Atölye: Sanatçılar ve Kültür Profesyonelleri İçin Kitlesel Fonlama

Atölye: Sanatçılar ve Kültür Profesyonelleri İçin Kitlesel Fonlama

Susma Platformu olarak sanatçılar ve kültür profesyonellerinin son yıllarda giderek daha fazla karşılaştıkları ve üretici faaliyetlerini engelleyen ekonomik sansürü biraz da olsa aşabilmeleri amacıyla düzenleyeceğimiz kitlesel fonlama (crowdfunding) atölyesine kayıtlarımız başladı.

Medya antropoloğu Doç. Dr. Suncem Koçer’in yürütücülüğünü yapacağı, teorik ve pratik olarak iki ayrı bölümden oluşan bu atölyenin sonunda katılımcıların kendileri için bir kitlesel fonlama kampanyası oluşturmuş ve kampanyanın iletişim stratejisini planlamış olmalarını hedefliyoruz.

1) Webinar

Atölyenin ilk bölümü olan Webinar’da Suncem Koçer, kitlesel fonlamanın ne olduğu, toplumsal işlevleri, kampanya ve iletişim stratejisi oluştururken nelere dikkat etmek gerektiği ve iyi kampanya örnekleri gibi konuları anlatacak.

Webinar 28 Mayıs, Perşembe günü, saat 21:00 – 22:15 arasında Zoom üzerinden yapılacaktır. Katılımcı sayısının sınırsız olduğu Webinar’a kayıt olmak için bu linke tıklayabilirsiniz.

2) Birebir Mentörlük ve Proje Grup Toplantısı

Atölyenin ikinci bölümünde ise katılımcıların kitlesel fonlama projeleri önce Suncem Koçer’le birebir olarak yarımşar saat, daha sonra grup toplantısında diğer katılımcılarla beraber değerlendirilecek.

Atölyenin bu bölümüne katılmak için başvuru yapılması gerekmektedir ve katılımcı sayısı 5 kişi olarak belirlenmiştir.

Mentörlük ve proje grup toplantısından oluşan bu ikinci bölüme katılmak isteyen kişilerin, kitlesel fonlama projesi fikirlerinin özeti ile kullanacakları bir fotoğrafı en geç 3 Haziran günü içerisinde susmaplatformu@gmail.com adresine mail atmalarını bekliyoruz. Başvuruculara geri dönüş 5 Haziran’da yapılacaktır.*

Atölyenin bu ikinci bölümündeki yarım saatlik birebir görüşmelerin tarih ve saati 5 Haziran’da belirlenecek, grup toplantısı ise 11 Haziran, Perşembe günü 21:00 – 22:15 saatlerinde yapılacak.

Atölye Programı:

  • Webinar:

28 Mayıs, Perşembe, saat 21:00 – 22:15

  • Mentörlük ve proje grup toplantısı için başvuruların alınacağı son tarih:

3 Haziran

  • Seçilen 5 katılımcıya bilgilendirme yapılarak birebir mentörlük için tarih ve saatlerin  belirlenmesi:

5 Haziran

  • 30’ar dakikalık birebir mentörlük:

5-11 Haziran

  • Proje Grup Toplantısı:

11 Haziran, Perşembe, saat 21:00 – 22:15

*Atölyenin 2. bölümüne başvuran kişilerin değerlendirme ve seçim sürecinde toplumsal cinsiyet eşitliği ile beraber kişilerin çalışma alanlarının ve projelerinin atölyenin amacına uygun olması kriterleri kullanılacaktır.

Susma Platformu; kültür, sanat ve medya alanlarında yaşanan sansür ve yasaklarla mücadele etmek için Punto 24 Bağımsız Gazetecilik Derneği altında kurulmuş bir platformdur.

Etkinliğe kayıt yaptırmak için aşağıdaki linke tıklamanız gerekmektedir:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMrdOqpqzsoE9bBmepNBOT7haixu71MqBOo

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler