15 Ekim’de Ankara Kent Konseyi ve Sürdürülebilir Yaşam Derneği ortaklığında, Gençlik Parkı Kent Konseyi bahçesinde yapılacak Gıdamız Geleceğimiz Üretici-Türetici Panayırı’na davetlisiniz!
Festival Programı:
10:00 – 11:00 Açılış Konuşmaları
09:00 – 17:00 Üretici tezgahlarından Zehirsiz Gıda alışveriş imkânı
11:00 – 15:00 STK’lardan kitap tanıtımları
11:00 – 15:00 Atölyeler
11:00 – 15:00 Proje ve gıda toplulukları stantları-aktarımları
15:00 – 17:00 Gıda sisteminin iyileştirilmesi başlıklı panel
Ayrıca bilgi yarışmaları, çekiliş ve takas masaları da panayırın programı içerisinde, Ankara’dan çeşitli dernekler ve topluluklar panayırda yer alacak.
Dernek ve toplulukların katılımını gösteren tam listeyi tüm geri dönüşlerden sonra 3 Ekim Pazartesi günü herkese açık bir çağrıyla duyuracağız.
Panayır boyunca kurulacak stant alanlarında sizleri de aramızda görmek istiyoruz.
Etkinlikler üç ana alana bölünmüş şekilde gerçekleştirilecek:
1. Açık alan: Panayırın açılış ve kapanışında gerçekleşecek konuşmalar ve alternatif-dayanıklı gıda sistemlerine yönelik bir üretici-türetici paneli.
Daha iyi bir yaşamın yollarını ararken, iyileştirilmesi ve üzerine sıkça konuşulması gereken en önemli konulardan birinin gıda sistemleri olduğu düşüncesindeyiz.
Konuşma ve Panelin içeriği:
Açılış Konuşmaları
· Gıdamız Geleceğimiz’in amacı
· Şimdiye kadar yapılanlar ve yapılması planlananlara dair aktarımlar.
· SGP Türkiye (Gökmen Argun)
· Kent Konseyi (Kenan Baydar)
Aktarımlar ve Panel
· Mevsiminde ve yerel beslenmenin önemi
· Yerel dayanışma ağları ve gıda sistemlerinde politika iyileştirmeleri
· Topluluk olmanın önemi, yerel dayanışma ağlarında İzmir ve Ankara örneği
· Üretici ve türeticilerin bir araya gelerek, umut verici gelişmeler, iyileştirilebilecek sorunlar ve gıdanın geleceği üzerine bilgi paylaşımı yaptığı bir panel.
2. Açık alan: Zehirsiz gıda, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği insan sağlığı etkileşimi vb. konularla ilgili yeni sonlanmış veya devam eden projelerin ve gıda toplulukları stantları
Burada, son yıllarda belirtilen alanlarda, çeşitli dernekler, gıda toplulukları ve kurumlar tarafından gerçekleştirilmiş çalışmaların ve atölyelerin aktarıldığı stantlar yer alacak. Yeni tanışıklıklar ve paylaşımların yanı sıra yaygınlaşmaya alan açacağını düşünüyoruz.
Yeşil Alan: Zehirsiz ve doğa dostu üretim yapan üreticilerin çeşitli ürünlerine ulaşabileceğiniz, yeşilliklerin içerisinde bir Zehirsiz Pazar.
Doğa dostu üretim yaptığını teyit eden, topluluklarla ilişkilenmiş ve yeni bağlara ihtiyaç duyan üreticiler bizlerle olacak. Bu sayede üreticiler, mevsiminde, yerel, zehirsiz taze ve işlenmiş ürünlere ulaşabilecek, üreticilerle yeni bağlar geliştirebilecek.
Eğer bu panayırda topluluğunuzun bir standı olsun istiyorsanız, en geç 3 Ekim Pazartesi gününe kadar olumlu-olumsuz geri dönüşlerinizi bekliyoruz.
Detaylı bilgi ve iletişim: [email protected]