STOK Herkes Dijital Sever Eğitimleri Haziran Ayında Ankara’da Başlıyor

STGM dijital kapasite güçlendirme eğitimleri Haziran ayında Ankara’da başlıyor. Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Merkezi Projesi kapsamında düzenlenecek olan STOK Herkes Dijital Sever’in yüz yüze eğitimlerine başvuru için son tarih 3 Haziran 2022.

STÖ’lerin dijital kapasitesini güçlendirmek hedefiyle 4 başlıkta tasarlanan eğitimin programı şöyle;

15-16-17 Haziran 2022 301- Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm
19-20-21 Temmuz 2022 302- Dijital İletişim ve Yönetişim 
08-09-10 Eylül 2022 303- Dijital İçerik ve Sosyal Medya
06-07-08 Ekim 2022 304- Veri Görselleştirme ve Savunuculuk

Eğitimde Ne Öğreneceksiniz?

  • Sivil toplum perspektifinden, dijital okur yazarlık, interneti güvenli ve etkin bir şekilde kullanma, sahte haber ve internet etiği, dijitalleşme ve dijital dönüşüm, STÖ’ler için dijital dönüşüm süreçleri, ve uzaktan çalışma ile ilgili bilgi edineceksiniz. 
  • Dijital çağda iletişim ve halkla ilişkiler, STÖ’leri için dijital iletişim stratejisi ve planı, dijitalde hedef ve hedef kitle belirleme, dijital varlıkların yönetimi, dijital reklamcılık, web sitesi ve e-bülten, anlık mesajlaşma ve ekip içi uygulamaları, dijital iletişimin yönetişim ile ilişkisi, ağ odaklı yönetişim, ve dijital demokrasi uygulamalarını öğreneceksiniz. 
  • Dijital içerikler ve dijital hikaye anlatıcılığı, iyi dijital içerik örnekleri, dijital için metin yazma, görsel, video ve podcast üretme, sosyal medya ve ilişkili kavramlar, popüler sosyal medya platformları Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Linkedin, Pinterest ve YouTube hakkında ayrıntılı bilgiler edineceksiniz. 
  • Dijital çağda veri okuryazarlığını, STÖ’ler açısından veri ve veri ile çalışmanın önemini, veri ile çalışma süreçlerini, veri görselleştirme yöntem ve araçlarını ve veri hikayeciliği hakkında bilgiler öğreneceksiniz. 

Kimler başvurabilir?

STOK Herkes Dijital Sever eğitim programı yalnızca STÖ temsilcilerine açıktır. 

Nasıl başvurabilirim?

Haziran-Ekim 2022 tarihleri arasındaki 4 aylık bir süreci kapsayan bu eğitim programının tek bir başvuru formu var. Bu tek başvuru ile 4 derse birden başvurmuş olacaksınız. Her bir ders için ayda 3 gün ayırmanız yeterli. Başvurunuz kabul edilirse tüm derslere katılmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız. 

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler