Yurttaşlık Derneği sizleri Afet Dayanıklılığı için Yurttaşın Sözü çalışması kapsamında Afet Dayanıklılığında Yerel Yönetimlerin Rolü ve Sivil Katılım Atölyesi’ne davet ediyor.
- Yerel yönetimler, afetlere dirençli kentler yaratılması konusunda ne gibi roller üstlenebilir?
- Belediyelerin mevcut stratejik planlarında afet yönetimi ve risk azaltımına yönelik amaç ve hedefler bulunuyor mu?
- Yaşadığımız kentlerde, afetlerin yıkıcı etkileri karşısında toplumun dayanıklılığını sağlayacak yerel politikaların ve toplumca sahiplenilecek çözümlerin hayata geçirilmesi için katılım ve dayanışma pratiklerini nasıl güçlendirebiliriz?
- Bugüne dek yürüttükleri faaliyetlerin ötesinde, afetler karşısında toplumsal dayanışma pratiklerini güçlendirmek ve afet yönetimi planlamasına toplumsal katılımı artırmak için ne gibi çalışmalar yürütebilirler?
Bu sorulara cevap üretmek amacıyla, Marmara Bölgesi‘ndeki belediyelerin, afet dayanıklılığına yönelik çalışmalarının bölgede yaşayan sivil toplum ve kent konseyi temsilcileri, akademisyenler, meslek odaları üyeleri ve tüm sivil katılımcılar tarafından incelendiği ve izlendiği Afet Dayanıklılığı için Yurttaşın Sözü başlıklı çalışmaların son saha atölyesi İstanbul’da gerçekleştirilecektir.
Daha önce sırasıyla Çanakkale, Bursa ve Kırklareli kentlerinde gerçekleşen atölyelerdekine benzer şekilde, İstanbul’da gerçekleşecek atölyemizde de kent konseylerinden, mahalle meclislerinden, afet dayanıklılığı konusunda çalışmalar yürüten dernek, sivil inisiyatif, meslek odaları ve belediyelerin ilgili birimlerinden temsilcilerin katılımıyla, yaşadığımız şehirdeki belediyelerin stratejik planları ve faaliyet raporlarında afet dayanıklılığının izi birlikte sürülecek ve afetler karşısında kentleri dirençli kılacak yerel politikalar birlikte tartışılacaktır.
Beklenen İstanbul depremini de göz önünde tutarak belediyelerin stratejik plan okumalarını gerçekleştireceğimiz bu atölyeye, yaşadığı kenti meydana gelebilecek tüm afetlere karşı dirençli kılmayı önemseyen herkes davetlidir.
Atölye, İstanbul Planlama Ajansı’nda (İPA Kampüs) gerçekleşecek.
Başvuru formuna ulaşmak için buraya tıklayınız.