Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında 193 Birleşmiş Milletler Üye Devletinin desteğiyle oluşturulan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı, yoksulluğu sona erdirmeyi, refahı sağlamayı ve gezegeni korumayı amaçlıyor. Google Developer Students Club ekipleri, bu sorunları Google teknolojileri ile çözmeyi hedefliyor.
Google DSC ve Üretken Akademi iş birliğinde ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen Solution Challange Incubation Program, 10.000’den fazla kişiye ulaşarak Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na yönelik 10 sosyal girişimin ortaya çıkmasını sağladı.
Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan programda ana odak noktası, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yönelik katma değerli sosyal girişimlerin ortaya çıkması olacak. Programda katılımcıları girişimcilik ve teknik eğitimlerin yanı sıra başta 200’den fazla sektörel uzmanın yer aldığı mentorluk faaliyetleri, birbirinden öğrenme ortamı sunan networking etkinlikleri ve her hafta bir misafir konuşmacının yer aldığı webinar yayınları bekliyor.
Detaylı program akışına buradan ulaşabilirsiniz.
İkinci Aşama: Hackathonlar
Hackathon sürecinde katılımcılar, 2015 yılında Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik oluşturdukları fikirleri Google teknolojilerini kullanarak geliştirecek, aynı zamanda program boyunca aldıkları mentor ve eğitim destekleriyle kendi sosyal girişimlerini kurma fırsatına erişecekler.
11-12-13 Şubat 2022 tarihinde Flutter, 18-19-20 Şubat 2022 tarihinde “People”, 25-26-27 Şubat 2022 tarihinde “Prosperity&Peace” ve son olarak 4-5-6 Mart 2022 tarihinde “Planet” ana başlıklarında hackathonları gerçekleşecek. Programın ikinci aşamasında dereceye giren girişimler, SCIP’in üçüncü aşaması olan ön hızlandırma programına kabul edilecekler.
Programda Katılımcıları Neler Bekliyor?
4 ay sürecek programda katılımcıları temel eğitimler, hackathonlar, ön hızlandırma ve hızlandırma olmak üzere 4 aşama bekliyor.
Temel Eğitimler(17 Ocak – 11 Şubat)
- Teknik Eğitim Serisi
- Girişimcilik 101
- SDG’s Tanıma
- Networking Etkinlikleri
- Sürdürülebilir Girişimcilik
- İş Dünyası İçin Amaçlar
- Fikir Bulma ve Takımlaşma
Hackathons(11 Şubat – 6 Mart)
- Hackathonlar (Hack for Global Goals)
- Birebir Mentor ve Uzman Görüşmeleri
- Girişimcilik 101
- Şirketlerle Sürdürülebilir Teknolojiler
Ön Hızlandırma(14 – 31 Mart)
Ön Hızlandırma aşamasında, ekiplerin Google Solution Challenge’a daha iyi projelerle katılması için çalışmaya başlanacak. Alanında uzman mentorlar ile birlikte ekiplerin projeleri için ihtiyaçları belirlenerek ihtiyaç duydukları alanlarda desteklenecekler. Ön hızlandırma aşamasına, hackathonda ilk üçe giren takımlar direkt katılmaya hakkı kazanacak, aynı zamanda bütün takımlar için genel başvuru açılacaktır.
- Haftalık Güncellemeler
- Mentorler ve Google Developer Expert ekipleriyle birebir görüşme
- Sosyal Etki Ölçme Dersleri
- Akranlarla Geri Bildirim Oturumları
- Sürdürülebilir Girişimcilik Eğitimi
Hızlandırma (Nisan)
Hızlandırma aşaması, dünyayı daha iyi hale getirme vizyonuyla, insanlığın en büyük zorluklarından bazılarını çözmek için teknik bir yaklaşım benimseyen öğrenciler tarafından kurulan şirketler görmeyi hedefliyoruz.
- Girişimcilerle Birebir Görüşmeler
- Yatırım Fırsatları
- Kurumsal İş birlikleri
- Melek Yatırımcılar ile Networking Fırsatı
- İlham Verici Kurucular ile Akşam Yemekleri
Sürdürülebilirlik odağında kendi girişimlerini kurmak isteyen, Google Solution Challange’da finalde yer alarak ülkemizi temsil etmek isteyen ekipler, Solution Challange Incubation Program’a buradan başvurabilirler.