Mor Çatı 2019 Faaliyet Raporu Yayınlandı

Mor Çatı 2019 Faaliyet Raporu Yayınlandı

Mor Çatı gönüllüleri 1990 yılından bu yana dayanışma merkezinde kadınlar ve çocukları ile dayanışma kuruyor. Bugüne kadar 40.000’den fazla kadın ve çocuk destek aldı, her gün ortalama 10 kadın telefon, mail ve yüz yüze görüşerek Mor Çatı’dan destek alıyor. Dayanışma Merkezi çalışmalarını kadınlara yardım etmek üzere değil, şiddete karşı kadın dayanışması oluşturmak, birlikte mücadele etmek üzere sürdürüyor. Kadınlar Mor Çatı’ya en çok yaşadıklarını paylaşmak, sosyal ve hukuki hakları konusunda bilgi edinmek için başvuruyorlar. Arayan her kadına sosyal destek verilirken ihtiyaç duymaları halinde hukuki ve psikolojik destek ile sığınak desteği de verilebiliyor.

2019 yılında Mor Çatı’ya başvuran kadınlar ve çocuklarıyla toplam 1798 görüşme yapıldı. Kadınların büyük bir çoğunluğunun evli, 25-34 yaş aralığında olduğu ve şiddet uygulayanın ise çoğunlukla kocaları olduğu görüldü. Kadınlar maruz kaldıkları şiddet biçiminin her zaman adını koymasalar da anlatıları farklı şiddet biçimlerine bir arada maruz kaldıklarını gösterdi.

Raporda Mor Çatı’dan destek alan kadınların maruz kaldığı şiddet biçimlerinin yanı sıra şiddetten uzaklaşmak için ihtiyaç duydukları destekler ve karşılaştıkları zorluklara dair detaylı bilgi de yer alıyor. Mor Çatı sığınağında kalan kadınların deneyimlerine ayrılan bölümde ise şiddetin çok boyutlu etkilerini görmek mümkün.

Raporda ayrıca Mor Çatı’nın kadınlarla birebir dayanışma kurmanın yanı sıra şiddetle mücadele etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için gerçekleştirdiği atölye, görüşme, etkinlik ve yayınlara dair bilgi bulunuyor.

Raporun Tamamını Okumak İçin Tıklayınız
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler