Merhum Şevket Sabancı ve ailesi tarafından 2000 yılında kurulan Türkiye’nin lider yatırım şirketlerinden Esas Holding, sosyal yatırım birimi Esas Sosyal ile 2015 yılından bu yana gençlik ve istihdam alanında sürdürülebilir ve ölçülebilir etki yaratıyor. İstihdama geçişte fırsat eşitliğine ihtiyaç duyan gençlerin güçlendirilmesine odaklanan ve bu zaman kadar gençlerden 40 bini aşkın başvuru alan Esas Sosyal programları; gençlerin daha donanımlı ve kendinden emin bireyler olarak profesyonel hayata adım atmasını amaçlıyor. Esas Sosyal; geliştirdiği Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı ile yeni mezun gençlerin STK’larda ilk iş deneyimlerini elde etmelerini destekliyor.
- Türkiye’nin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları’nda (STK) 12 ay boyunca tam zamanlı istihdam edilen program katılımcılarının maaşları, Esas ve Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın misyonunu paylaşan Program Destekçileri tarafından STK’lara hibe yoluyla karşılanıyor.
- Program Katılımcıları, İlk Fırsat Akademisi kapsamında bir yandan 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirmek üzere eğitimlere katılıyor, diğer yandan ekosistemde yer alan alanında uzman kişilerden mentorluk desteği alıyor ve prova mülakatlara katılıyor.
Program kapsamında bugüne kadar; çevre, sağlık, eğitim, kültür-sanat, çocuklar, engelliler, gençler, insani yardım, sosyo-ekonomik gelişim ve kadın alanlarında toplum yararına çalışmalar yürüten toplam 50 STK’ya destek verdik. Program katılımcılarının, STK’larda edindikleri 1 yıllık iş deneyiminin önemli olduğu bilinciyle gençlere verilen “ilk fırsat” için daha çok kurum ile çalışıp STK’lara nitelikli ve eğitimli genç iş gücü sağlayarak değer katmayı hedefliyoruz.
2 Mart 2025 tarihine kadar devam edecek 10. Dönem STK başvuruları, Başvuru Rehberi’nin incelenmesinin ardından Esas Sosyal’in genç istihdamında fırsat eşitliği misyonuna inanan ve işe alım süreçlerinde çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık ilkesini benimseyen tüm STK’lar aşağıdaki link üzerinden başvuru yapılabilir.
Doğrudan başvuru için tıklayınız.