STOK Savunucu Örgütler Yüz Yüze Eğitim Programı Başlıyor!

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Merkezi Projesi kapsamında düzenleyeceği STOK Savunucu Örgütler eğitim programı için başvuruları almaya devam ediyor.

Ankara’da  yüz yüze gerçekleştirilecek olan eğitim programına başvuru için son tarih 22 Ocak 2023 Pazar saat 23:59.

Uzun dönemli eğitim programı olarak tasarlanan Savunucu Örgütler yüz yüze eğitimleri Şubat – Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Planlanan derslerin tarihleri şöyle; 

8-9-10 Şubat 2023 Sürdürülebilir Kalkınma ve Küresel Amaçlar
15-16-17 Mart 2023 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ana Akımlaştırma
12-13-14 Nisan 2023 Çocuk Hakları ve Ana Akımlaştırma
10-11-12 Mayıs 2023 Mülteci Hakları ve Ana Akımlaştırma

STOK Savunucu Örgütler eğitimlerinde; 

  • Sürdürülebilir Kalkınma ve Küresel Amaçlar ile sivil alanda yürüttüğümüz çalışmalar arasındaki bağları göreceğiz ve sürdürülebilir kalkınma çerçevesinin savunuculuk alanlarımız için nasıl olanaklar sunacağını tartışıp birlikte keşfedeceğiz.
  • Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini örgütlerimizin iç işleyişinde, yürüttüğümüz proje ve programlarda hayata geçirecek ve sürdürülebilir kılacak adımlar atabilmemize yönelik kapasitemiz güçlenecek.
  • Yürüttüğümüz çalışmalara Çocuk Hakları yaklaşımını yerleştirmek için Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan 4 temel ilkenin nasıl ele alınacağını, kesişimsellik bakış açısıyla hak ihlallerini izlemek için gerekli olan araçları ve mekanizmaları öğreneceğiz.
  • Göç ve kalkınma bağlamında sivil toplum gündemine mültecilerin eklemlenmesi ve hak temelli çalışmalarda mültecilerin temsilinin sağlanması için Mülteci Haklarının ana akımlaştırılması süreçlerinde örgütümüzün kapasitesini güçlendireceğiz.

Nasıl Başvurabilirsiniz?

Başvuru yapabilmek için ilk olarak STOK Öğrenme Platformuna kaydolmanız gerekiyor. Sisteme kayıt olduktan sonra kalan adımları takip ederek başvuru formuna ulaşabilirsiniz. Başvurunuzu yaptığınız sırada STOK Öğrenme Platformu’ndaki çevrim içi içerikleri bitirmiş olmanız size öncelik sağlayacaktır.

Tüm eğitimler Ankara’da düzenlenecektir.

Ankara dışından gelen katılımcıların konaklama ve yol masrafları STGM tarafından karşılanacaktır.

Detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler