Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle Hayata Destek Derneği olarak, fiziksel mesafemizi korumaya ve buluşmalarımızı herkesin evinden katılabileceği şekilde, online platformlarda yürütmeye devam ediyoruz.
İş yaşamına güçlü bir giriş yapmak isteyenler için yürüttüğümüz Yaşam Becerileri Eğitimleri ve Beceri Geliştirme Eğitimleri’nde yeni dönem başladı. Bu dönemde ayrıca, Türkiye’de yaşayan yabancı öğrenciler için yükseköğretime erişim hakkında detaylı bilgiler sunacağımız oturumlar hazırladık. Katılmak ya da detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
İletişim:
Selin Havare, Saha Çalışanı/Eğitmen
Tel: 05498303366
E-posta: [email protected]
Yaşam Becerileri Eğitimleri:
- Mevcut özelliklerinizi hangi iş alanında değerlendirebilirsiniz?
- Hangi kanallardan iş bulabilirsiniz?
- CV nasıl yazılır? Bir ön yazıda olması gereken özellikler nelerdir?
- İşverenlere kendinizi nasıl anlatabilirsiniz?
- Hangi becerilerinizi geliştirmelisiniz?
Bu soruların cevaplarını Yaşam Becerileri Eğitimleri’nde bulabilirsiniz…
18-34 yaş aralığındaki mültecilere ve ev sahibi topluluklara yönelik hazırlanan CV Yazma, İş Görüşmesi, Çalışma Hakları&İş Kültürü başlıklı atölyelerle, bireylerin iş yaşamına daha iyi hazırlanabilmelerine, bu alandaki bilgi ve becerilerini güçlendirmelerine destek oluyoruz. Eğitimlerimize Zoom buluşmalarıyla çevrimiçi devam ediyoruz, detaylı bilgi ve başvuru için: https://bit.ly/2UjJuOB
Beceri Geliştirme Eğitimleri:
Kariyer hedefinize uygun eğitimi arıyorsanız, mesleki bilgilerinizi geliştirmek istiyorsanız, hayalinizdeki meslek için beceri kazanmaya ihtiyacınız varsa, Beceri Geliştirme Eğitimleri’ne katılabilirsiniz…
Mültecilere ve ev sahibi topluluklara yönelik yürütülen, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen eğitimlerle, katılımcıların mesleki beceri kazanmalarına ya da mevcut becerilerini geliştirmelerine destek oluyoruz. Dış Ticaret ve İngilizce online eğitimleri hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru için: https://bit.ly/2TNpbbF
Yükseköğretime Erişim Hakkında Bilgilendirme Oturumları:
- Yükseköğretime geçiş için nereden başlamalıyım?
- YÖS nedir? Nasıl başvurulur?
- Akademik yeterlilik için neler gerekir?
- Üniversiteye kayıtta dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Yükseköğretime erişim hakkındaki sorularınızın ve merak ettiklerinizin cevaplarını, düzenlediğimiz bilgilendirme oturumlarında bulabilirsiniz…
Türkiye’de yaşayan yabancı öğrenciler için yükseköğretime geçiş sürecinin işleyişi ve süreçte dikkat edilmesi gereken noktalara dair kapsamlı oturumlar düzenliyoruz. Oturumlarda sunulan bilgilere ek olarak, ihtiyaç duyan kişilere bireysel bilgilendirme desteği de sağlıyoruz. Bilgi ve başvuru için: https://bit.ly/344qlEi
***
Yaşam Becerileri Eğitimlerine Dair:
CV Yazma (Uygulamalı): Katılımcılara doğru özgeçmiş yazımına dair bilgiler sunulur, bir özgeçmişte olması gereken bileşenler aktarılır. Özgeçmiş yazımı uygulamalı olarak çalışılır. İş başvurusu yapılmasına dair temeller paylaşılır, ön yazı hazırlamaya dair pratikler yapılması amaçlanır.
Mülakat Teknikleri: Katılımcılara, bir iş görüşmesinde beklenenler ve görüşmeden önce, görüşme sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlere dair genel bir bakış sunulur. Mülakat pratiği yapma olanağı tanınır. Bu oturumlara, özel sektör profesyonelleri de destek verir.
Türkiye’de Çalışma Hakları ve İş Kültürü: İş yaşamındaki temel hak ve sorumluluklara dair bilgiler paylaşılır. Bu hakların ihlal edilmesi durumunda yapılabilecekler aktarılır, başvurulabilecek yasal yollara dair bilgiler verilir. Türkiye’deki çalışma kültürü ve sistemi hakkında paylaşımlar yapılır.
NOT: Eğitimlerin dili Türkçedir. Oturumlar Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri 14:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilir. 18-34 yaş aralığındaki mülteciler ve Türkiye vatandaşları başvuru yapabilir. Başvuru yapılabilmesi için, geçerli bir kimliğe sahip olunması gerekir. Başvuruların değerlendirilebilmesi için, başvuru formları eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Değerlendirmede dil becerisi ve fırsat eşitliği dikkate alınır.
Beceri Geliştirme Eğitimlerine Dair:
Dış Ticaret: Yönetim stratejileri ve iş geliştirme teknikleri, uluslararası pazarlama, ihracat ve ithalat uygulama ve prosedürleri, dış ticaret uygulamaları, sektörde kalite ve çevre başlıklarında eğitim, alana dair temel kapsamlı bilgileri vermeyi hedefler.
İngilizce: Temel seviyede yürütülen eğitimlerle katılımcılar İngizlice dilindeki temel dil bilgisi ve yetkinlikleri kazanır. Eğitimlerden önce katılımcıların dil seviyesi belirlenir.
NOT: Eğitimlerin dili Türkçedir. Oturumlar, belirlenecek gün ve saatlerde düzenli olarak yürütülür ve eğitimlerin tamamlanma süreleri farklılık gösterir. 18 yaş üstündeki mülteciler ve Türkiye vatandaşları başvuru yapabilir. Başvuru yapılabilmesi için, geçerli bir kimliğe sahip olunması gerekir. Başvuruların değerlendirilebilmesi için, başvuru formları eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Değerlendirmede dil becerisi ve fırsat eşitliği dikkate alınır. Eğitimlerde kontenjan sınırı vardır.