STGM Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi Alt Hibe Teklif Çağrısı

STGM Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi Alt Hibe Teklif Çağrısı
STGM Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi Alt Hibe Teklif Çağrısı
Sivil toplum örgütlerinin afetlere karşı önlem, hazırlık ve müdahale yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediğimiz Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi-ARY, Avrupa Komisyonu desteğiyle Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından uygulanan bir hibe projesidir.

Doğal ve insan kaynaklı her türlü afetin yaşam, mülkiyet, çevre ve kültürel mirasa yönelik etkilerini azaltarak dirençli toplum yaratma yaklaşımı olan Afet Risk Yönetimi; afetlerin önlenmesi, afet riski ile ilgili tedbirler alınması, afete hazırlık, afet sonrasında müdahale,  iyileştirme ve yeniden inşa aşamalarını içerir.

Afet risklerinin çok boyutlu ve çok yönlü doğası göz önüne alındığında, kamu idaresi gibi kilit aktörlerin yanı sıra, bir bütün olarak sivil toplum ve sivil toplum örgütlerinin alt hibe çağrısında belirtilen öncelikli eylem alanlarında afet riskinin azaltılması hedeflerine ulaşmada önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz. Alt Hibe teklif çağrısı ile özel olarak afet risk yönetimi alanında çalışan STÖ’lerin desteklenmesini, bununla birlikte diğer tüm STÖ’lerin afet risk yönetimi alanında kapasitelerinin iyileştirilmesini hedefliyoruz. Bununla birlikte afet risklerinin önlenmesine ve azaltılmasına odaklandığımız ARY alt hibe programı ile afetlerin altyapıya, ekosisteme, topluma ve ekonomiye yönelik etkisini azaltmayı, afetlere karşı toplumun direncini artırmayı amaçlıyoruz.

Programın Öncelikleri, Hedef Grupları ve Uygulama Yerleri

Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin desteklenmesi alt hibe uygulamasının iki hedef kitlesi vardır;

Hedef Kitle 1: 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrası afet bölgesinde aktif çalışmalar yürüten STÖ’ler.
Hedef Kitle 1 için aşağıdaki öncelik alanları belirlenmiştir:

  • Afet risk yönetimi alanında yerel toplulukların kapasitesinin güçlendirilmesi / yeni yerel girişimler oluşturulması.
  • Afet risk yönetimi alanında hak temelli yaklaşımın ve evrensel insani yardım standartlarının güçlendirilmesi.

Hedef Kitle 1 ve ilgili öncelik alanları kapsamında teklif edilecek projelerin ana uygulama yerinin Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden (Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Adana, Kilis ve Elazığ) en az biri olması zorunludur.

Hedef Kitle 2: Afet risk yönetimi alanında kapasite gelişimi sağlamayı hedefleyen, cinsiyet eşitliği, çocuk hakları, doğa koruma, mülteci hakları gibi temel hak alanlarında çalışan STÖ’ler.

Hedef Kitle 2 için aşağıdaki öncelik alanları desteklenecektir: 
Hak temelli sivil toplum örgütlerinin afet risk yönetimi konusunda kapasitesinin güçlendirilmesi, bu alanlarda örgütsel yapılar/işleyişler geliştirme, ağ oluşturma ve gönüllü yönetimi konusunda kapasitelerinin artırılması.
Hedef Kitle 2 ve ilgili öncelik alanları kapsamında teklif edilecek projeler için Türkiye’de afet riskinin yüksek olduğu iller önceliklidir.
Her iki hedef kitle için de ayrıntılı bilgi ekte yer alan Program Başvuru Rehberi’ndedir. Lütfen inceleyiniz.

Programın Süresi ve Bütçesi Nedir?

Bu teklif çağrısı kapsamında verilmesi planlanan toplam hibe miktarı 600.000 (altıyüzbin) Euro’dur. Proje başına talep edilecek hibe miktarı en az 15.000 (onbeşbin) Euro, en fazla 30.000 (otuzbin) Euro olmalıdır.

Hibe programı kapsamında desteklenecek projelerin uygulama süreleri en az 9 ay, en fazla 14 ay olmalıdır.

Uygunluk  Kriterleri, Uygun Maliyetler, Başvuruların Değerlendirilmesi

Başvuru sahipleri için uygunluk kriterleri, program kapsamında hangi maliyetlerin karşılanacağı ve başvuruların ne şekilde değerlendirileceği konularında detaylı bilgi için lütfen Program Başvuru Rehberi’ni inceleyiniz.

Başvuru Şekli ve Başvurular için Son Tarih

Başvurular, internet sitemiz üzerinden dijital bir platform olan Jotform aracılığıyla elektronik olarak iletilecektir.
Başvuru yapmak için tıklayınız.

Başvuruların iletilmesi için son tarih 1 Ekim 2024, yerel saat ile 23:59’dur.

Başvuru Aşamasında Nasıl Destek Verilir?

Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi’nin alt-hibe teklif çağrısı duyurulduktan ve başvuruya açıldıktan sonra, çevrimiçi bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Bilgilendirme toplantısının tarihini ve saatini web sitemizden ve/veya sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Başvuru aşamasında sunulacak destekler, başvuruların programın koşul ve usullerine uygun şekilde iletilmesi için gerekli teknik destekle sınırlı olacaktır. Olası çıkar çatışmalarının önüne geçmek için hiçbir şekilde başvuruların içeriğine ilişkin görüş bildirmeyecektir. 

Başvuru Aşamasına İlişkin Ek Sorular

Programa başvurmak isteyenler yazılı sorularını 18 Eylül 2024 saat 23.59’a kadar [email protected] adresine gönderebilirler. Bu tarihe kadar bu adrese gönderilen soruların cevapları her hafta derlenerek takip eden haftanın üçüncü günü web sitemizden yayımlanır.

Program ve başvuru süreçlerine ilişkin detaylı bilgiyi ekte bulunan başvuru rehberinden inceleyebilirsiniz.

İlgili Dokümanlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler