Genç İstihdamını Artırmak için Dijital Becerileri Geliştirme Projesi’nin (EMPACT) Başvuruları Açıldı!

İhtiyaç sahiplerinin geçim kaynaklarına erişimini desteklemek amacıyla yürütülen mesleki becerileri geliştirme çalışmalarında yeni dönem başlıyor. Bu dönem hayata geçirilecek olan istihdam programında ana hedefler, sosyoekonomik güçlendirme ve sürdürülebilirlik hedefleriyle gelir modelleri kurgulamak, çok kültürlü yapıların uyumuna katkı sunmak ve piyasa ihtiyaçları doğrultusunda kalifiye eleman açığını kapatmak. Bilişim, muhasebe ve ticaret alanlarında hem çevrimiçi hem de yüz yüze uygulamalı modülleri içerecek olan programın başvuru süreci başladı. Katılımcılar bu program kapsamında, ilgilendikleri bir başlıkta ücretsiz eğitim hakkı kazanacak. 

  • Programın uygulanacağı iller: İstanbul, Adana, İzmir, Mersin 
  • Programın süresi: 2 ay teknik eğitim ve 3 ay iş yerinde eğitim/işbaşı eğitim olmak üzere 5 ay 
  • Son Başvuru Tarihi 21 Temmuz 2023  

Not: İstihdam destekli eğitim programı için başvurular, belirtilen tarihler arasında, başvurunun yapıldığı tarihe göre adaylar sıralanarak kademeli olarak değerlendirilecektir. Kontenjan sınırı nedeniyle, başvuru yapmak isteyen adayların başvurularını mümkün olduğunca erken tamamlamaları tavsiye edilmektedir.  

Başvuru sonuçları e-posta aracılığıyla duyurulacaktır. 

Programın İçeriği 

EMPACT by SES programı kapsamında, Hayata Destek ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) iş birliğinde hazırlanan, kalıcı istihdamın desteklenmesine yönelik eğitimlere Türkiye’nin 4 farklı ilinde ikamet eden (İstanbul, Adana, İzmir, Mersin) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile geçici koruma veya uluslararası koruma kapsamındaki mülteciler başvuru yapabilir.  

Katılımcılara bilişim, ticaret, muhasebe alanlarında eğitimler verilecek ve ilgili iş yerlerinde uygulamalı işbaşı eğitim fırsatı sunulacaktır. 

Başvuru değerlendirmelerinin ardından belirlenen katılımcılar, 2023 yılı ilkbahar dönemi itibarıyla eğitim programına katılacaktır. Çevrimiçi platformlar aracılığıyla verilecek 2 aylık teknik eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, eğitim aldıkları alanlardaki firmalarda 3 aylık ücretli işyerinde eğitim/işbaşı eğitim hakkına sahip olacaktır.  

Eğitim Başlıkları  

  • Grafik Tasarım: Bu eğitim başlığında katılımcılar temel grafik tasarım ve Photoshop programları (Adobe Photoshop ve Illustrator) kullanımı konusunda bilgilerini artıracaklardır. 
  • Ön Muhasebe: Bu eğitim başlığında katılımcılar işletmenin finansal yönetimini sağlayacak verilerin takibi ve işlenmesi, şirketin cari, banka ve kasa hesaplarının takibi ile birlikte fatura, irsaliye, çek/senet hazırlanması gibi konularda becerilerini artıracaktır.
  • Dijital Pazarlama: Bu eğitim başlığında katılımcılar “Google reklamcılığı”, “Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)”, çeşitli sosyal medya mecraları arayüzü, güvenlik, hesap yönetimi ve reklam verme, uluslararası ve ulusal e-ticaret platformlarından satış alanlarında bilgilerini arttıracaklardır.

Programın teknik eğitim ve işbaşı eğitim aşamalarına devam etmek, bu süreçte verilen desteklerden faydalanmak ve program sonunda katılım belgesi almaya hak kazanmak için katılımcıların programı düzenli takibi ve eğitimlere katılımı zorunludur. 

Değerlendirme Süreci 

Programa başvurular çevrimiçi alınacak ve belirtilen uygunluk kriterlerine göre kademeli bir değerlendirme yapılacaktır. Başvuru yapan adaylarla yürütülecek mülakat, dil ve bilgisayar bilgisi testi ve değerlendirmelerin ardından, programa katılmaya hak kazananları içeren asil ve yedek listeler belirlenecektir.  

Başvuru değerlendirme sonuçları adaylara, eğitim programı başlamadan önce e-posta yoluyla bildirilecektir.   

Programa Uygunluk Kriterleri 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da geçici veya uluslararası koruma kapsamında yer almak, 
  • 18-40 yaş arasında olmak, 
  • İstanbul, Adana, İzmir ve Mersin ilerinden birinde ikamet etmek, 
  • Geçici veya uluslararası koruma kapsamında yer alan adaylar için bu illerden birinde kayıtlı olmak ve geçerlilik tarihi en az 6 ay önce başlayan kimlik belgesine sahip olmak, 
  • Sigortalı bir işte çalışmıyor olmak ve bunu belgelemek, 
  • Tercihen 4 ya da 2 yıllık üniversite mezunu ya da son sınıf üniversite öğrencisi olmak veya meslek liselerinin teknoloji, bilgisayar, muhasebe, ticaret gibi ilgili departmanlarından mezun olmak, 
  • Eğitim ve işbaşı eğitim programını düzenli takip için gerekli araçlara sahip ya da erişebilir olmak, 
  • Eğitimleri takip edebilecek düzeyde yazılı ve sözlü Türkçe dil yetkinliğine sahip olmak, 
  • Eğitimlere katıldıktan sonra bilişim ve teknoloji alanında çalışan şirketlerde işbaşı eğitim programına katılım taahhüdünde bulunmak.  

Projeye başvurmak için buraya tıklayınız.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler