un proje anlatımlarıyla deneyim paylaşımı yapıldı. Projelerin sosyal etki ölçümleme konusundaki olumlu yanları ve geliştirilebilir kısımları sunumlar sırasında katılımcıların da desteğiyle tartışmaya açıldı.Sosyal etki ölçümleme hakkında genel bir çerçeve edindikten sonra sivil toplum örgütleri üç ayrı masada, kolaylaştırıcı eşliğinde belirli sorunlar üzerinden bir vaka çalışması yaparak bir değişim teorisi elde etmeye çalıştılar. “Sosyal Etki de NEymiş?”, katılımcıların ortak panoya ‘bugünden aldıkları’ olarak bıraktıkları #sosyaletkiyapalim #sor #etkinisosyallestir #tumdengelim #sosyaletkimeselesi #buradayabanciyok #geriyedon #kolaylastiricicozumler  #paylastikcaartantat #deneyim #yeni #sosyaldonusum #sosyaletkibuymus #coketkilesimlisosyaletki #soforunetkisi #saglikliatistirmaliklar #negatifetki #degisimbenicagiriyor #herkestanidik #etkilestiremediklerimizdenmisiniz #dinamik mesajlarıyla sonlandı.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler