Kadın Üreticileri Destekleyen Eğitim Projesinin Tanıtımı Fransız Kültür Merkezi’nde!

Türetim Ekonomisi Derneği, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği desteği ile Kadın Üreticilerin Sosyal ve Ekolojik Açıdan Adil Dönüşümünü Destekleme Projesi’ni yürütmeye başladı. Proje tanıtımı 14 Aralık’ta Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği desteği ile Türetim Ekonomisi Derneği tarafından yürütülen Kadın Üreticilerin Sosyal ve Ekolojik Açıdan Adil Dönüşümünü Destekleme Projesi’nin temel amacı, işini sürdürülebilir ve daha yeşil hale getirmek için desteğe ihtiyaç duyan üreticilere çevrimiçi, kolay, erişilebilir materyaller ve derslerden oluşan bir e-öğrenme programı sunmak.

Proje tanıtımı 14 Aralık 2021 tarihinde, 18:00-21:00 saatleri arasında İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlik programında KAD.İM belgeselinin gösterimi yapılacak. Gösteriminin ardından, belgesele dair soru cevap oturumu olacak. Ardından ‘Kadının Ekonomideki Yeri ve Türetim Ekonomisi’ başlığında bir panel düzenlenecek. Panelde kadın üreticilerin ihtiyaçları, döngüsel ekonomi ve mevcut durumla mücadeleleri hakkında konuşulacak. Kadın Üreticilerin Sosyal ve Ekolojik Açıdan Adil Dönüşümünü Destekleme Projesi’ne dair detayların ele alınacağı etkinlik herkesin katılımına açık olacak.

Eğitim başvuruları için son tarih 27 Aralık!

Üreticilerin dayanışma içerisinde öğrenmesine ve deneyim kazanmasına katkı sağlayacak olan eğitim programının başvuruları 27 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecek. Üretici veya üretici olmak isteyenler için eğitim başvuruları aşağıdaki bağlantıdan yapılabilir.

Proje tanıtımı katılım formuna ulaşmak için tıklayınız.

Eğitim başvuru linkine ulaşmak için tıklayınız.

Proje Hakkında Detaylı Bilgi:

Kadın Üreticilerin Sosyal ve Ekolojik Açıdan Adil Dönüşümünü Destekleme Projesi’nin temel amacı, işini sürdürülebilir ve daha yeşil hale getirmek için desteğe ihtiyaç duyan üreticilere çevrimiçi, kolay, erişilebilir materyaller ve derslerden oluşan bir e-öğrenme programı sunmak.

İhtiyaç duyan herkesin faydalanabileceği öğrenme materyallerinin oluşturulma aşamasında, öncelikle farklı alanlarda uzman kişilerin desteğiyle bir müfredat hazırlanacak. 30 kadın üreticinin (birey veya topluluk) ve uzmanların katılımıyla çevrimiçi bir seminer dizisi düzenlenecek. Bu eğitimlerin ardından; çevrimiçi platforma uygun olacak şekilde bir video serisi hazırlanacak. Programın çıktıları, uzmanların ve katılımcıların katkılarıyla, çeşitli dersler ve ek öğrenme materyalleri geliştirilecek. Bu çıktılar kadim.org internet sitesinde yayınlanarak ilerleyen dönemlerdeki katılımcıların da faydalanmasına imkan sağlayacak.

Programa katılan topluluklar, bu içerikler sayesinde dayanışma içerisinde birbirlerinden yeni bilgiler öğrenirken deneyim de kazanacak. Ayrıca kendi profilleri ve good4trust.org’da yer alan sanal dükkanlarıyla görünür olma fırsatı bulacak. 6 ay boyunca devam edecek olan projenin uygulama süreci tamamladıktan sonra,verilen eğitimlere dair video serileri kadim.org web sitesi üzerinden erişilebilir hale gelecek. Proje boyunca eğitimlerin yanı sıra toplulukların bir araya gelebileceği etkinlikler de planlanacak.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler