Almanya’daki çok sayıda dernek, okul, belediye ve göçmen kuruluşu Türkiye’deki depremlerin ardından yaşanan acıların hafifletilmesine yardımcı oluyor. Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya da buna katkıda bulunmak istiyor! İster kısa vadede depremden etkilenen gençleri destekleyin, ister uzmanların kapasitelerini artırın ya da uzun vadede Türkiye’deki gençlik çalışmalarını güçlendirin, yardım projelerinize Gençlik Köprüsü tarafından eş finansman sağlanacak.
Finansman Sağlanacak:
- Almanya ve/veya Türkiye’de proje planlamak için uzmanların (örneğin gençlik çalışanları, öğretmenler, psikologlar) hazırlık toplantıları
- Almanya ve/veya Türkiye’deki etkilenen gençler ve uzmanlarla değişim projeleri
Finansman Oranları
- Kişi başına 360 Euro’ya kadar seyahat masrafları
- Konaklama ve yemek masrafları (Türkiye’de gençler için 36 Euro’ya ve uzmanlar için 61 Euro’ya kadar veya Almanya’da gençler için 46 Euro’ya ve uzmanlar için 65 Euro’ya kadar)
- Katılımcı başına 100 Euro tutarında proje organizasyon masrafları ödeneği (örneğin ulaşım, ücretler, malzemeler için)
Türkiye’deki ortak kuruluşlarla işbirliği yapan Almanya’da yerleşik kamu hukukuna tabi tüzel kişiler veya vergiden muaf şirketler yıl boyunca proje finansmanı için başvurabilir. İdari işlemler düşük seviyede tutulmaya çalışılıyor ve bir finansman anlaşması imzalamadan finansmanın ödenip ödenemeyeceği tek tek kontrol ediliyor.
Tüm faaliyetlerin Alman Dışişleri Bakanlığı‘nın seyahat ve güvenlik tavsiyelerine tabi olduğunu lütfen unutmayın. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın ziyaret edilmemesini tavsiye ettiği bölgelerdeki tedbirleri desteklenmeyecek.