Habitat Derneği’nin Yeni Öğrenme Merkezi Dijital Kampüs’ün İlk Etkinliği Yaz Programı Başladı

Habitat Derneği’nin Yeni Öğrenme Merkezi Dijital Kampüs’ün İlk Etkinliği Yaz Programı Başladı

Insider, Facebook ve Microsoft’un desteklediği ve Habitat Derneği’nin düzenlediği Dijital Kampüs’ün ilk etkinliği olan Yaz Programı ortaklar paneli ile dün başladı. Habitat Derneği’nin yeni öğrenme merkezi Dijital Kampüs’ün ilk etkinliği olan Yaz Programı’nda teknoloji, dijital pazarlama, girişimcilik odağında düzenlenen eğitim ve atölyelerin yapılacak. Program 1 ve 15 Eylül 2020 tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek. 50 üniversite ve 15 liseden öğrencinin katıldığı etkinlikte, katılımcıların teknoloji becerilerini geliştirerek yaratıcı fikirlerin hayata geçmesini hedefliyor. Program sonunda başarı gösteren katılımcılara Habitat, Insider, Facebook ve Microsoft’un desteklediği başarı belgesi verilecektir.

Habitat’ın bir akademisini kurma fikri ile yola çıkıp sonrasında bu fikri Dijital Kampüs’e çevirdiklerini belirten Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, içinde bulunduğumuz “yeni normal” denilen bu kavramın önümüzdeki dönemde online eğitim ve çalışmaları kurumsal bir hale getireceğini söyledi. Hazır konuşmasına şöyle devam etti:

“Dijital Kampüs Programı Habitat’ın Dijital Dönüşüm Programı tarafından düzenlenen bir etkinlik. Dijital Kampüs, fiziki ortamda yapacağımız etkinlikleri bir üniversite kampüsü gibi fakat bunu online olarak tasarlayarak ve öğrenci kulüplerini de online olarak dahil ederek tasarladığımız bir çalışma. Hayatı dijital ortama taşıyabilir miyiz fikri ile ortaya çıkan bu etkinliğe çok fazla başvuru aldık. Fakat daha iyi bir iş ortaya çıkarmak için 50 üniversite ve 15 liseden katılımcı ile sınırlı tutmak zorunda kaldık. 15 gün sürecek ve çeşitli eğitim ve atölye çalışmaları ile yeni fikirlerin filizleneceği güzel bir etkinlik olmasını umuyorum. Bu güzel fikirleri geliştiren katılımcılarımızın daha sonra çeşitli staj programlarına dâhil olmalarını diliyorum.”

Yaklaşık dört beş aydır çok ciddi bir krizle boğuştuğumuzu ve bu krizin sadece sağlık krizinden ziyade ekonomik ve sosyal bir kriz olduğunu söyleyen Microsoft Türkiye Sosyal Sorumluluk Programı Müdürü Mehmet Can Irhan, iş hayatında da çok ciddi şeyleri değiştirdiğini ve dönüştürdüğünü belirtti. Mehmet Can Irhan konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Habitat Derneği ile birlikte uzun yıllardır yürüttüğümüz Geleceğini Tasarla Programı dünyadaki teknolojik gelişmeleri göz önünde bulundurarak sürekli ihtiyaç ve dönüşümlere bağlı olarak gelişiyor. Dijital okuryazarlığı bilmemiz için illa yazılımcı veya geliştirici olmamıza gerek yok. Hepimizin aynı yazı yazmak gibi bilmek zorunda olduğu bir alan. Bu yaklaşımla düzenlediğimiz her etkinlik ve eğitim doğrudan o günün ihtiyaçlarına yönelik hazırlandı. Pandemi dönemiyle birlikte artık hepimiz iş yapmak için bilgisayar başına oturup çok iyi bir dijital okuryazarlığa sahip olmamız gerekiyor. Hangi programı nasıl kullanacağımıza, kullandığımız programla neler üreteceğimizi bilip ve bunları da çok iyi bir şekilde yapabiliyor olmamız gerekiyor. Aynı zamanda motivasyonumuzu kazanabilmemiz için de gerçekten sevdiğimiz ve çözmek istediğimiz bir alanda çalışmamızın doğru olduğunu düşünüyorum.

Pandemi döneminde e-ticaret ve belli sektörlerde önemli değişimlerin yaşandığını ifade eden Insider VP of Global Marketing’den Merve Nazlıoğlu, bu dönem kendini geliştirmek isteyen kişiler ve firmalar için büyük bir fırsat olduğunu ve bu konuda azim gösterenlerin kazandığını söyledi. Merve Nazlıoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Insider, pazarlama uzmanlarının mobil, web ve aplikasyonlarda kişiselleştirilmiş teknoloji sunumları sağlayan bir teknoloji platformu. Aynı zamanda bu çalışmalarımızı yapay zekâ ile destekliyoruz. Bu dönemde başta teknoloji olmak üzere farklı alanlarda kendini geliştiren ekiplerin güçlü çıktığını düşünüyorum. Çünkü yetkinlikleri geliştirmek ve gelecek vizyonunu oluşturmak çok önemli. Baktığımızda bugüne kadar iş hayatında başarılı olan insanların en çok çalışan insanlar olduğunu görüyoruz. Insider’ı bugüne kadar getiren gücün de hiçbir zaman vazgeçmemek ve çok çalışmak olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.”

Türkiye’deki insanların, toplulukların ve işletmelerin dijitalleşmeleri sürecinde onlara ihtiyaç duydukları kaynakları, eğitimleri ve becerileri sunmak için uzun zamandır birçok çalışmaya imza attıklarını dile getiren Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departmanı Başkanı Çağatay Pekyörür, sözlerine şöyle devam etti: “Bu doğrultuda birlikte Kontrol Bende ve Sınırları Aşan KOBİ’ler gibi önemli iş birliklerine imza attığımız Habitat Derneği en büyük ortaklarımızdan biri oldu ve olmaya devam ediyor. Pandemi süreci ile birlikte dijital alandaki varlığımızın ve dijital okuryazarlığın belki de daha önce hiç olmadığı kadar önemli olduğu bu dönemde Dijital Kampüs Programı’nın ülkemizin dijitalleşmesine büyük katkıda bulunacağına inanıyor ve bu projede Habitat’ı desteklemekten mutluluk duyuyoruz.”

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler