UNDP’den Çukurova Yenilikçilik Ekosistemine Bir Destek Daha: Tasarla Çukurova Yenilik Yarışması

UNDP’den Çukurova Yenilikçilik Ekosistemine Bir Destek Daha: Tasarla Çukurova Yenilik Yarışması

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projesi’nin (TDP) T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürütülen İstihdam Yaratımı Bileşeni kapsamında Adana ve Mersin Yenilik Merkezleri, Çukurova Bölgesi’ndeki yenilikçilik ekosistemini istihdam yaratımı hedefi doğrultusunda desteklemeye devam ediyor.

Çukurova Bölgesi’nde öne çıkan farklı sektörleri hedef alarak ekosistemdeki işletmelerin yenilik kapasitelerinin ürün tasarımı alanında artırılmasına yönelik bir yarışma olarak kurgulanan Tasarla Çukurova, Adana Sanayi Odası (ADASO), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğiyle düzenleniyor. Bu yıl ilki yapılacak yarışma, Çukurova gıda-tarım değer zincirinde ihracata ve tüketiciye fayda sağlayacak yenilikçi ve sürdürülebilir ambalaj ve paketleme çözümlerine odaklanıyor.

Tasarımcı, mühendis, malzeme bilimci ve ilgili alanlarda çalışmalar yapan herkesi bu çözümün bir parçası olmaya davet eden yarışma iki aşamadan oluşuyor. İlk aşaması ön eleme ve jüri değerlendirme kısımlarından oluşan yarışmada bu aşamayı geçmeyi başaran projeler, ikinci aşamada üretimin geliştirilmesi ve prototipleme süreçlerinde desteklenmeye hak kazanıyor. Başarılı olan projelere geliştirme ödülü, para ödülleri ve pek çok ayni ödülün verileceği yarışma katılımcılarını bekliyor.

UNDP’nin Suriye Krizine Yanıt olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projesi (TDP) – İstihdam Yaratımı Bileşeni kapsamında hayata geçirilen Adana ve Mersin Yenilik Merkezleri, projenin İzmir ayağında yer alan İzmir Yenilik Merkezi ile birlikte KOBİ’lerin ve girişimcilerin yenilikçilik ve markalaşma süreçlerini destekleyerek yerel ekonomilerin güçlenmesine, yerelde ve ülke çapında sanayinin dönüşümüne, istihdam olanaklarının geliştirilmesine ve böylelikle sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda, pek çok eğitim ve sertifika programı düzenleyen İzmir, Adana ve Mersin Yenilik Merkezleri, bu hizmetlerine ek olarak Tasarla Çukurova gibi çeşitli yarışmalar aracılığıyla da ekosistemin canlandırılmasına ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesine katkı sağlıyor.

Proje kapsamında, geçtiğimiz yıl Suriyeli ve ev sahibi topluluktan pek çok katılımcıyı alanında uzman mentorlar ve melek yatırımcılarla buluşturarak girişim ve iş geliştirme fikirlerini sergilemelerine olanak sağlayan Adana Start-up Weekend yarışması düzenlenmiş ve yarışma sonunda ortaya çıkan yenilikçi, uygulanabilir iş fikirleri ödüllendirilmişti. Yine geçtiğimiz yıl kentsel ulaşım sorunlarına yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler aramak için yola çıkan İzmir Hackathon, birbirinden özgün yazılımcı ve tasarımcıları bir araya getirmiş ve jüri tarafından seçilen fikirler çeşitli ödüllere layık görülmüştü.  

Daha fazla bilgi için:  https://tasarlacukurova.com/

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler