Atatürk Orman Çiftliği’nin 100. Yaşında Hangarlar Placemaking Festivali ile Açılıyor

Yer Değiştiren, Yeri Değiştiren Festivalde Yüzyıllık Mirası Ortak Dönüşüme Açıyor!

Atatürk Orman Çiftliği’nin 100. yılında tarihi Hangarlar Türkiye’nin ilk Placemaking Festivali ile kente kapılarını açıyor. 1–2 Kasım 2025 tarihlerinde gerçekleşecek olan Placemaking Festivali, gençleri ve kentlileri bir araya getirerek kenti birlikte düşünmeye ve dönüştürmeye davet ediyor.

Festival, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı “Ankara Kültür” ve Roof Coliving ortaklığında düzenleniyor.

Atatürk Orman Çiftliği’nin 100. yılında, miras yeniden hayat buluyor

Cumhuriyet’in modernleşme vizyonunun simgelerinden biri olan Atatürk Orman Çiftliği, bu yıl 100. yaşını kutluyor. Yüzyıllık bu mirasın kalbinde yer alan tarihi Hangarlar, Placemaking Festivali ile yeniden kapılarını açıyor. Festival, hem alanın tarihsel değerini korumayı hem de Ankaralıların şehirle kurduğu bağı güçlendirmeyi amaçlıyor. Ziyaretçiler; kültür, sanat, gençlik ve kamusal yaşamın iç içe geçtiği bir deneyimin parçası olacak. Placemaking Festivali’nde fotoğraf üzerine nakış, illüstrasyon, kolaj, kaligrafi gibi yaratıcı atölyeler yer alacak. Gün boyu açık olacak etkileşimli alanlar, çocuklar için tiyatro oyunları, akşam film gösterimleri ve Göksu konseri düzenlenecek. Festival, her yaştan Ankaralının katılabileceği kent üzerine düşünme, öğrenme, paylaşma ve birlikte dönüştürme alanı kurmayı hedefliyor.

Kentin geleceği için ortak düşünme zamanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ayça Yusufoğlu Köroğlu, “Kentin kültürel dokusunu oluşturan farklı aktörler, sivil toplum kuruluşları, kültür sanat üreticileri, yerel yönetimler ve kent sakinleri, bu süreçlerin asli unsurlarıdır. Biz kamu temsilcileri olarak temel rolümüz, düzenleyici ve kolaylaştırıcı bir zemini oluşturarak kentin kültürel potansiyelinin açığa çıkmasını sağlamak ve desteklemektir.”

Roof Coliving Kurucu Direktörü Emre Güzel: “Placemaking Festivali’nde sizleri bir dizi etkinliğin ötesinde mekânla bağ kurmaya, kenti yeniden düşünmeye ve birlikte dönüştürmeye davet ediyoruz.”

Placemaking Festivali nedir?

Placemaking, fiziksel müdahalelerin ötesinde topluluk ihtiyaçları, deneyimleri ve hayalleriyle şekillenen bir süreç tasarlamamızı sağlar. Aynı zamanda, mekânın “nasıl tasarlandığı” kadar, “kimler tarafından, ne amaçla, hangi şekillerde kullanıldığı”nı da anlamamıza yardımcı olur.

Dünyada Hollanda, Fransa, İtalya gibi ülkelerde düzenlenen Placemaking Festivalleri, kentlerin daha yaşanabilir, adil ve yaratıcı hale gelmesi için farklı grupları bir araya getiriyor. Bu yıl ilk kez Türkiye’de, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı “Ankara Kültür” ve Roof Coliving ortaklığında düzenlenecek olan festival, Atatürk Orman Çiftliği’nin 100. yılında, tarihi mirası koruyarak çağdaş bir buluşma alanına dönüştürüyor.

Yer Değiştiren, Yeri Değiştiren Festival!

Placemaking Festivali, Ankara’nın tarihini ve geleceğini aynı çatı altında buluşturuyor. Kentle bağ kurmak, yüzyıllık bir mirasa yeniden hayat vermek ve şehri birlikte dönüştürmek isteyen herkesi Atatürk Orman Çiftliği Hangarlarına davet ediyor.

Festival Dijital Programı ve Kayıt İçin Tıklayın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler