Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) Gönüllü Koordinatörü Arıyor!

Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) Gönüllü Koordinatörü Arıyor!

Birçok projede gönüllülük yaptın, ve kimi zaman kendini tamamen ait hissettin. Senin için çok önemli olan bir amaç için çalışan bir sivil toplum kuruluşuna katkı sağladığın için mutlu oldun, hele yaptığın işlerin etkilerini görebildiğinde çok daha iyi hissettin. Ve bunu gönülden yaptın.  Sen o sivil toplum kuruluşları için hep önemli oldun, ama daha önemlisi katkı sağladığın o insanlar için, sen o sivil toplum kuruluşunun kendisi oldun.

Gönüllülere nasıl davranacağını, işin verimini nasıl arttıracağını, nelere dikkat etmen gerektiğini, nelerden kaçınman gerektiğini gayet iyi biliyorsun. En önemlisi de, başlangıçta sadece konuyu önemseyen gönüllünün, iyi yönlendirildiği zaman, nasıl olup da yapılan işe ve kuruluşa gönülden bağlanabileceğine ve çok daha önemli katkılar sağlayabileceğine kendin tanık oldun. Şimdi böylesine bir gönüllülük deneyimi oluşturmanın senin işin olmasını ister misin?

Sen de biliyorsun, kaynaklar kısıtlı hedef büyük. Çok çalışmamız gerekiyor.

Şimdi salgın zamanı, her şeyi uzaktan yapıyoruz ama inan köyleri, beraber çalıştığımız öğretmenleri ve çocukları  hepimiz çok özledik. Kırsal bölgelerde de bütüncül ve nitelikli bir eğitim mümkün diyorsan, köylerde çalışan öğretmenlerin kendini daha iyi ve donanımlı hissetmesi, köydeki öğrenci Zeynep’in potansiyelini keşfetmesi ve farklı seçenekleri olduğunu bilmesi senin için de önemliyse, seni de aramızda görmek istiyoruz.

4 soruya cevap vermeni bekliyoruz:

  1. Şu ana kadar yaptığın gönüllülükler arasında, en çok hangilerinde  kendini faydalı hissettin  ve ne tür katkılar sağladın? (Nerede, ne zaman, ne kadar süreyle ve bu katkıları sağlayabilmeni ne mümkün kıldı gibi sorulara da cevap vererek.)
  2. Daha çok destek olmak için nelerin olması veya yapılması daha iyi olurdu?
  3. Bir sivil toplum kuruluşunda çalıştıysan ya da çalışıyorsan, orada gönüllülerle ne gibi deneyimlerin oldu?
  4. Sen, hangi özelliklerinle bu iş için biçilmiş kaftansın?

İki isteğimiz daha var:

  1. Bizi incele ve bizim için bir liste hazırla: Sence KODA’nın ne tür gönüllülere ihtiyacı olur? Lütfen olabildiğince detaylı yaz.
  2. Bir de bu işi daha iyi anlamak için bize hangi soruları sormak istersin?

Bilgisayar ve sosyal medya kullanmayı iyi biliyorsan; her yere giderek çeşitli kültürlerden insanlarla konuşmaya hazır hissediyorsan; yüksek bir enerji ve moralle, titizlikle ve özenle, “ortaklaştığımız değerler için” çok çalışmaya hazırsan ve istekliysen; seninle tanışmak için sabırsızlanıyoruz.

Başvurunu [email protected] adresine 29 Mayıs 2020 tarihine kadar gönderebilirsin. Lütfen mailine iletişim bilgilerini de ekle. Şu anda bize özgeçmişini göndermene gerek yok.

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

Tüm soruları yanıtlaman bizim için önemli.

Çok yakında bir ilanımız olmuştu; (Akış ve Proje Yazım Asistanı), ona başvurduysan ve bizimle özgeçmişini paylaştıysan; bu pozisyona da başvurmak istiyorsan, yukarıdaki sorulara cevap veren yeni bir başvuru göndermen gerekiyor çünkü bu sefer değerlendirme kriterlerimiz farklı olacak.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler