Sınır Tanımayan Doktorlar, mobil uygulama ve web sitesi üzerinden erişilebilen Tıbbi Uygulama Kılavuzu yayınladı.

Web sitesi şablon 5 1
Web sitesi şablon 5 1

Uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), mobil uygulama ve web sitesi üzerinden erişilebilen ücretsiz bir tıbbi uygulama kılavuzu yayınladı.

MSF, 25 yıldan uzun süredir bilimsel kanıtları ve sahada edinilen tecrübeleri temel alan tıbbi uygulama kılavuzları hazırlıyor ve sağlık çalışanlarıyla düzenli olarak paylaşıyor. Bugüne kadar tıbbi ve insani yardım alanında 3D yazıcı ve sanal gerçeklik teknolojilerinden teletıp uygulamalarınakadar farklı teknolojilerden faydalanan MSF, bu kez deneyimli tıp doktorları ve uzmanların işbirliğiyle hazırlanan yeni bir mobil kılavuzu yayınladı. “MSF Medical Guidelines” adlı mobil uygulama, herkesin kullanımına açık ve diğer insani yardım kuruluşlarının sağlık personeline de hitap ediyor.

MSF projelerinde saha çalışması yürüten sağlık çalışanlarının en güncel tıbbi bilgi ve pratiklere ulaşmasını kolaylaştırmak için geliştirilen uygulama, aynı zamanda MSF’nin saha projelerine gitmek üzere görevlendirilen ekiplerin eğitimi için de kullanılacak.

Halihazırda klinik uygulamalar, temel ilaçlar ve yenidoğan bakımına yönelik rehber bilgiler barındıran uygulamanın veri kaynakları arasında başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyaca tanınmış sağlık kurumları, tıp ve bilim dergileri yer alıyor.

Düzenli olarak otomatik güncellenen ve kullanıcılara içerik arama imkanı tanıyan tıbbi uygulama kılavuzu, çevrimdışı durumdayken bile kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Mevcut içeriklerin yüksek ve düşük çözünürlükte indirilmesine ve kaydedilmesine izin veren uygulama, Microsoft, Apple App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebiliyor. Kılavuza aynı zamanda medicalguidelines.msf.org adresinden de ulaşılabiliyor.


MSF daha önce sağlık ve lojistik ekiplerinin ortak çalışması sonucunda 3 boyutlu (3D) yazıcı ve sanal gerçeklik teknolojilerini hastane tasarım süreçlerine uyarlamış, büyük bir kampın tasarlanması, bir kolera salgını sırasında kuyuların bulunduğu noktaların belirlenmesi ve bir aşı kampanyasının izlediği rotanın izlenmesi gibi farklı konularda “drone” adı verilen insansız hava araçlarını saha çalışmalarına dahil etmişti.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler