Üniversitede İyiliğin Kırmızı Hilali Projesi; Türk Kızılay’ın Toplum Merkezlerinde nitelikli gönüllü katılımını artırmaya yönelik gerçekleştirilen bir projedir. Gönüllülerimizin Toplum Merkezlerimizde bulunan programlarında üniversitelerin akademik ders dönemi boyunca gerçekleştireceği gönüllülük katılımı ile kariyer yolculuklarına katkı sağlaması amaçlanmaktadır.
Toplum Merkezlerimiz üniversite öğrencilerimiz için uluslararası bir çalışma ortamı sunmaktadır. Gönüllülerimiz bu çalışma ortamında gerçekleştireceği gönüllü katılımı ile bilgi, birikim ve yeteneklerini toplumun hizmetine sunacak, bununla birlikte kariyer yolculuğunda önemli tecrübeler kazanacaktır.
Toplum Merkezlerimizin ilgili programlarında 11 hafta boyunca sürecek bu projede gönüllülerimizin; yabancı dil yeterliliklerini artırması, sivil toplum alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlar ile çalışma deneyimi kazanması, dahil olduğu programda bilgi ve becerilerini geliştirmesi ve profesyonel iş hayatına geçmeden önce sivil toplum alanında tecrübe kazanması hedeflenmektedir.
Başvuru Şartları:
- Kayseri, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Zonguldak, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mersin, Kocaeli, Ankara, Konya, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Bursa, Hatay, Mardin ve Malatya illerinde, afişte belirtilen ön lisans-lisans bölümlerinden birinde okuyor olmak,
- 11 hafta boyunca sürecek projede haftada en az 2 gün, Toplum Merkezlerinde dahil olduğu programda gönüllü katılımı gerçekleştirmek,
- Projeyi başarı ile tamamlayacak ilgi ve motivasyona sahip olmak,
- İletişim becerileri güçlü, öğrenmeye ve gelişime açık, ekip çalışmasına yatkın ve sorumluluk sahibi olmak,
- Türk Kızılay Gönüllü Yönetimi Sistemi gonulluol.org’a kayıt olmak ve “Üniversitede İyiliğin Kırmızı Hilali Projesi” başlıklı açılan göreve başvuru yapmak,
- Her Toplum Merkezi için toplamda 12 gönüllü programa kabul edilecektir,
Projeye kabul edilen gönüllülerimiz proje süresince gerçekleştirilen eğitimlere dahil olur ve raporlama, toplantı, organizasyon gibi etkinliklerde rol alır.
Proje süresince devamsızlık hakkı %20’dir.
Ön değerlendirmeden geçen başvurular bulundukları illerin Toplum Merkezlerinde mülakata çağrılacaktır.
Proje süreci boyunca programa katılmaya hak kazanan gönüllülerimize promosyon ürünleri verilecektir.
Projeyi başarı ile tamamlayan gönüllülerimize profesyonel iş hayatlarına katkı sağlayacak referans mektubu ve katılım sertifikası verilecektir.
Başvuru Tarihleri: 31 Ocak | 18 Şubat
Sonuçların Duyurulması: 4 Mart
Program Süreci: 7 Mart | 27 Mayıs
Not: Sadece ön elemeyi geçen başvuru adayları ile iletişime geçilecek ve yüz yüze mülakata çağrılacaktır.
Başvuru için tıklayın.