Silva Türkiye Kadın Fonu’nun Yeni Araştırması Yayında

Silva Türkiye Kadın Fonu'nun Yeni Araştırması Yayında
Silva Türkiye Kadın Fonu’nun Yeni Araştırması Yayında
Silva Türkiye Kadın Fonu’ndan Yeni Araştırma: Türkiye’deki Feminist Örgütler İçin Dönüştürücü, İşbirliğine Dayalı, Feminist ve Hesap Verebilir Fon Ekosistemi İnşa Etmek

Silva Türkiye Kadın Fonu olarak yeni bir araştırmamızı paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz: “Türkiye’deki Feminist Örgütler İçin Dönüştürücü, İşbirliğine Dayalı, Feminist ve Hesap Verebilir Fon Ekosistemi İnşa Etmek”

Biz feministler olarak değişimi bizler inşa ediyoruz—demokrasiyi, barışı, iklim adaletini ve insan haklarını ileri taşıyoruz. Ancak hâlâ yeterince finanse edilmiyor, görmezden geliniyor ya da tamamen fonlarımız kesiliyor.

Bugün küresel finansman kesintileri bu tehdidi daha da büyütüyor; feminist hareketler artan baskı altında kalıyor ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında yıllar içinde kazanılmış hakların geri alınması riski doğuyor. BM Kadın Birimin’in dikkat çektiği üzere, kriz ortamlarında çalışan kadın hakları örgütlerinin ve kadınların liderlik ettiği örgütlerin yarısı önümüzdeki altı ay içinde kapanma tehlikesiyle karşı karşıya—bu da milyonlarca kişi için yaşamsal desteğin kesilmesi anlamına geliyor.

İşte bu yüzden, Sevilla’da düzenlenen 4. Kalkınma için Finansman Uluslararası Konferansı (FFD4), ilerlemeyi savunmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen, sürdürülebilir bir finansal mimari inşa etmek kritik önem taşıyor.

Bu doğrultuda Silva Türkiye Kadın Fonu olarak içinde yer aldığımız Walking the Talk konsorsiyumu, günümüzün finansman krizlerine somut çözümler sunmak üzere küresel bir araştırma koleksiyonu hazırladı: Değişimin Mimarisi: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Finanse Etmek İçin Feminist Yol Haritaları. 30’dan fazla ülkeyi kapsayan bu projeler, feminist çalışmaların nasıl finanse edildiğini yeniden hayal ediyor ve küresel sistemlerin adalet ve eşitlik için feminist bakış açılarıyla nasıl dönüştürülebileceğini gösteriyor.

Söz konusu araştırmalar, 8-10 Ekim 2025 tarihlerinde Madrid’de düzenlenecek “Financing for Feminist Futures” Konferansı’nda tanıtılacak; Silva Türkiye Kadın Fonu olarak biz de konferansa katılarak Türkiye araştırmamızı paylaşacağız.

Araştırmayı incelemek için tıklayınız. 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler